Mangools KWFinder: haal het beste uit deze tool

Bijgewerkt: 5 oktober 2022

Mangools is een bedrijf dat verschillende SEO tools biedt. Het heeft in totaal vijf tools beschikbaar waaronder de SERPchecker, SiteProfiler en de beroemde KWFinder. Deze SEO tool wordt ingezet voor het uitvoeren van zoekwoordenonderzoeken.

Mangools KWFinder is gebruiksvriendelijk en werkt effectief. Het is echter niet de meest goedkoopste oplossing. Ik laat je zien hoe deze tool werkt, wat je eraan hebt en of er goedkopere alternatieven zijn.

Het idee achter een zoektermenonderzoek

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


SEO oftewel zoekmachine optimalisatie is belangrijk voor je online vindbaarheid. Het bestaat uit een aantal handelingen om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Content vormt hier een belangrijk onderdeel van.

Het is belangrijk om content (inhoud) op je site af te stemmen op de doelgroep. Dit doe je middels teksten die aansluiten op de wensen, vragen of behoeftes van de doelgroep. Vrijwel elke vraag of zoektocht start in een zoekmachine.

Gebruikers voeren een zoekterm in Google in, en krijgen dan een aantal zoekresultaten te zien. Het is belangrijk dat je site op bepaalde zoektermen gevonden wordt.

Om te weten welke zoektermen belangrijk zijn, is er het zoektermenonderzoek (of zoekwoordenonderzoek). Dit onderzoek geeft je een idee van de meest populaire zoektermen, het maandelijks zoekvolume en de moeilijkheidsgraad.

Mangools KWFinder helpt je bij het vinden van zoektermen

Op het internet vind je verschillende tools die je gebruikt voor een zoektermenonderzoek. Mangools KWFinder is hier één van. Dit bedrijf bestaat sinds 2014 en heeft door de jaren heen flink wat SEO ervaring opgedaan. De tools zijn dan ook afgestemd op de nieuwste SEO-technieken.

De voordelen van deze SEO-tool

Sommigen vinden Mangools KWFinder de beste tool, anderen gaan voor Ubbersuggest, Ahrefs of Semrush. Al deze tools bieden je een zoektermenonderzoek. Helaas is dit niet gratis, alleen bij Ubersuggest is het gebruik hiervan gedeeltelijk gratis.

Waarom dan toch voor Mangools KWFinder kiezen? Omdat deze tool vrij uitgebreid is. Het geeft een inzicht in de trends, het zoekvolume, relevante zoektermen en de CPC (Cost Per Click). Ook zie je veelgestelde vragen rondom de ingevoerde zoekterm, zoals deze in Google zichtbaar zijn.

De KWFinder toont ook de moeilijkheidsgraad met betrekking tot de zoekterm. Is het moeilijk of juist makkelijk om met dat woord hoog in Google te ranken? Soms is de moeilijkheidsgraad te hoog en kun je beter voor een van de suggesties kiezen.

Pluspunt: je kunt de getoonde data filteren, zodat je de beste zoekwoorden eruit haalt.

Nadelen van Mangools KWFinder

Hoewel Mangools KWFinder vrij uitgebreid is, bevat het wat minder data dan AHrefs of Semrush. Dit komt omdat Mangools een kleinere database heeft.

Het tweede nadeel is de prijs. Ik ben altijd op zoek naar gratis of goedkope SEO-tools om de kosten voor mijn klanten zo laag mogelijk te houden. Wat vind ik van de prijs van Mangools KWFinder? Ik ben er redelijk positief over, misschien jij ook.

Voor Mangools KWFinder betaal je € 29,90 per maand (2022). Met het goedkoopste pakket (Mangools Basic) kun je 100 zoektermen per 24 uur bekijken. Het Premiumabonnement kost € 39,90 per maand en geeft je de mogelijkheid om de data van 500 zoektermen per dag op te vragen.

Het duurst is het Agency abonnement, dit kost € 79,90 per maand. Je zoekt hiermee tot 1200 zoektermen (per dag) en onbeperkt zoekwoordsuggesties. Ook bekijk je onbeperkt de zoektermen van concurrenten.

Wanneer je af en toe gebruik gemaakt van Mangools KWFinder is het Basic abonnement een goed idee. Voor grote SEO-bedrijven is het Agency abonnement ook nog te doen, want € 79,90 per maand verdient zich snel terug.

Minpunt: prijzig voor de kleine ondernemer of webmaster.

10 dagen gratis uitproberen

Wil je Mangools KWFinder eerst uitproberen? Maak een account aan en krijg de eerste 10 dagen gratis.

Andere zoekwoorden tools voor bedrijven

Een goed en gratis alternatief voor Mangools KWFinder is de Google Adwords Keyword Planner. Deze tool is ontworpen voor het maken van advertenties, maar hij werkt ook heel goed als zoekwoordentool voor de organische zoekresultaten. Het voordeel van deze tool is dat het volledig gratis is, je moet alleen een advertentieaccount aanmaken.

Naar mijn mening werkt de Google Adwords Keyword Planner zelfs beter dan Mangools KWFinder, want de data is rechtstreeks van Google afkomstig. De gebruiksvriendelijkheid van het platform is wel wat minder.

Een ander alternatief is de Moz Keyword Explorer. Deze tool toont je niet alleen de zoekvolumes, suggesties en moeilijkheidsgraad maar ook de prioriteit van een zoekterm. Feitelijk wordt de informatie net als de KWFinder van Mangools uit de Google Keyword Planner gehaald, maar ook uit gerelateerde zoekopdrachten. Een gebruiksvriendelijk platform waar je voor moet betalen.

Semrush levert meer data dan Mangools, en is daarom een zeer goede zoektermenplanner. Ook geeft het je de mogelijkheid om je eigen website of die van concurrenten volledig te analyseren.

Mijn conclusie

Stiekem vraag ik mij wel eens af waarom marketingbureaus of SEO-specialisten veelvuldig gebruik maken van betaalde tools. Ik heb ze allemaal uitgeprobeerd en vergeleken met de Google Keyword Planner. Zo ben ik er achter gekomen dat de data overal hetzelfde is.

Het voordeel van Mangools KWFinder is dat het een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk platform is. Daarnaast profiteer je van extra data zoals backlinks, iets dat je bij de Google Keyword Planner niet terugvindt. Dus wanneer je een uitgebreid onderzoek naar zoektermen en concurrenten wil doen, dan kan ik de KWFinder van Mangools aanbevelen. Maar wanneer het je alleen om een zoektermenonderzoek te doen is, ga dan voor een gratis tool. Die werkt net zo goed.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven