Masterclass copywriting: GRATIS

Masterclass copywriting: GRATISCopywriters hebben een veelzijdig beroep. Van het schrijven van een leuke blog tot een pakkende advertentietekst, er valt altijd wat te doen. Loop je met het idee rond om een masterclass copywriting te volgen? Meld je aan, de masterclass is gratis.

Bekijk ook de tips en ideeën om een carrière als schrijver te starten.

Onze masterclass

✔ Duur: 1 tot 24 weken

✔ Prijs: 0 euro

✔ Vooropleiding: geen vereisten

✔ Op basis van beschikbaarheid


Direct aanmelden  Kortdurende cursus of begeleiding door een specialist


  De masterclass copywriting houdt in dat je een kortdurende cursus volgt, of misschien een eenmalige les. Op korte termijn wordt je klaargestoomd voor het grote werk. Dat is wat anderen je vertellen.

  Onzin natuurlijk, want copywriting leer je niet in een paar uur. Er gaan jaren overheen voordat je tot een van de beste copywriters behoort. Bespaar je het geld voor een dure masterclass of cursus die misschien het verkeerde oplevert. Lees eerst onderstaande tips door en meld je vervolgens aan.

  Jouw rol in de markt


  Als copywriter of tekstschrijver vervul je een belangrijke rol in de marketingmarkt. Je schrijft informatieve, pakkende, inspirerende en activerende teksten. Dat kan van alles zijn:

  • Blogs
  • Serviceteksten
  • Productomschrijvingen
  • Advertentieteksten
  • Commercials
  • Slogans
  • Social media posts
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • Verkoopbrieven

  Veel tekstschrijvers specialiseren zich op één tot hooguit vijf onderdelen. Zo heb je de SEO tekstschrijver of de reclameschrijver. Maar je kunt ook denken aan de journalist, de blogger of de social mediaschrijver.

  Meewerken aan contentmarketing


  Feitelijk richten de meeste copywriters zich op contentmarketing. Je creëert inhoud voor het internet, maar soms ook voor een e-mail, nieuwsbrief, folder, brochure of tijdschrift.

  Tip 1: kijk of dit beroep bij je past


  Als copywriter heb je veel vrijheid maar moet je ook over veel creativiteit beschikken. Het is altijd goed om van tevoren te onderzoeken of dit beroep ook echt bij je past. Je moet een briefing begrijpen en aan de hand hiervan een tekst opstellen. Meestal werk je met deadlines, hoewel hier enige speling inzit.

  Als zelfstandige tekstschrijver ben je verantwoordelijk voor het werven van klanten, opdrachten voltooien, de administratie voeren en je bedrijf of merk profileren. Werk je in loondienst, dan zijn je taken een stuk minder, maar dit wil niet zeggen dat je geen verantwoordelijkheid hoeft af te leggen.

  Tip 2: begin altijd in het klein, voor jezelf


  De meeste copywriters hebben in hun jeugd of jonge jaren stukjes voor zichzelf geschreven. Meestal een verhaal, wat blogs of misschien wel zelf een tijdschrift gemaakt. Het is goed om eerst te oefenen en te kijken of je het leuk genoeg vindt.

  Wanneer je het enthousiasme te pakken hebt is het aan te raden om eerst een opdracht voor familie of vrienden te schrijven. Dan is dit niet direct zakelijk en zit je ook niet aan allerlei verplichtingen vast.

  Hierna is het verstandig om via een bureau te schrijven. Je krijgt netjes betaald waarbij je niet de ellende van factureren hebt. Bovendien zit het bureau tussen jou en de opdrachtgever, geeft de briefing door en lost problemen op.

  Door klein te beginnen bouw je een portfolio op. Die heb je op een later moment hard nodig.

  Tip 3: leer over copywriting en SEO


  Er zijn verschillende copywriting cursussen, maar ze zijn niet allemaal geweldig. Veel van deze cursussen zijn verouderd. Wanneer het op SEO aankomt is het belangrijk om bij de tijd te blijven. Jaar in jaar uit verandert zoekmachineoptimalisatie.

  Je kunt een cursus volgen, of je meld je als (soort) stagiair aan. Je krijgt een inhouse masterclass copywriting die je helemaal gratis volgt.

  Gratis masterclass copywriting: dit houdt het in


  Bianca werkt al enige tijd met beginnende tekstschrijvers of copywriters die zich voor de gratis masterclass copywriting aanmelden. Maar ook ondernemers die zich om willen scholen. Misschien werk je momenteel in loondienst en denk je aan een carrière als tekstschrijver. Ook dan is de masterclass iets voor jou.

  Wat houdt dit precies in? Je meld je als ‘stagair aan. Je bent geen werknemer en ontvangt geen loon. Er is ook geen sprake van een arbeidsovereenkomst. Feitelijk volg je een kortdurende cursus (masterclass), die geheel gratis is. Daarom geven we het de benaming stage, maar dan zonder overeenkomst.

  Je krijgt wekelijks schrijfopdrachten. Eenmaal per week wordt je werk telefonisch doorbesproken. Soms moet je het werk corrigeren en opnieuw inleveren.

  Vervolgens wordt je werk online gepubliceerd, dit gebeurt op een van de sites die onder ons beheer vallen. Aan de hand hiervan kunnen we monitoren hoe goed je blog of tekst het in de organische zoekresultaten doet. Die statistieken krijg je gedurende de masterclass mee.

  Wat anderen ervan vinden


  De mensen die zich tot nu toe voor de gratis masterclasscopywriting hebben aangemeld zijn tevreden over de begeleiding. Sommigen hebben eenmalige begeleiding ontvangen, anderen gedurende zes maanden. Dit komt omdat iedereen op een ander tempo werkt en leert.

  Is het echt helemaal gratis?


  Ja, de masterclass tekstschrijven is geheel gratis. Je ontvangt wekelijks professionele begeleiding. Hier steken we veel tijd in. In ruil voor de gratis masterclass publiceren we je werk op een van de sites.

  De masterclass is alleen bedoeld voor mensen die het vak serieus willen leren. Wanneer we merken dat je je niet volledig inzet of regelmatig niet aanwezig of bereikbaar bent, dan kunnen we de begeleiding stopzetten.

  Masterclass online volgen


  Je volgt de gratis masterclass volledig online. Wekelijks heb je telefonisch overleg. Je hoeft niet op locatie aanwezig te zijn.

  Schuiven naar boven