Online content creator: wat is het en hoeveel kost het?

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

De online content creator brengt jouw boodschap goed over. In feite doet deze niets anders dan het creëren van content of communicatieboodschappen. Benieuwd hoe dit werkt en wat het kost? In dit artikel alles over de content creator.

Uitleg content creatie

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Content creatie is onderdeel van content marketing, en ook nog eens een onmisbaar onderdeel. Het draait namelijk allemaal om het produceren van content. Dit wordt onder content verstaan:

  • Informatieve tekst
  • Blog
  • Productomschrijving
  • Video
  • Slideshow
  • Foto
  • Poll
  • Podcast

Je ziet dat contant allesomvattend is met maar één doel: een boodschap aan het publiek overbrengen.

Een content creator hoeft zich niet met alle zaken bezig te houden. Zo is er de content creator social media maar ook de content creator website. De eerste richt zich op het schrijven van posts en het maken van stories voor social media terwijl de tweede teksten of artikelen voor de website verzorgt.

Online content creator – werkwijze

Het handige van een online content creator is dat deze alles weet van de online wereld. Content voor het internet maken is namelijk heel iets anders dan voor printmedia. Op het internet gaat alles sneller: feitelijk heb je 3 seconden de tijd om de bezoeker te interesseren. Lukt het binnen deze 3 seconden niet, dan is de websitebezoeker alweer vertrokken.

De online content creator houdt hier rekening mee. Een pakkende titel en een intro waar de lezer iets aan heeft, daar gaat het om.

Zoek je een online content creator voor je website of webshop? Dan ben je zeker van teksten, artikelen en blogs die ook echt gelezen worden.

Contentcreatie: de SEO tekstschrijver

Een nieuwe of bestaande website, hoe maak je deze succesvol? Dat doe je met content creatie. Dit is de enige manier om op de eerste pagina in Google te scoren en meer bezoekers te trekken.

De SEO tekstschrijver is hier de uitgesproken persoon voor. Dacht je dat een tekstschrijver iets anders is dan een online content creator? Nee hoor, dat is precies hetzelfde. De SEO tekstschrijver creëert teksten voor je website. Enig verschil is dat de tekstschrijver geen video’s of audioberichten maakt. Wat niet wil zeggen dat een content creator dit altijd doet: ieder heeft zijn eigen specialisme.

Het belang van SEO teksten

Weet je hoe belangrijk SEO teksten zijn? Vaak wordt gedacht dat een SEO tekst puur voor zoekmachines is gemaakt. Nee, een tekst moet in beginsel voor de websitebezoeker zijn. Met één kanttekening: een goed geschreven tekst wordt tevens door zoekmachines goed gewaardeerd. Een SEO tekst is dan ook voorzien van een goede titel en tussenkopjes, juist alineagebruik, foutloos geschreven en nog eens voorzien van belangrijke zoekwoorden.

Met de juiste SEO teksten scoor je hoger in Google, Bing en andere zoekmachines.

Content creator tarief

Wat kost het nou, een content creator? Dat ligt eraan of deze in vaste dienst is of dat het om een freelancer gaat. Eerst even de medewerker in vaste dienst. Dit is het content creator salaris: tussen de €2400 en €3500 per maand. Dit is op basis van een 40-urige werkweek.

Dan nu het content creator tarief. Dit bedraagt tussen de €25 en €75 per uur. Omdat je deze dienst maandelijks inzet, ben je tussen de €100 en €750 per maand kwijt.

Dit is een gemiddelde, er zijn ook websites die maandelijks veel nieuwe teksten laten schrijven. De prijs kan dan oplopen tot €1000 – €2000 per maand.

Alleen betalen voor goede content

Bedrijven en websites investeren steeds meer in content. De vraag hiernaar is namelijk flink toegenomen. Dit heeft ertoe geleid dat ook het aantal tekstschrijvers en online content creators is gegroeid. Probleem is dat hier veel mensen tussen zitten die maar wat doen. Alles om geld te verdienen.

De betere websites besteden hun budget goed. Goed werk is duur, maar grote bedrijven zijn bereid om hiervoor te betalen. Hierbij geldt: liever wat minder content van goede kwaliteit dan heel veel van slechte kwaliteit.

Betaal daarom alleen voor goede content. Waarom? Ten eerste vergroot dit je betrouwbaarheid en geloofwaardigheid. Ben je wel eens op een website terecht gekomen met veel taal- en spellingfouten? Of heb je al eens een tekst gelezen die vol kromme zinnen stond? Grote kans dat je het snel voor bekeken hield. Content van hoge kwaliteit komt betrouwbaarder over.

Daarnaast is kwaliteit vooral belangrijk voor zoekmachines. Google en Bing worden steeds slimmer en weten goede van slechte kwaliteit te onderscheiden. Kom je met een paar slecht geschreven teksten aan, dan mag je ergens onderaan in de zoekresultaten staan (dat rijmt).

Content creator inhuren

Wil je laten bloggen, heb je informatieve teksten nodig of andere geschreven content voor je website? Ik ben als SEO tekstschrijver en blogger beschikbaar voor grote én kleine websites/ webshops. Kijk eens bij portfolio, daar zie je (gedeeltelijk) welke opdrachtgevers jou voorgingen. Ben jij de volgende die gebruik maakt van de online content creator? Neem gerust contact op: samen bespreken we de mogelijkheden.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven