MSN Hotmail – aanmaken & aanmelden

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

MSN Hotmail, hier kun je terecht voor een e-mail account maar ook voor het laatste nieuws en entertainment. MSN Hotmail aanmaken is heel eenvoudig. Soms ontstaan er problemen met het aanmelden. In dit artikel lees je alles over MSN Hotmail en mogelijke problemen.

Dit is MSN Hotmail

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Misschien ken je het nog van vroeger, MSN Messenger. Dit was een chatdienst die tegenwoordig vergelijkbaar is met WhatsApp. Chatten deed je toen via de computer. Je had in die tijd ook de keuze uit een gratis e-mailaccount met MSN of Hotmail op het einde. Later werden hier Live en Outlook aan toegevoegd.

MSN Hotmail bestaat nog steeds. Toch zijn deze twee gescheiden. MSN staat voor de website met het laatste nieuws, sport, entertainment, horoscoop en nog veel meer. Hotmail staat voor het e-mail programma Outlook.com. Velen noemen dit e-mailprogramma nog steeds MSN Hotmail.

MSN Hotmail aanmaken

Heb je een (nieuw) e-mail account nodig? MSN Hotmail is gratis. Dit betekent dat je niet hoeft te betalen voor het aanmaken van een of meerdere e-mailaccounts. Ja, je kunt dus meerdere accounts aanmaken en gebruiken.

Voordeel van MSN Hotmail is dat het vrij weinig reclame bevat, iets dat je binnen Gmail van Google wel tegenkomt. Nadeel is dan weer dat het gratis is en hierdoor de service ook lager is. Wanneer je problemen hebt met MSN Hotmail loop je vaak tegen een muur aan. Of je wordt van het kastje naar de muur gestuurd.

Zo werkt MSN Hotmail aanmaken:

 • Bezoek de website van Outlook
 • Klik rechtsboven op aanmelden
 • Klik op geen account? Maak er een
 • Verzin een e-mail adres
 • Maak een keuze uit @outlook.com of @hotmail.com
 • Verzin een wachtwoord

Door telkens op volgende te klikken ga je naar het volgende venster. Je moet nu je voornaam en achternaam en geboortedatum doorgeven. Direct MSN Hotmail aanmaken? Dit kan ook via deze link.

MSN Hotmail aanmelden

Het aanmelden gaat net zo eenvoudig, ook hiervoor bezoek je weer de website van Outlook. Om aan te melden bij MSN Hotmail voer je het e-mailadres en bijbehorende wachtwoord in.

Wachtwoord veranderen van MSN Hotmail

Het zal je maar gebeuren: je bent het wachtwoord van je MSN, Hotmail, Live of Outlook e-mail account vergeten. Of je wil het wachtwoord veranderen. Beiden kan.

Het wachtwoord wijzigen werkt zo:

 • Meld je aan bij je MSN Hotmail
 • Ga naar het onderdeel beveiliging
 • Selecteer wachtwoordbeveiliging
 • Typ je huidige wachtwoord in
 • Kies een nieuw wachtwoord
 • Sla je keuze op

Zo eenvoudig is het wachtwoord veranderen van MSN Hotmail. Wat moet je doen wanneer je het wachtwoord vergeten bent? Probeer je eerst op de normale manier aan te melden en klik vervolgens op wachtwoord vergeten. Doorloop alle stappen. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je de geheime vraag/het antwoord of andere gegevens nog weet.

Wachtwoord wijzigen Hotmail lukt niet

Heb je problemen met het wijzigen van je wachtwoord van MSN Hotmail? Probeer eerst het wachtwoord opnieuw in te stellen, zie hierboven. Wanneer dit niet lukt moet je gebruik maken van het herstelformulier. Hier kun je het Microsoft account herstellen.

Houd er echter rekening mee dat ze vrij streng zijn bij het herstellen van je account. Wanneer je niet duidelijk aan kan tonen dat het account aan jou toebehoort dan vang je bot. Zo is het mij al een paar keer overkomen dat ik definitief een Hotmail of Outlook account ben kwijtgeraakt, simpelweg omdat ik niet kon aantonen dat ik de eigenaar was. Dat krijg je als je een e-mail account heel weinig gebruikt!

Contact met MSN Hotmail

Lukt het nog steeds niet om je account opnieuw in te stellen of te herstellen? Natuurlijk kun je contact met MSN Hotmail opnemen. Of dit ook zin heeft? In veel gevallen niet. Ik hoor van diverse mensen dat ze hun account kwijtraken, contact opnemen en nooit meer iets horen. Of je ontvangt een standaard e-mail en daarna nooit meer iets.

Erg frustrerend maar dat is natuurlijk het nadeel van een gratis e-mailaccount. Van tevoren ga je akkoord met hun voorwaarden. Bovendien ben je ook afhankelijk van de service die ze bieden. Bij een betaald e-mailaccount kun je in ieder geval een stuk meer service verwachten.

Mocht je nu toch contact op willen nemen, hier vind je de contactgegevens van Microsoft/MSN Hotmail. Of meer tips over hulp bij je account.

Meer weten over MSN Hotmail

Heb je nog vragen over MSN Hotmail? Ik ben tekstschrijver en richt mij op bedrijven en websites vindbaar maken in zoekmachines. Uit interesse schrijf ik ook over social media en het gebruik van internet. Ik kan helaas geen vragen over MSN Hotmail beantwoorden, hiervoor moet je toch bij Microsoft zelf zijn. Heb je teksten voor je website, webshop of printmedia nodig? Dan kun je uiteraard wel contact opnemen. Dit artikel werd je aangeboden door SEO tekstschrijver Bianca.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven