Publiceer je veel content op LinkedIn? Dan moet je zeker gebruikmaken van de LinkedIn Creator Mode. Hiermee verbeter je jouw bereik op dit platform.
Contentmakers hebben veel baat bij deze functie. Wanneer je de makersmodus inschakelt, zijn je posts en artikelen beter voor het LinkedIn publiek zichtbaar. Daarnaast krijg je toegang tot belangrijke statistieken en breng je de gemeenschap samen met behulp van livevideo’s en audio evenementen.
Tools voor creators inschakelen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?
Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?
Iedereen met een LinkedInprofiel kan gebruik maken van de LinkedIn Creator Mode. Je hoeft het alleen maar in te schakelen: het is geheel gratis. Zo schakel je dit in:
- Log in op LinkedIn
- Klik op je profielfoto -> profiel weergeven
- Scrol omlaag naar hulpbronnen
- Klik op Creatormodus
- Activeer deze modus
Zo eenvoudig is het. Eenmaal geactiveerd, heb je toegang tot verschillende functies. Het deactiveren gaat net zo makkelijk, doe dit volgens bovenstaande stappen.
Sinds wanneer en voor wie is het beschikbaar?
De creator modus is eind maart 2021 geïntroduceerd. Hij is toepasbaar voor alle LinkedIn gebruikers. Het is niet zo dat iedereen hier ook echt iets aan heeft. Gebruik je LinkedIn alleen om in contact te komen met een potentiële werkgever, dan heb je niet zoveel aan deze modus.
Elk bedrijf of elke gebruiker heeft zijn redenen om gebruik te maken van deze extra functie. Is het iets voor jou? Bekijk hieronder of je tot de doelgroep behoort.
- Je wil je naamsbekendheid vergroten
- Je gebruikt LinkedIn voor het genereren van leads
- Het zou geweldig zijn wanneer je via LinkedIn je autoriteit vergroot
- Je bent geïnteresseerd in het tonen van live video’s
- Je wil audio evenementen organiseren
- Je wil je volgers toegang geven tot je nieuwsbrief op het LinkedInplatform
- Je wil op verschillende manieren content creëren
Over jouw activiteit
Deze functie is vooral geschikt voor gebruikers die minimaal drie keer per week inhoud publiceren. Dankzij de LinkedIn Creator Mode vergroot je de betrokkenheid van je volgers of connecties.
Geschikt voor invloedrijke personen
Zonder de Creator Modus heb je een limiet van 30.000 connecties. Voor de meeste mensen is dit ontzettend veel. Maar voor invloedrijke personen kan dit te weinig zijn, ze bereiken deze limiet sneller dan gewenst. Met de Creator Modus op AAN, is het mogelijk om deze limiet uit te breiden.
Het is niet zo dat je na de limiet van 30.000, nieuwe connecties toe kunt voegen. Maar met de creatormodus zal de knop ‘volgen’ prominent op je profiel verschijnen. Dit stimuleert geïnteresseerden om jou te volgen.
Heb je meer dan 30.000 connecties en wil je nieuwe connecties accepteren of verzenden? Dit kan alleen door bestaande connecties te verwijderen. De creatormodus kan hier niks aan veranderen. Het is belangrijk om dit te weten.
Functies van de LinkedIn Creator-modus
Laten we eens gaan kijken welke functies je krijgt wanneer je de Creator-modus activeert, en wanneer je ze in moet zetten.
De volgen-koppeling
Wanneer je deze mode inschakelt, zie je dat je LinkedInpagina een beetje verandert. Normaal gesproken zien mensen hoeveel connecties je hebt, maar niet het aantal volgers. Bij meer dan 500 connecties wordt alleen de vermelding ’500+’ op je profielpagina getoond. Wanneer je de modus activeert zien mensen ook het aantal volgers dat je hebt.

Verder krijg je toegang tot een volgen- koppeling in de vorm van een link of een volgknop. Wanneer je de code kopieert, kun je die eenvoudig op je website of een van je sociale kanalen delen. Handig om mensen via andere kanalen jou op LinkedIn te laten volgen.
Tip: voeg deze knop zeker aan je e-mail handtekening toe.
Nieuwsbrieven
Heb je meer dan 1000 volgers opgebouwd? Dan wordt het tijd om je met LinkedIn nieuwsbrieven bezig te houden. Het voordeel hiervan is dat je geen nieuwsbriefabonnees via je website hoeft te verzamelen. Dit bespaart je ontzettend veel tijd. Je hoeft alleen maar een nieuwsbrief te maken en te publiceren. Dat doe je als volgt:
- Ga naar de homepage
- Klik bovenaan op Een artikel schrijven
- Klik op de optie Een nieuwsbrief maken
- Maak een titel en voeg een beschrijving aan de nieuwsbrief doe
- Schrijf het artikel voor je nieuwsbrief
- Wanneer dit klaar is, klik je op Volgende
- Klik nu op Publiceren
Je nieuwsbrief wordt gedeeld in je feed. Daarnaast ontvangen abonnees hem automatisch.
Let op: het maken van een nieuwsbrief is alleen mogelijk wanneer je de Creator Mode hebt ingeschakeld. Staat deze functie uit, dan zie je ook niet de optie om een nieuwsbrief te maken.
LinkedIn Live
Stream live video’s en zorg voor een grote betrokkenheid met je publiek. Deze functie vind je onder de Creator Modus en is beschikbaar voor gebruikers (leden) en pagina’s (in dit laatste geval via een andere functie). Je kunt van tevoren je LinkedIn live evenement inplannen. Afhankelijk van het expertiseniveau dat je hebt, krijg je de optie om live te gaan met een uitzendtool van derden.
Het is belangrijk om te weten dat niet iedereen livevideo’s kan maken en organiseren. Je hebt meer dan 150 volgers of connecties nodig. Daarnaast moet je de beleidslijnen van LinkedIn hebben nageleefd. Met een slechte reputatie kom je niet voor deze functie in aanmerking.
Voor degene die op het vasteland van China wonen: LinkedIn Live is voor deze groep niet toegankelijk.
Houd er rekening mee dat je altijd gebruik moet maken van een streaming tool. Hierbij heb je keuze uit Vimeo, StreamYard, Socialive, Restream en Switcher Studio. Of kies voor een streamingtool van een gecertificeerde partner.
Audio evenementen
Een andere functie is toegang tot het organiseren van audio-evenementen. Dit werkt een beetje hetzelfde als LinkedIn Live, alleen dan met audio (gesproken in plaats van beeld). Oftewel: je laat je stem horen.
Analyses van makers
Je krijgt ook toegang tot analyses van makers. Dit staat geheel los van de analyses van je LinkedIn pagina. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel vertoningen je inhoud ontvangt.
Demografische gegevens
Iets dan ook zeer interessant is: je krijgt toegang tot demografische gegevens van mensen die je inhoud hebben bekeken. Je ziet bijvoorbeeld bij welk bedrijf ze werkzaam zijn, wat hun rol is of de locatie. Het is belangrijk om dit soort statistieken te analyseren. Het geeft je inzicht in welk soort publiek je met je content aantrekt.
Aan de hand hiervan kan het nodig zijn om je content bij te sturen. Maar het kan ook dat je de juiste doelgroep aanspreekt. Houd er wel rekening mee dat je alleen demografische gegevens te zien krijgt. Je krijgt geen inzicht in de leden die jouw posts hebben gezien. Uiteraard zie je wel wie op jouw bericht gereageerd heeft of een like heeft achtergelaten. Daar heb je de creator mode niet voor nodig.
Overige functies
Je kunt aan je profielfoto een korte video van maximaal 30 seconden toevoegen. Leuk wanneer anderen op je profiel terechtkomen. Door het bewegend beeld trek je hun aandacht.
Je mag ook maximaal vijf hashtags aan je profiel toevoegen. Hiermee laat je zien wat jouw meest besproken onderwerpen zijn. Zo zien anderen direct of jij interessant genoeg voor hen bent. Daarnaast helpen de hashtags om je zichtbaarheid in de zoekresultaten te vergroten.
Iets dat je zeker moet doen: een link naar je website aan je profiel toevoegen. Dit is alleen beschikbaar wanneer je de LinkedIn Creator Mode aan hebt staan. In plaats van een link naar je website, kun je ook linken naar je verkooppagina, een download of een ander social media-account.
Nadelen van de LinkedIn creatormodus
Dat zijn allemaal geweldige voordelen, maar zoals bij alles kan het ook wat nadelen met zich meebrengen. Een van die nadelen is de andere indeling van je profielpagina. Je activiteiten komen bovenaan te staan, en het gedeelte over jou schuift naar onder.
Wanneer je activiteiten nergens op slaan, geeft dit een vreemde eerste indruk. Je moet mogelijk beter je best doen om op te vallen, omdat mensen vaak alleen kijken naar datgeen wat ze ‘boven de vouw’ zien (dus zonder te scrollen).
Je kunt denken dat dit helemaal geen probleem voor jou is. Maar dat kan het dus wel zijn. Wanneer je berichten publiceert en je krijgt hier een matig aantal vind-ik-leuks op, of de betrokkenheid is heel laag, dan is dit geen goede eerste indruk. Hierdoor kunnen mensen aan je autoriteit gaan twijfelen.
Daarnaast kosten al die functies je wat meer tijd. Wanneer je deze modus aanzet en je doet er niks mee, is het vrij nutteloos. Wil je er volledig gebruik van maken en er het beste uithalen, dan moet je er rekening mee houden dat je enkele uren per week extra aan tijd moet investeren.

Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.