Marketing tekstschrijver: de beste investering

Bijgewerkt: 13 augustus 2021

Met de marketing tekstschrijver ga je voor een betere online zichtbaarheid. Een zeer verstandige keuze wanneer je meer website bezoekers en een hogere conversie wil. Maar ook voor het realiseren van andere doelen is de marketing tekstschrijver de aangewezen persoon. Eindelijk een investering die zich goed terugverdient.

Dit is een marketing tekstschrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


De marketing tekstschrijver richt zich helemaal op (online) marketing. Dit is het overbrengen van de meerwaarde van je product, dienst of merk. Denk maar eens aan het merk Adidas, om maar een voorbeeld te noemen. Via de website van Adidas vind je belangrijke informatie over dit merk, waarbij je niet alleen kennismaakt met het merk maar ook wat hier de waarde van is.

Als marketing tekstschrijver toon ik de waarde van je product of dienst middels verschillende soorten teksten. Dit kan om blogs, productomschrijvingen, nieuwsberichten maar ook om een homepage gaan. Communiceren met je (potentiële) klant doe je op verschillende manieren.

Het belang van marketing

Of je nu producten of diensten aanbiedt: marketing is voor elk bedrijf onmisbaar. Dankzij marketing bevorder je de verkoop van je producten of diensten. Veel bedrijven doen dit via de website waarbij een duidelijke omschrijving staat van hetgeen zij aanbieden.

Maar marketing kan natuurlijk ook middels een gastbloggen, adverteren, radio- of televisiereclame, posters en nog veel meer. Ook het uit delen van stickers of gadgets valt onder marketing. Dit soort dingen besteed je echter niet aan de marketing tekstschrijver maar aan een reclamebureau uit.

Een marketing tekstschrijver inhuren

Je hebt een bedrijfswebsite of een webshop en die loopt best een goed. Er zijn een homepage en over ons pagina aanwezig en natuurlijk wat blogs of productomschrijvingen. Hoe dan ook, je website lijkt helemaal compleet. Waarom zou je dan nog een marketing tekstschrijver inhuren?

Het verschil met een marketing tekstschrijver en een gewone tekstschrijver is dat de marketingschrijver precies weet hoe jouw bedrijf zich moet profileren. Het merendeel van de bedrijven is online zichtbaar of voert activiteiten via het internet uit. Er is echter een groot verschil tussen online zichtbaar of online vindbaar zijn.

Als ervaren marketing tekstschrijver ben ik SEO gespecialiseerd en maak van de online zichtbaarheid een online vindbaarheid.

Hoger in Google en meer websitebezoekers

Een mooie website is het begin: hier maak je een goede indruk mee. Maar alleen zichtbaar zijn is niet voldoende. Wanneer iemand de website weet te vinden dan blijven bezoekers weg en blijft de omzet laag.

Als marketing tekstschrijver houd ik mij niet alleen bezig met het verhogen van de conversie maar ook die online vindbaarheid. Want een website bouwen is de eerste stap, goed zichtbaar zijn in zoekmachines is de volgende stap. Wist je dat meer dan 90% van de internetervaringen via een zoekmachine start? En dat het overgrote deel op een van de eerste drie zoekresultaten klikt?

Wanneer je verder dan de derde positie staat of nog erger: verder dan de 10e positie, dan kun je het wel vergeten. Hoger in Google staan moet dan ook een doelstelling zijn, naast het vasthouden van de websitebezoekers.

Investeren in een marketing tekstschrijver

Een marketing tekstschrijver is vooral een commerciële tekstschrijver. Hierbij ligt de focus op het binnenhalen van bezoekers en het verkopen van producten of diensten.

Het investeren in een marketing tekstschrijver kan een flinke kostenpost zijn. Kleine websites komen goed weg met een investering van € 200-€ 800. Grote websites moeten rekenen op een bedrag van meer dan € 1000. Dit kan in sommige gevallen oplopen tot wel € 10.000 of meer!

Om de kosten zo laag mogelijk te houden huren vooral kleinere ondernemers of websites een beginnende of zeer goedkope marketing tekstschrijver in. Nadeel hiervan is dat het hier niet om allerbeste of meest ervaren tekstschrijver gaat. Hierdoor schiet het bedrijf of de website zijn doel voorbij. Op de eindstreep is het weggegooid geld, maar daar wordt op dat moment niet over nagedacht. Het is dus beter om gelijk voor de beste investering te gaan.

Dit levert de tekstschrijver op

Je moet je niet afvragen wat een marketing tekstschrijver kost maar wat deze oplevert. Heel cliché en dat is het ook, maar ik vind het vooral belangrijk dat je niet teveel uitgeeft en hier profijt uithaalt. Laten we voor meer websitebezoekers gaan aan deze ook op je website vasthouden. Dit betekent uiteindelijk meer potentiële klanten of opdrachtgevers die overgaan tot aankoop of afname van product/dienst.

Natuurlijk is het aan te raden om vooraf een budget te bepalen. Maar ook om de marketing tekstschrijver met andere tekstschrijvers te vergelijken. Vraag daarom de tarievenkaart aan en ontdek de verrassend voordelige prijzen.

Nieuwsgierig naar het werk van de marketing tekstschrijver? Of wat dit je oplevert? Neem vrijblijvend contact op. Natuurlijk staat het je ook vrij om nog veel meer interessante blogs te lezen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven