Online gevonden worden

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Regel dat maar eens: online gevonden worden. Dit lijkt vaak makkelijk maar dat is het niet. Alleen al in Nederland staan er miljoenen domeinnamen geregistreerd waarvan er minimaal 2 miljoen websites daadwerkelijk online staan. Zo’n grote concurrentie, online gevonden worden is niet vanzelfsprekend.

Online succes met een goede vindbaarheid

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Alles valt of staat met online gevonden worden. Niet alleen voor bedrijven die online werken maar ook voor offline bedrijven. De consument (maar ook B2B) start zijn zoektocht steeds vaker op het internet.

Wie bovenaan in Google staat mag zich gelukkig prijzen. Deze positie levert je namelijk een dikke 22 tot we 45% van het zoekverkeer op. Hiermee ben je de absoute winnaar en ontvang je zelfs meer zoekverkeer dan wanneer je zou adverteren in zoekmachines. Veel websitebezoekers betekent heel vaak een hogere omzet. Daar doe je het toch voor?

Online gevonden worden: de beste tips

Wil je online gevonden worden? Dit bereik je niet met een afwachtende houding. Maar wél door actief aan de slag te gaan met onderstaande tips. Niet alleen word je dan online gevonden, ook stijgt je positie in de organische zoekresultaten.

Tip 1: een website maken

Het lijkt een open deur maar zonder website word je niet online gevonden. Registreer dus niet alleen een domeinnaam maar zet hier ook een website op. Voor kleine zelfstandigen is het vaak goedkoper om zelf een website te bouwen. Een professionele website laten maken kost geld maar heeft wel een betere uitstraling.

Tip 2: social media account

Wil je online goed gevonden worden dan draait het niet alleen om een website. Met een social media account bereik je namelijk óók een gedeelte van je doelgroep. Let er echter wel op dat je voor de juiste social media gaat. Te vaak wordt er voor iets gekozen ‘omdat het leuk is’.

B2B bijvoorbeeld, hiervoor maak je een LinkedIn of een Instagram aan. Jongeren vind je op Instagram, Youtube, Snapchat en Tiktok. Ouderen richten zich meer op Facebook. Op Twitter vind je van alles maar let op, Twitteraars staan ook bekend om het vele klagen (net als op Facebook).

Tip 3: adverteren wanneer er budget voor is

Vaak wordt er gezegd dat je alleen online gevonden wordt wanneer je adverteert. Wat natuurlijk niet klopt. Met adverteren bereik je meer mensen in een kortere periode. Dat bereik valt weg zodra je met adverteren stopt.

Adverteer alleen wanneer er budget voor is. Vooral voor startende ondernemers is het lastig om middels adverteren goed op te vallen. Denk maar eens aan adverteren in zoekmachines (SEA), waarbij alleen de beste bieders winnen.

Tip 4: gratis in Google

Mocht je het nog niet weten: in Google staan is gratis. Ook wanneer je op positie 1 of zelfs op positie 0 (featured snippet) staat. Wanneer je op nummer 1 staat dan levert dit je al snel 25% van het zoekverkeer op. Een hoge positie behoud je vaak ook voor langere periode.

Ga voor die hoge positie. Via deze methode is online gevonden worden de meest makkelijke manier. Leg je focus op goed geschreven SEO teksten voor de website. Zorg er daarnaast voor dat je website mobielvriendelijk is, een goede laadtijd heeft en een mooie navigatiestructuur. Dan komt het allemaal wel goed.

Tip 5: zeg het voort

Die gloednieuwe website wordt nog niet echt online gevonden. Je werkt wel aan teksten voor je website en op social media dus dat zit wel goed. Ondertussen is het belangrijk dat je de nieuwe website bij familie, vrienden en je netwerk bekend maakt. Via social media, de e-mail maar óók op je visitekaartje.

Ga je naar een netwerkbijeenkomst of ontmoet je iemand die iets voor jouw bedrijf kan betekenen of waar misschien een samenwerking inzit? Zorg dat je altijd visitekaartjes bij je hebt. Of geef je website via Whatsapp door, net zo makkelijk. Laat je netwerk jouw website verder verspreiden.

Tip 6: vertrouw op een expert

Jij bent goed in wat je doet. Is dat de bouw dan ben je vast minder goed met auto’s. Ben je kapper dan weet je misschien niets over ouderenzorg. Wil je écht online gevonden worden, vertrouw dan op de expertise van de SEO tekstschrijver.

Ieder zijn vak. Jij het jouwe, ik het mijne. Als SEO tekstschrijver help ik je aan een goede online zichtbaarheid. In Google maar ook op social media, net waar je behoefte ligt. Durf hulp te vragen, al helemaal nu het internet uit zijn voegen groeit. Wacht je liever? Jouw concurrenten wachten niet en zijn jou straks mijlenver voor. Laat je dat gebeuren?

Kosten SEO tekstschrijver

Online gevonden worden maar niet tegen de allerhoogste prijs. De tarievenkaart aan, hiermee krijg je meer inzicht. Je hoeft namelijk geen dief te zijn van je ondernemersportemonnee. Lekker lang woord voor Galgje, onthoud deze.

Laten we ondernemen vooral betaalbaar houden. Voor een mooi bedrag ontvang je teksten die ook nog eens goed vindbaar zijn in zoekmachines. Maar ook lekker lezen en de websitebezoeker overtuigen. Opdracht plaatsen? Dit is mogelijk per inschrijving. Wacht zeker niet te lang want jouw concurrent is misschien wel eerder.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven