Lightspeed webshop: voordelen en nadelen

Bijgewerkt: 16 augustus 2021

Een Lightspeed webshop is de ideale oplossing voor webwinkeliers. Je geeft klanten de mogelijkheid om zowel online als offline te winkelen waarbij je de voorraad centraal beheert. Omdat Lightspeed in verschillende talen beschikbaar is kun je ook in verschillende valuta af laten berekenen. Een Lightspeed webshop: ontdek de voordelen en nadelen.

Ontwikkeling van Lightspeed

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Deze software, speciaal bedoeld voor webwinkels, is in 2005 ontwikkeld. Nog steeds wordt de software regelmatig aangepast zodat deze voldoet aan de nieuwste richtlijnen en wensen.

Het gemak van een Lightspeed webshop

Je start een webshop maar hebt eigenlijk geen technische kennis om deze webshop op te zetten of uit te breiden. Daarom is er de Lightspeed webshop. Hierbij wordt de webshop voorzien van een professioneel design, uitgebreide rapportage, herinnering aan twijfelende klanten maar ook koppelingen met andere partijen. Bovendien past de software de verzendmogelijkheden aan het land van de klant aan. Ook zijn er voor de klant verschillende betalingsmogelijkheden.

Dat een Lightspeed webshop gebruiksvriendelijk is, daar is geen twijfel over mogelijk. Natuurlijk betaal je hier wel voor. Laten we daarom eerst naar de voordelen en nadelen van een Lightspeed webshop kijken.

Voordelen Lightspeed

Start niet zomaar met een Lightspeed webshop, zet eerst de voors en tevens goed tegen elkaar af. Hieronder vind je de voordelen van Lightspeed.

✅ Kant en klare designs voor de webshop. Kies zelf uit een van de vele thema’s waarbij de webshop direct een professionele uitstraling krijgt. Pas eventueel de kleuren aan en verwijder of voeg afbeeldingen toe.

✅ Tot 100 varianten op producten. Verkoop je schoenen in verschillende maten en kleuren en wil je deze allemaal apart tonen? Dit is met Lightspeed zeker mogelijk.

✅ In 14 talen beschikbaar. Met je webwinkel internationaal ondernemen, omdat Lightspeed in 14 talen beschikbaar is doorbreek je de taalbarrière.

✅ Snel producten inladen. Dankzij de handige import-tool is het een koud kunstje om razendsnel producten in te laten.

✅ Automatische verzendopties. Een Lightspeed webshop past de verzendopties automatisch naar het land van de klant aan.

✅ Verschillende betaalmogelijkheden. Of de klant nu via iDEAL, bankoverschrijving of PayPal wil betalen: met Lightspeed bied je verschillende betaalmogelijkheden.

Wat WordPress voor een website is, dat is Lightspeed voor een webshop. Je kunt dan ook gebruik maken van een XML Sitemap, blogs toevoegen, eigen URL’s opmaken en nog veel meer. Daarnaast kun je functionaliteiten toevoegen zoals een live chat of een spaarsysteem voor de klant.

Nadelen Lightspeed

Ieder voordeel heeft zijn nadeel en dat geldt natuurlijk ook voor een Lightspeed webshop. Hieronder de meest voorkomende nadelen van Lightspeed:

⛔️ Vrij prijzig. Voor een Lightspeed webshop betaal je al snel tussen de € 49 en € 189 per maand.

⛔️ Weinig uitproberen. Je kunt de software gedurende 14 dagen gratis testen, hierna moet je betalen of heb je geen toegang meer tot je Lightspeed webshop. Voor drukke ondernemers kan een testperiode van 14 dagen net te kort zijn.

⛔️ Beperkte templates.  Wanneer je een eigen stijl wil neerzetten aan deze niet binnen Lightspeed vindt, dan loop je al snel vast.

⛔️ Betalen voor extra functies. Voor een kleine webshop is de versie van € 49 per maand te doen. Wanneer je uit wil breiden of extra functionaliteiten wil toevoegen dan ben je gelijk een stuk duurder uit.

Het grootste nadeel van een Lightspeed webshop is de hogere prijs wanneer je dit tegenover andere webshop software zet. Zo zijn Woocommerce en Magento voordeliger. Maar let op: deze twee hebben ook wel wat nadelen. Je kunt natuurlijk niet alles hebben.

Lightspeed webshop laten maken

Heb je de keuze kunnen maken tussen de verschillende webwinkelsoftware en is je oog op een Lightspeed webshop gevallen? Over het algemeen een goede keuze, het is in ieder geval gebruiksvriendelijke software. Kijk maar eens naar de vele voordelen en de naar verhouding weinig nadelen.

Wanneer je geen tijd, zin of kennis hebt om zelf aan de slag te gaan, kies dan voor een Lightspeed website laten maken. Hierbij word je al het werk uit handen genomen. Je krijgt de webshop compleet opgeleverd, je hoeft alleen maar de producten zelf toe te voegen. Maar wanneer jij dit wenst kan de websitebouwer natuurlijk ook de allereerste producten inladen.

Wat kost het laten maken van een Lightspeed webshop? De prijs ligt tussen de € 250 en € 5000, hierbij zijn de kosten afhankelijk van je wensen.

Mogelijkheid om via het netwerk van Bianca een Lightspeed webshop te laten bouwen!

Complete webshop inclusief content

Het is bij zowel nieuwe als bestaande webshops altijd aan te raden om content in de vorm van productomschrijvingen, blogs maar ook een homepage en over ons pagina toe te voegen. Dit maakt het voor de websitebezoeker aantrekkelijker maar heeft nog één groot voordeel: je bent beter vindbaar in zoekmachines.

Webshops met voldoende én kwalitatieve content worden beloond met een hoge positie in de organische zoekresultaten. Dat is belangrijk want zo blijf je de concurrent voor.

Maak je zelf een Lightspeed webshop of laat je er een maken? Regel dan gelijk de content.

De beste content tegen voordelige prijzen

Als SEO tekstschrijver weet ik als geen ander hoe je hoog in de organische zoekresultaten scoort. Ik werk regelmatig samen met webdesigners: zij maken de Lightspeed webshop en ik regel de content. Heb je al een webdesigner in de arm genomen, breng mij dan met hem of haar in contact. Samen werken we aan de beste oplevering van jouw webshop.

Ook mogelijk om hier rechtstreeks een Lightspeed webshop te laten maken inclusief content, vraag naar de opties!

Wanneer je de Lightspeed webshop zelf opzet en ontwikkelt dan werk ik met jou samen. De beste SEO content tegen voordelige prijzen, ondernemen is tenslotte al duur genoeg.

Meer weten of nieuwsgierig naar de werkwijze of prijzen? Neem vrijblijvend contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven