Lightspeed webshop laten maken

Bijgewerkt: 12 november 2022

Een webshop die in de smaak valt bij je bezoekers. Wil je een Lightspeed webshop laten maken? Kies dan voor de juiste webdesigner. Nog belangrijker is dat deze webshop straks ook in Google staat. Enne… een Lightspeed webshop betekent niet dat je hier de hoogste prijs voor moet betalen. Ontdek meer over de werkwijze en kosten.

Uitleg over Lightspeed

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een Lightspeed webshop laten maken? Weet waar je aan begint. Voor het creëren van een webshop heb je software nodig. Dankzij webwinkel software is het eenvoudig om producten toe te voegen, aan te passen of te verwijderen. Software moet natuurlijk aansluiten bij je wensen en eisen, maar ook bij het type webshop.

De meest gekozen webshop software is Shopify, Lightspeed en JouwWeb. Natuurlijk zijn er nog andere mogelijkheden, maar dit zijn de drie meest gekozen opties. Lightspeed bestaat sinds 2005 en levert e-commerce software aan bedrijven wereldwijd.

Voordelen van Lightspeed

Laten we eerst eens gaan kijken naar de interessante voordelen van Lightspeed. Omdat deze webwinkelsoftware wereldwijd beschikbaar is, kun je hem ook in verschillende talen toepassen. Ben je met je webshop internationaal actief dan past de software zowel de verzendopties als de valuta automatisch aan. Per product kun je tot wel 100 varianten aanmaken, handig wanneer je iets in verschillende maten, uitvoeringen of kleuren verkoopt.

Een ander voordeel van Lightspeed is het centrale beheer van de voorraad. Aan te raden wanneer je niet alleen een webshop maar ook een fysieke winkel hebt. Wil je extra functionaliteiten dan vind je die in de bijbehorende app store. Dit maakt Lightspeed erg uitgebreid.

Producten inladen? Geen probleem met de import tool, alles is kinderspel. Alle voordelen van Lightspeed in het kort op een rij:

  • Eenvoudig producten importeren
  • Veel mogelijkheden
  • Geen technische kennis nodig
  • Óók geschikt voor internationale webshops

Nadelen van Lightspeed

Met zoveel voordelen ben je al snel geneigd om een Lightspeed webshop te laten maken. Toch kleven er ook wat nadelen aan deze software. Grootste nadeel is de prijs want Lightspeed is zeker niet de goedkoopste. Ook al die extra functies kosten een hoop geld. Een basis Lightspeed webshop kost tussen de € 49 en € 189 per maand. Dit kan oplopen tot wel € 225 per maand, iets waar je wel rekening mee moet houden.

Lightspeed webshop laten maken

Nu ben je op de hoogte van de belangrijkste voor- en nadelen. Het is goed om hierover na te denken, zo maak je een weloverwogen keuze. Eventueel kun je op het internet nog zoeken naar Lightspeed webshop ervaringen. Kijk wat andere ondernemers ervan vinden en vraag eventueel naar hun persoonlijke ervaringen.

Nu komt de volgende stap: een Lightspeed webshop laten maken. Wanneer je dit laat maken gaan hier natuurlijk extra kosten mee gepaard. Om die kosten zo laag mogelijk te houden is het goed om met een aantal zaken rekening te houden.

De totale kosten

Wat kost een Lightspeed website laten maken nu écht? Allereerst krijg je met die maandelijkse kosten te maken. Een Lightspeed webshop kost je minimaal € 49 per maand. Hier komen mogelijk nog andere kosten bij, reken daarom op een maandelijks bedrag van € 69 tot € 99.

Zonder technische voorkennis kan bijna iedereen een Lightspeed webshop bouwen. Je kiest eenvoudig een van de templates, dit bepaalt het uiterlijk van de webshop. Vervolgens importeer je de producten aan maak je hier de juiste URL’s bij.

Een kind kan de was doen, maar soms wil je toch iets anders. Net dat beetje meer waardoor de webshop opvalt. Wil je een uniek ontwerp of een bijzonder design, dan moet je toch een Lightspeed webshop laten maken. Dit laat je door een webdesigner uitvoeren. Kosten voor het ontwerpen van een Lightspeed webshop: tussen de € 200 en € 2000. Neem voor de mogelijkheden contact op.

Zo gaat het laten maken in zijn werking

Je hebt natuurlijk bepaalde wensen of ideeën met betrekking tot de Lightspeed webshop. Al die wensen of ideeën worden vooraf in kaart gebracht. Vervolgens start de webdesigner met het ontwerpen van de webshop. Hierbij worden verschillende pagina’s aangemaakt. Desgewenst worden er ook wat producten ingevoerd, je moet immers weten hoe alles eruit komt te zien.

Na het eerste ontwerp krijg je een ‘blik in de keuken’. Tevreden hierover? Dan begint het echte bouwen aan de webshop. Aan het einde van dit traject werkt alles zoals het zou moeten werken. Hierna volgt de testfase waarbij alles nog eens dubbel gecheckt wordt. Eindelijk is het zover: de Lightspeed webshop gaat online. Nu is het aan jou om nieuwe producten toe te voegen of te wijzigen. Het is altijd mogelijk om hier hulp voor in te schakelen.

Lightspeed webshop laten maken tegen lage kosten

Vind je het leven ook al duur genoeg? Al jarenlang zetten we ons in voor betaalbaar ondernemen. Daarom laat je hier teksten schrijven tegen eerlijke tarieven. Maar ook een Lightspeed webshop laten maken is mogelijk. Hiervoor is er een samenwerking tot stand gekomen tussen Bianca Walraven en ervaren webdesigners.

Direct een Lightspeed webshop laten maken tegen interessante tarieven of eerst meer weten? Neem vrijblijvend contact op. We bespreken je wensen en bekijken de mogelijkheden. Vergeet binnen je webshop de teksten niet, die zijn net zo belangrijk. Denk hierbij aan productomschrijvingen, de homepage, over ons pagina maar misschien ook nog wat blogs. Echt alles is mogelijk.

Vraag de tarievenkaart of meer informatie aan

Met betrekking tot teksten laten schrijven kun je gewoon de tarievenkaart aanvragen. In veel gevallen gaat het om standaard tarieven, je weet dus vooraf waar je aan toe bent. Een Lightspeed webshop laten maken vraagt om maatwerk. Een aantal factoren bepalen de prijs waaronder het aantal pagina’s, extra functionaliteiten of bijzondere wensen. Het beste kun je hiervoor contact opnemen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven