NFT tekstschrijver: professionele NFT teksten laten schrijven

Bijgewerkt: 21 november 2022

De NFT markt stond er in 2021 goed voor, maar een jaar later verdween de interesse enigszins. Toch zullen NFT’s in de toekomst een grotere rol gaan spelen. Vooral in de vorm van digitale kunst, content en andere digitale eigendommen.

Richt je website zich op de NFT-markt? De NFT tekstschrijver is er voor jou. Communiceer met je doelgroep, deel kennis en verhoog je positie in zoekmachines.

Cijfers omtrent NFT websites

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


OpenSea is de meest bekende NFT website, die als marktplaats functioneert. Er zijn ook steeds meer bedrijven en industrieën die hun eigen NFT’s lanceren. Het is dan ook niet zo vreemd dat er steeds meer NFT websites bijkomen.

Een gedeelte van deze websites handelt als marktplaats of verkoopt NFT collecties. Maar er zijn ook websites die informatie rondom dit product delen.

Je NFT-project hooghouden

Heb je een website omtrent NFT, dan is het belangrijk om hier actief in te blijven. Er zijn namelijk veel andere concurrerende websites. Omdat NFT’s in de toekomst een grotere rol gaan spelen is het nu al belangrijk om je project naar een hoger niveau te tillen.

Laat artikelen van hoge kwaliteit schrijven, over Non-Fungible Tokens en eventueel crypto en/of blockchain. Hiermee voorzie je het publiek van de juiste informatie. Bovendien blijft de website actief, dat zoekmachines in de gaten blijven houden. Iedereen weet dat een dood project niet meer tot leven komt.

Boeiende content voor NFT websites

Zit je zelf in de NFT, dan weet je precies wat het inhoudt en hoe het werkt. Bedenk echter dat een groot deel van het publiek hier nog nooit van gehoord heeft. Of het misschien wel voorbij heeft horen/zien komen, maar zich hier niet in heeft verdiept. Bij het (laten) schrijven van NFT content kun je denken aan het volgende:

  • Uitleg over Non-Fungible Tokens
  • Geschiedenis van NFT’s
  • De exacte werking
  • Voor- en nadelen
  • Toekomstige ontwikkelingen

Er zijn honderden verschillende onderwerpen om over te schrijven. Omdat NFT’s meegaan met digitalisering is het belangrijk om het publiek op de hoogte te houden.

Lanceer een nieuw NFT project

Dagelijks komen er nieuwe NFT projecten bij. Hoe breng je dit bij het publiek onder de aandacht? Twitter is een goede uitvalsbasis, hier zijn veel cryptoliefhebbers actief. Daarnaast is het interessant om het NFT-project eventueel op een speciale marktplaats zoals OpenSea te introduceren.

Een andere mogelijkheid is het nieuws via je eigen website verspreiden. Hierbij is het vooral belangrijk dat de website al wat bekendheid heeft opgebouwd. Laat nieuwe websites niet verstoffen maar blijf er aan werken, zodat ze steeds hoger in de organische zoekresultaten verschijnen.

SEO en online marketing

SEO of zoekmachine optimalisatie is een belangrijk onderdeel van online marketing. Misschien wel het belangrijkst, want het kan je zoekverkeer exclusief toe laten nemen. Bedenk dat er in Nederland meer dan 200 cryptogerelateerde websites zijn, maar er zijn nog maar weinig sites die zich specifiek op NFT’s richten.

Dit biedt veel kansen. Wie er als een van de eerste bij is zal straks veel naamsbekendheid vergaren. Maar ook ontzettend veel bezoekers aantrekken. Dit is goed voor het aanzien maar vooral voor de omzet.

Pas daarom altijd SEO toe. Dit betekent kwalitatieve content laten schrijven en de website technisch optimaliseren. Linkbuilding moet altijd op een natuurlijke manier gebeuren, anders levert het schade aan de website op. Over linkbuilding wil ik niet te diep ingaan, maar mocht je hier vragen over hebben dan mag je altijd contact opnemen.

Online marketing bestaat uit nog een aantal onderdelen waaronder social media marketing, e-mail marketing, adverteren en nog veel meer. Je kunt er vanuit gaan dat social media marketing (bijna) net zo effectief is als SEO, rekening houdende met het onderwerp (NFT).

Kosten omtrent een NFT tekstschrijver

Vind je het lastig om zelf teksten voor je NFT website te schrijven? Schakel dan een NFT tekstschrijver in. Met vele jaren ervaring in de cryptocurrency, blockchain en nu ook NFT’s, vertrouw je op kwalitatieve en informatieve content.

Een NFT copywriter inschakelen vraagt om een investering. Hoe mooi zou het zijn wanneer deze investering zich snel weer terugverdient? Met de NFT tekstschrijver bouw je aanzien en een groter publiek op, zo weet je zeker dat je investering in orde is. En ook goed aanvoelt.

Benieuwd naar de voordelige tarieven of wil je meer weten omtrent NFT copywriting? Vraag vrijblijvend de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven