Passief inkomen met een webshop

Bijgewerkt: 23 augustus 2021

Bij een passief inkomen denken veel mensen aan een affiliate website. Toch is het ook mogelijk om met een webshop een passief inkomen op te bouwen. Het kost wel meer tijd dan met een niche website maar je  verdient er zeker wat mee. Daarbij heb je de keuze uit verschillende soorten webshops, allen met een eigen verdienmodel.

Uitleg over een passief inkomen (webshop)

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een passief inkomen betekent dat je inkomsten ontvangt waar je op dat moment niet voor werkt. Dit is het tegenovergestelde van een actief inkomen: je ruilt arbeid tegen geld (salaris).

Hoef je voor een passief inkomen helemaal niets te doen?  Je moet zeker wat werk verrichten, vooral in het begin. Internetondernemers met een passief inkomen steken in de beginperiode gemiddeld 20-40 uur per week in hun website of webshop. Daarna beginnen de inkomsten te lopen en kun je een stapje terugdoen.

Passief inkomen – webshop

Hoe ziet dat uit, een passief inkomen met een webshop opbouwen? Allereerst is er de normale webshop. Hierbij leg je een voorraad aan, verzend je producten en zorg je voor klachtafhandeling en retourzendingen. Dit is een vorm van een actief inkomen.

Hieronder vind je twee andere methoden om met een webshop een passief inkomen op te bouwen.

Informatiepakket

De dropshipping webshop

Een razend populaire manier om een passief inkomen met een webshop op te bouwen.  Je start een webshop, plaatst producten op de site en verkoopt deze aan de klanten. Alleen verzend je deze producten niet zelf. Je maakt namelijk gebruik van dropshipping.

Wat is dropshipping? Dit is een methode waarbij je bestellingen van klanten doorgeplaatst naar de fabrikant of leverancier. Deze verzendt de bestelde producten rechtstreeks naar je klanten. Je legt dus zelf geen voorraad aan.

Voordeel hiervan is dat je opslagruimte en veel tijd bespaart. Je blijft ook nooit met een onverkoopbare voorraad zitten. Nadeel is dat je afhankelijk bent van de levertijden van de leverancier. Bovendien ben je wel verplicht om retourzendingen terug te nemen. Ook ben je als verkoper verantwoordelijk voor de afhandeling van garantie-aanvragen.

Webshop met passief inkomen: affiliate marketing

Je wil een webshop met een passief inkomen maar hier (bijna) niks voor doen. In ieder geval zelf geen producten verkopen. Dan kom je bij een webshop op basis van affiliate marketing uit. Eerst even in het kort affiliate marketing uitgelegd.

Met affiliate marketing promoot je producten voor adverteerders. Dit levert je een bepaalde commissie per verkocht product of bedrag op.

Hoe werkt een webshop op basis van affiliate marketing? Je bouwt een webshop zoals je gewend bent en plaatst hier producten in. Meld je ondertussen bij een affiliate netwerk aan of ga voor een partnerschap met een leverancier of webwinkel. De producten in je webshop bevatten een koopknop. Zodra websitebezoekers hierop klikken stuur je ze door naar de website van de adverteerder of van de partnerwebsite.

Het is hierbij wel belangrijk dat je het juiste advertentiemateriaal gebruikt. Zo kan de adverteerder of partner bijhouden welk verkeer van jouw webshop afkomstig is. Zodra de klant een product bij de adverteerder of partner koopt ontvang je hier een percentage vergoeding over.

Wat verdien je met een passief inkomen (webshop)?

Natuurlijk wil je weten hoe hoog het passief inkomen met een webshop is. Hier is eigenlijk weinig over te zeggen. De meeste internetondernemers verdienen hier tussen de € 50 en € 500 per maand mee. Met meerdere webshops loopt dit al snel op.

De kunst is om je webshop goed in de picture te zetten. Dit doe je middels adverteren, sociaal media maar nog belangrijker: via zoekmachines. Met een hoge positie in de zoekresultaten ontvang je het meeste zoekverkeer. Webshops op basis van dropshipping/ affiliate marketing en veel verkeer kunnen meer dan € 10.000 per maand aan omzet genereren.

Zo kom je hoger in Google en andere zoekmachines

Je bent echt niet de eerste die met een webshop een actief inkomen wil opbouwen. Er gingen jou al tientallen tot honderden webshops in dezelfde branche voor. Hoe zorg je ervoor dat je hoger dan de concurrent in Google en andere zoekmachines staat?

Dit kan alleen door goed op te vallen. Niet alleen voor je websitebezoekers maar vooral voor zoekmachines. Zorg dat je webshop iets unieks te bieden heeft. Plaats daarom unieke productteksten en kopieer deze niet van anderen of van de leverancier over. Bloggen helpt ook enorm om je webshop een boost te geven. Zo blijkt dat webshops met goed geschreven blogs veel hoger in de zoekresultaten staan.

Laat je teksten schrijven

Wil je goed vindbaar zijn in zoekmachines dan zul je met hele goede SEO teksten moeten komen. Dit zijn zoekmachinevriendelijke teksten en ook nog eens lekker leesbaar. Laat mij jou helpen met het creëren van SEO teksten. Ik genereer al sinds 2008 een passief inkomen met verschillende websites. Mijn geheim? De beste teksten, artikelen of blogs! Laat teksten schrijven, vraag de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven