Meer omzet met een SEO tekstschrijver – het zal wel

Bijgewerkt: 27 juni 2022

Het lijkt soms alsof een SEO tekstschrijver onmisbaar is. Het zou je meer omzet opleveren, maar de praktijk wijst vaak anders uit. De titel ‘SEO tekstschrijver’ is onbeschermd en iedereen mag en kan je teksten aansmeren, of ze nu ‘SEO’ zijn of niet. Wil je écht meer omzet uit je website halen, ga er dan vooral even voor zitten.

Het verschil tussen normale en SEO teksten

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Websites die bovenaan in Google staan maken gebruik van SEO teksten. Meestal dan, want Google kijkt niet of het om een ‘normale’ of SEO tekst gaat. Wat Google doet is kijken of een tekst zo goed mogelijk bij een zoekopdracht aansluit.

Een SEO tekst is gericht op de doelgroep en met de manier waarop iemand in Google zoekt. Middels bepaalde woorden probeer je zo goed mogelijk bij de zoekopdracht aan te sluiten. Wanneer je het goed aanpakt zal Google concluderen dat de SEO-tekst inderdaad goed op een zoekopdracht is afgestemd, en hoger in de organische zoekresultaten verschijnen.

Normale teksten zijn helemaal niet op zoekmachineoptimalisatie gericht. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ze slecht in Google scoren. Wanneer een normale tekst toevallig het beste bij een zoekopdracht past, dan zou die zomaar bovenaan kunnen staan.

Conclusie: SEO teksten vergroten de kans op een hogere positie in Google.

Echt meer omzet met een SEO tekstschrijver?

Vaak wordt gezegd dat je meer omzet behaalt dankzij een SEO tekstschrijver. Laten we eerst eens naar de titel SEO tekstschrijver (of copywriter) kijken. Het is geen beschermende titel. Iedereen mag zich zo noemen, ook wanneer er geen opleiding, kennis of ervaring aanwezig is.

De tarieven staan nergens vast. In dit vrije beroep mag een ieder vragen wat hem goed dunkt. Het kan dat je bij de een € 20 voor een tekst betaalt, en bij de ander meer dan € 200. Tarieven zijn afhankelijk van ervaring, werksnelheid en natuurlijk wat de gek ervoor durf te vragen.

Dat gezegd hebbende kijk je waarschijnlijk met andere ogen naar de SEO tekstschrijver.

Een SEO tekstschrijver levert je meer omzet op wanneer deze een hogere positie in Google kan realiseren. Hier hangt geen prijskaartje aan, het gaat om het resultaat.

Heb je voorbeelden uit de praktijk?

Vooruit dan, speciaal voor mijn lezers twee voorbeelden uit de praktijk.

Een aantal jaar geleden vroeg iemand mij of ik voor Thuisarts wilde schrijven. Nou nee, dat wil ik niet. En waarom niet? Ik vind het heel interessant om over gezondheid te schrijven maar niet wanneer het puur als voorlichting bedoeld is. Ik ben SEO tekstschrijver. Weet je wel, SEO oftewel Snel En Onbeschaamd hoger in Google. Je maakt mij niet blij met het schrijven van voorlichtingsteksten, zonder dat ik zie dat dit iets met de site doet.

In 2021 vroeg een tandartspraktijk mij om teksten te schrijven. Je zou denken dat ik dit geweigerd heb, maar tot jouw verbazing heb ik die opdracht aangenomen. De tandarts had als doel om op bepaalde zoektermen bovenaan in Google te verschijnen. Ik ging aan de slag en binnen een half jaar scoorde de website van de tandarts zeer hoog in de organische zoekresultaten (en nog steeds).

Wanneer het op SEO aankomt ben ik net een pitbull. Ik wil scoren en bijt me hier dan ook in vast. Of het nu linksom of rechtsom moet, die concurrent zal ik verslaan.

Het begon en eindigt met eigen websites

Je kunt je afvragen waarom een SEO tekstschrijver zoals ik zo gedreven is in het hoog scoren in zoekmachines. Dat begon allemaal eind jaren 90, toen ik mijn eerste website opzette en hiermee bovenaan in Google verscheen. Dat was toen nog heel makkelijk, tegenwoordig een hele kunst.

Meer dan twee miljoen organische bezoekers per maand. Dat is wat ik met de eigen websites realiseer. Natuurlijk kost dat veel tijd en dat is ook de reden waarom ik niet meer elke opdracht aanneem. Maar wanneer jij iemand bent die de uitdaging met zijn concurrenten aan durft te gaan, dan doe ik met je mee. Wil je alleen een mooi verhaaltje met misschien wat dure woorden op je site, dan krijg je van mij een doorverwijzing.

SEO = Snel En Onbeschaamd hoger in Google (die afkorting is uiteraard een grapje, maar het zorgt er wel voor dat je de aandacht erbij houdt. Want ook dat is het werk van een SEO-copywriter: de lezer zo lang mogelijk op de site houden).

Nog vragen over de werkwijze of tarieven? Neem gerust contact op. Vul het formulier in of stuur rechtstreeks een e-mail.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven