Linkbuilding teksten – vanaf € 5

Bijgewerkt: 10 september 2021

Behoefte aan goede linkbuilding teksten? Deze teksten helpen je bij het opbouwen van een linkprofiel. Dit is weer belangrijk voor een betere score in zoekmachines. Linkbuilding is wel een beetje ‘link’, je moet weten waar je mee bezig bent. Daarom ontvang je niet alleen kwalitatieve linkbuilding teksten maar ook (vrijblijvend) advies.

Linkbuilding marketing

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Linkbuilding teksten maken onderdeel uit van linkbuilding marketing. Wat is dit precies? Linkbuilding is een van de drie pijlers van SEO. Het is al net zo oud als zoekmachines zelf. Webmasters waren op zoek naar manieren om hun website snel hoger te laten scoren. Zoekmachines letten op de aanwezigheid van backlinks. Vroeger was het zo: hoe meer backlinks hoe beter. Tegenwoordig draait het om de kwaliteit.

Linkbuilding marketing heeft als voordeel dat je website met een goed linkprofiel meer autoriteit krijgt. Aan de andere kant kan deze techniek nadelig uitpakken. Bijvoorbeeld wanneer je aan linkruil doet of backlinks koopt. Google zelf geeft aan dat dit niet mag.

Wat linkbuilding teksten voor je doen

Hoe bouw je een goed linkprofiel op? Feitelijk zou je niet om backlinks moeten vragen. Deel interessante en kwalitatieve content op je eigen website. Wanneer dit interessant genoeg is dan gaan bezoekers dit vrijwillig delen. Op deze manier bouw je een natuurlijk linkprofiel op.

Dat opbouwen van een natuurlijk linkprofiel kan aardig wat tijd in beslag nemen. Soms meerdere jaren, dat wil je natuurlijk niet. Daarom kun je de techniek een handje helpen. Middels linkbuilding teksten verspreid je backlinks naar jouw website over het internet.

Een blogpost of tekst

Benieuwd wat je van linkbuilding teksten kunt verwachten? Allereerst is het belangrijk om in relevante website te zoeken. Deze website moet bereid zijn om een backlinks naar jouw site te plaatsen. Je kunt natuurlijk een backlinks in een bestaand artikel laten plaatsen, maar je kunt ook voor een linkbuilding tekst gaan.

Voordeel van linkbuilding teksten is dat je de meewerkende website tegemoetkomt. Ze ontvangen een tekst of blogpost die perfect bij hun branche of niche aansluit. De tekst is op maat gemaakt en ook nog eens hartstikke nieuw. Dit betekent meer content, iedere website zal hier warm voor lopen. Bovendien kun je een backlink veel makkelijker in een nieuw geschreven linkbuilding tekst verwerken.

Anchor tekst

Kenmerkend aan linkbuilding teksten is de zogenaamde anchor tekst. In het Nederlands noem je dit een ankertekst of linktekst. Dit is een stukje tekst waarachter een linkje zit. De anchor tekst is klikbaar en vaak herkenbaar aan een andere kleur of onderstreping. Laat je linkbuilding teksten schrijven, dan is deze altijd voorzien van een anchor tekst met gekoppelde link. Hierbij is het wel belangrijk dat je aangeeft naar welke webpagina de link moet verwijzen.

De kosten (backlinks laten plaatsen)

Linkbuilding kan erg kostbaar zijn. Werk je middels linkbuilding teksten, en dat is de beste methode, dan krijg je met twee verschillende kosten te maken:

  • Teksten laten schrijven
  • Backlinks laten plaatsen

Wanneer je zelf de tekst aanlevert dan zal de website die hem gaat plaatsen tussen de € 25 en € 200 aan vergoeding vragen. Die vergoeding bestaat uit het plaatsen van de tekst inclusief één of meer backlinks naar je website. Vraag vooraf naar de voorwaarden. Sommigen laten de backlink gedurende een jaar staan, in andere gevallen gaat het om een onbeperkte plaatsing.

Kosten linkbuilding tekst laten schrijven

Dan moet je ook nog rekening houden met de kosten voor het laten schrijven van een linkbuilding tekst. Wil je het goed aanpakken dan heb je meerdere van dit soort teksten nodig. Elke tekst moet uniek zijn. Dit betekent dat je een en dezelfde tekst niet op verschillende websites kunt laten plaatsen. Doe je dit wel? Dan maak jij je schuldig aan duplicate content en een schending van het auteursrecht. Daar gaan de desbetreffende website niet blij mee zijn.

Linkbuilding teksten laten schrijven is mogelijk vanaf € 5*. Je ontvangt dan een korte tekst van maximaal 300 woorden. Houd er wel rekening mee dat de goedkope tekst geschreven is door een student schrijver onder begeleiding van Bianca. Ga je voor de beste kwaliteit? Een goed idee, websites worden steeds veeleisender. Met lage kwaliteit teksten kun je niet meer aankomen.

*Op basis van beschikbaarheid

Voor kwalitatieve SEO linkbuilding teksten moet je rekenen op een bedrag vanaf € 25 (ongeveer 250 woorden). De meeste websites stellen de eis dat een tekst minimaal 400 woorden moet bevatten. En ook nog eens hoog van kwaliteit moet zijn.

Van goedkoop tot betaalbaar

Heb je niet veel te besteden? We werken samen met een aantal voordelige studentschrijvers. Zo is het mogelijk om tegen een laag bedrag een linkbuilding tekst te ontvangen. Ga je voor de beste kwaliteit, en daar kom je een stuk verder mee, dan kom je op een betaalbaar tarief uit. Wil je hier meer over weten dan kun je het beste de tarievenkaart aanvragen. Geheel vrijblijvend, even goede vrienden.

Advies omtrent linkbuilding

Hoe werkt linkbuilding? Misschien pas je dit voor het eerst toe. Linkbuilding kun je uitbesteden of zelf toepassen. Voordeel van zelf toepassen is dat je hiermee veel kosten bespaart. Aan de andere kant ben je er ook veel tijd mee kwijt. Je moet namelijk relevante websites benaderen. Bedenk dat niet elke website mee wil werken.

Linkbuilding uitbesteden kan aardig in de kosten lopen. De goedkope aanbieders vragen gemiddeld € 25 per maand. Bij zeer lage prijzen moet je wel goed op de kwaliteit letten. Slechte kwaliteit backlinks doen meer kwaad dan goed. Prijzen lopen op tot meer dan € 150 per maand, en dat is alleen voor het gedeelte linkbuilding.

Liever advies over je plan van aanpak? Het allereerste mini-advies is gratis. Wil je uitgebreid advies op maat? Hier betaal je een kleine bijdrage voor. Aan de andere kant is het die investering meer dan waard. Wanneer je genoeg tijd beschikbaar hebt kun je linkbuilding zelfs gratis uitvoeren. Ook hierover ontvang je tips.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven