Passief inkomen met een website opbouwen

Bijgewerkt: 23 augustus 2021

Kun je met een website geld verdienen? Ja, en nog veel ook. Ik spreek uit ervaring dus ik weet waar ik het over heb. Een passief inkomen met een website levert je tussen de € 100 en meer dan € 5000 per maand op. Wil jij dit ook? Ontdek hoe je dit doet.

Hoe ik aan een passief inkomen kwam

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


In 2008 kon ik vanwege ziekte tijdelijk niet werken. Als bezig bijtje vind ik het verschrikkelijk om werkeloos thuis te zitten. Al surfend over het internet kwam ik een oproep van een net gestarte artikelsite tegen. De bedoeling was om artikelen te schrijven waarna de site hier advertenties bij plaatste. De opbrengst van deze advertenties was 50/50: de helft voor mij en de helft voor de artikelsite.

Omdat ik toch niks te doen had meldde ik mij aan. Dolblij was ik met mijn eerste € 56! Al snel groeide dit inkomen tot meer dan € 2000 per maand.

Toen kwam het onvermijdelijke moment: steeds meer mensen gebruikten een adblocker en werden ongevoelig voor dit soort advertenties. Het passief inkomen daalde van € 2500 per maand naar minder dan € 1500. Ik moest op een andere manier aan geld zien te komen, en wel snel voordat alles inkakte.

Passief inkomen – website maken

Eigenlijk vond ik het idee van die artikelsite best goed gevonden. Ik besloot een soortgelijke artikelsite te maken. Wat natuurlijk helemaal mislukte,  ik wist niet zo goed hoe ik de concurrentie met andere sites aan moest gaan.

Gelukkig wist ik wel veel over zwangerschap, baby’s en opvoeden.  Voel goede moed ontwikkelde ik een nieuwe website over deze onderwerpen. Tot mijn verrassing werden mijn artikelen goed in zoekmachines gevonden. Het  passief inkomen van deze website liep al snel tot meer dan € 500 per maand op. Dat was het begin van een nieuwe periode: websites maken, affiliate marketing toepassen en eventueel de website weer verkopen. Een passief inkomen met websites: het werkt!

Hoe ik anderen met een passief inkomen help

Het schrijven zit me in het bloed. Ik doe dit niet alleen voor eigen websites maar ook voor opdrachtgevers. Regelmatig krijg ik opdrachtgevers binnen die op zoek zijn naar een passief inkomen. Een website opbouwen en hier teksten voor nodig hebben. Maar niet zomaar teksten: dit zijn SEO teksten die goed gevonden worden in zoekmachines.

Informatiepakket

Stappenplan passief inkomen (website)

Wil je ook een passief inkomen met een website? Bedenk dat een passief inkomen betekent dat je hier eerst wat voor moet doen. Je steekt vele uren en soms ook wat geld in je website. Na ongeveer drie tot zes maanden druppelen de eerste websitebezoekers en een inkomen binnen. Het kan echter 9-12 maanden duren voordat je echt van een passief inkomen spreekt.

Een en ander is afhankelijk van de niche maar ook van de hoeveelheid werk die je vooraf verricht. Niemand wordt slapend rijk: ook mensen met een passief inkomen niet. Dit vraagt altijd om een investering (tijd of geld). Bovendien kan niemand van tevoren zeggen hoeveel je ermee verdient.

Stap 1: een plan bedenken

Een passief inkomen met een website lukt alleen wanneer je een goed plan bedenkt. In welke branche of niche wil je actief zijn? Kies iets dat echt bij jou past, anders is de lol er snel vanaf.

Stap 2: een domeinnaam registreren

Met een goed gekozen domeinnaam (URL)  is de kans groter dat mensen de naam van de website onthouden. Registreer een domeinnaam en neem hier gelijk webhosting bij.

Stap 3: bouw je website

Kies bij voorkeur voor het makkelijke CMS-systeem van WordPress. Zo pas je alles zelf makkelijk aan. Wil je een uniek design of gebruik maken van bepaalde functionaliteiten dan kun je dit werk beter aan een webdesigner overlaten.

Stap 4: maakt een homepage en over ons pagina

Een huis heeft een buitenmuur, een website heeft een homepage. Dit is het eerste waar toevallige bezoekers tegenaan kijken. Maak een homepage en nog belangrijker: een over ons/over mij pagina. Vooral voor je online vindbaarheid is dit belangrijk. Het maken van die homepage en over ons pagina kun je overigens ook aan mij uitbesteden.

Stap 5: plaats content op de website

Content is inhoud, je website heeft inhoud nodig. Deze inhoud bestaat grotendeels uit teksten, artikelen of blogs met daaromheen afbeeldingen, video’s of misschien wel documenten. Teksten zorgen ervoor dat je vindbaar bent in zoekmachines en dat bezoekers ook wat te lezen hebben. Want daar draait het hele internet om. Plaats bij voorkeur wekelijks een nieuw artikel/blog of je website. Ga dus actief aan de slag met schrijven of laat dit doen.

Tip: óók voor SEO teksten ben je bij mij aan het goede adres.

Stap 6: richt je op SEO

Je hebt het hierboven al een beetje voorbij zien komen: SEO teksten. Dit zijn zoekmachinevriendelijke teksten. Beter vindbaar in zoekmachines en ook nog eens lekker leesbaar. Maar dan ben je er nog niet, want je website moet ook technisch in orde zijn. Mobielvriendelijk en een korte laadtijd. Linkbuilding helpt je om je autoriteit sneller op te bouwen.

Mijn idee: linkbuilding kost geld maar kun je ook heel goed zelf doen. Wanneer je niks aan linkbuilding doet heeft dit geen negatief effect op je online vindbaarheid, het kan alleen wat langer duren voordat zoekmachines je een hogere autoriteit meegeven.

Stap 7: blijf analyseren en evalueren

Een passief inkomen met een website is ook een kwestie van analyseren en evalueren. Houd de groei van de website bij, kijk wat wel en niet goed scoort en zoek naar nieuwe mogelijkheden. Op het gebied van SEO teksten denk ik hierin mee:  waar zoeken mensen naar en wat doet het goed?

Nog een belangrijke boodschap: een passief inkomen met websites lukt niet van de een op de andere dag. Hier gaan maanden overheen, blijf dus volhouden. Alleen de aanhouder wint!


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven