Online marketing bedrijf – hoger in zoekmachines

Het online marketingbedrijf dat jou naar een hogere positie in zoekmachines helpt. Eindelijk, het heeft al lang genoeg geduurd dat jouw concurrenten je voor zijn. Met alleen de allerbeste SEO technieken zie je de ranking van je website stijgen. Dit betekent meer websitebezoekers en uiteindelijk ook een hogere omzet.

SEO inzetten

Je hebt er vast wel eens van gehoord: SEO oftewel zoekmachine optimalisatie. Steeds meer bedrijven ontdekken het belang van SEO. Je moet wel, de concurrentie op het internet is groot en blijft maar groeien.

SEO bestaat uit drie vaste pijlers: content, technische optimalisatie en linkbuilding. Helaas wordt SEO vaak op de verkeerde manier ingezet. Het betere online marketing bedrijf kent de trucjes en past deze op de juiste manier toe. Want een Google afstraffing, dat wil je natuurlijk ontlopen.

Online marketing bedrijf met gezond verstand

Het gemiddelde online marketing bedrijf gebruikt niet alleen de juiste technieken (white hat SEO) maar past ook technieken uit het grijze gebied of zelfs verboden technieken toe. Linkbuilding valt steeds vaker in een grijs gebied (grey hat) en zal in de toekomst misschien worden afgestraft.

Een online marketingbedrijf met gezond verstand en een frisse blik, dat is wat jij nodig hebt. Iemand die het klappen van de zweep kent maar ook rekening houdt met toekomstige ontwikkelingen. Want dat is waar het binnen SEO allemaal om draait. Ga dus niet voor het eerste het beste online marketing bedrijf.

Waarop letten? Hieronder enkele aandachtspunten.

Punt 1: online effect

Er zijn zoveel online marketing bedrijven en allemaal beloven ze gouden bergen. Trap hier niet in! Een goed online marketingbedrijf toont online effect. Binnen enkele weken zie je de website in ranking stijgen.

Probleem is dat je van tevoren niet altijd weet of het marketingbureau van jouw keuze ook écht resultaat boekt. Kijk daarom naar het portfolio of reviews. De beste reclame is nog wel wanneer het online marketingbedrijf bovenaan in Google staat. Dat is tenminste iemand die er verstand van heeft!

Punt 2: specialist in SEO en SEA

Je wil niet alleen bovenaan in organische zoekresultaten staan maar ook adverteren in zoekmachines. Hierbij komt SEA om de hoek kijken. Het betere online marketingbedrijf houdt zich zowel met SEO als SEA bezig.

Het verschil tussen beiden? SEO is gericht op een goede positie in de organische zoekresultaten. Eenmaal een hoge positie behoud je deze wel even. Aan de andere kant vraagt SEO wel meer tijd. SEA oftewel adverteren in zoekmachines levert direct resultaat op. Dit resultaat verdwijnt zodra je met adverteren stopt.

Punt 3: SEO certificering bestaat niet

Een online marketing bedrijf dat zegt over alle SEO daarom certificering te beschikken? Bullshit! Een SEO certificaat bestaat namelijk niet. Google geeft geen certificaten op het gebied van zoekmachine optimalisatie uit. Het kan wel dat het bedrijf in kwestie over het certificaat basisprincipe online marketing beschikken. Dit is echter heel wat anders dan wat veel bedrijven je doen geloven.

Een SEA certificaat bestaat wel. Dit wordt door Google uitgegeven en moet jaarlijks verlengd worden.  Hoe zit het eigenlijk met de Google partner badge? Ook dit bestaat en is bedoeld voor partners die geslaagd zijn voor Google Ads-productcertificeringsexamens. Een Google partner badge heeft dus alles met SEA te maken, niet met SEO!

Punt 4: bovenaan in Google

Wil je zaken doen met een goed online marketing bedrijf dan zoek je er een in Google. Marketing bedrijven die bovenaan in Google staan die weten hoe online marketing werkt. Dit zijn dan ook de bedrijven die resultaten boeken. Dit geldt niet alleen voor een online marketingbedrijf maar ook voor een SEO tekstschrijver.

Punt 5: diensten splitsen

Elk online marketing bedrijf biedt volledige zoekmachine optimalisatie aan. Het lijkt heel aantrekkelijk om alle onderdelen van SEO bij het marketingbedrijf neer te leggen, maar dat is het niet. Veel marketingbedrijven huren namelijk een externe SEO tekstschrijver in. Wanneer de tekstschrijver € 35 per tekst vraagt dan brengt het marketingbureau makkelijk € 75 aan jou in rekening. Ze willen er natuurlijk ook op verdienen.

Het is helemaal niet verkeerd om de diensten van het online marketing bedrijf te splitsen. Zoek zelf een goede SEO tekstschrijver (het liefst eentje die zelf bovenaan in Google staat). Laat de teksten rechtstreeks door de SEO tekstschrijver creëren. De rest van de diensten laat je aan het marketingbureau over.

Zo weet je tenminste zeker dat je perfect geschreven teksten krijgt, niet dat het marketingbureau een of andere goedkope student tekstschrijver inhuurt.

Online marketing bedrijf inschakelen

Het belangrijkste onderdeel van SEO is en blijft toch de content. Hierbij staan websites met kwalitatieve en relevante content bovenaan in zoekmachines. Het online marketing bedrijf richt zich dan ook op het creëren en verspreiden van content.

Ga je voor goed geschreven SEO teksten of heb je ook interesse in linkbuilding of misschien wel adverteren in zoekmachines? Bianca werkt als SEO tekstschrijver samen met de betere marketing bureaus. Eén ding is zeker: alle aangeleverde content is door Bianca gecreëerd, niet door de eerste de beste tekstschrijver.

Of je nu alle diensten van het online marketingbedrijf nodig hebt of goed vindbaar wilt zijn middels content, alles regel je onder één dak. Vraag naar de mogelijkheden, de tarieven of meer informatie.