Liefdesbrief laten maken

Bijgewerkt: 24 februari 2023

Je bent helemaal verliefd en wil dit graag laten weten. Helaas heb je moeite om dit onder woorden te brengen. Een liefdesbrief laten schrijven is de ideale oplossing. We schrijven de meest romantische of mooie liefdesbrieven voor hem of haar.

Onze werkwijze ♥

Of je nu voor het eerst een liefdesbrief verstuurt of als antwoord op een brief die je ontvangen hebt: de brief moet perfect zijn. De inhoud verwoordt wat je denkt en voelt. Je beschrijft je gevoelens zonder te overdrijven. Bovendien laat je de ander weten hoe gek je op hem of haar bent.

Een liefdesbrief moet de ander in het hart raken of aanmoedigen. We houden altijd rekening met jouw gevoelens maar ook met die van de ander. Daarom nemen we bij voorkeur telefonisch contact met je op.

Wat moet ik tijdens het telefoongesprek vertellen?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Dat we even telefonisch contact hebben is belangrijk: het stelt ons in staat is om je gevoelens en bedoeling te begrijpen. Het kan bijvoorbeeld dat:

  • Je nog geen contact met de ander hebt gehad
  • Je de brief anoniem wil versturen
  • De schrijfwijze eenvoudig, poëtisch of juist zakelijk moet zijn
  • Je twijfelt over de verliefdheid of liefde
  • Je probeert de relatie te redden

Liefdesbrief laten schrijven: de deadline ♥

Heb je de liefdesbrief vandaag nog nodig? Helaas is het niet mogelijk om op korte termijn een liefdesbrief te laten schrijven. We stellen eerst wat vragen via de telefoon of de e-mail. Hierna gaat de liefdesbriefschrijver voor jou aan de slag. Waarschijnlijk heb je zelf al geprobeerd om de mooiste liefdesbrief aller tijden te maken en weet je hoeveel tijd dit kost. Geef de schrijver ook deze tijd.

Bij spoed is het mogelijk om de brief binnen één tot twee werkdagen te ontvangen. In normale gevallen duurt het twee tot vijf dagen voordat je de brief tot je beschikking hebt. Wees geduldig, daar draait het binnen de liefde ook om. Wachten op de brief is dus een mooie oefening.

Over de kosten

Een liefdesbrief laten maken is helaas niet gratis. Toch proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden. De prijs is van verschillende factoren afhankelijk:

  • Hoe lang de brief moet zijn
  • De deadline
  • De schrijfstijl
  • Voor wie de brief bedoeld is (zie hieronder)

Stuur een e-mail met je wensen, dan laten we je weten wat het kost om een liefdesbrief te laten maken.

Een liefdesbrief voor je geliefde, familie, vrienden, collega’s of buren

Soms wordt gedacht dat een liefdesbrief alleen bedoeld is voor je romantische geliefde. Weet je dat je een liefdesbrief ook aan je ouders, familie, vrienden, collega’s, buren of misschien wel je therapeut kan sturen? Liefde gaat veel verder dan een romantische relatie. Liefde is ook houden van je familie, vrienden en andere mensen die een belangrijke rol in je leven spelen.

Misschien wil je een mooie brief aan de ouders, broer of zus, collega of een goede vriend(in) sturen. Geen probleem, geef dit aan en dan houden we hier rekening mee. De inhoud van de brief wordt anders dan wanneer het voor een romantische geliefde bedoeld is.

Liefdesbrief voorbeeld: inspiratie voor het schrijven van de perfecte brief ♥

Zelf een liefdesbrief schrijven, ga er maar voor zitten. Hieronder vind je enkele tips. Kom je er toch niet uit? Dan helpen we je graag.

Tip 1: maak een lijstje van de leuke dingen van de ander

Je vindt het geweldig dat de ander zo zorgzaam is, humor heeft of een knappe verschijning is. Maak een lijstje van alle dingen die je leuk aan de ander vindt. Of bedenk waar je dankbaar voor bent, bijvoorbeeld omdat de ander je met een verhuizing of met financiële problemen geholpen heeft.

Het lijstje helpt je om in de brief te verwoorden wat je denkt en voelt. Zo loop je tijdens het schrijven van de liefdesbrief niet vast.

Tip 2: schrijf op kladpapier

Wat is er mooier dan een handgeschreven liefdesbrief ontvangen? Is dit je planning, begin dan altijd met het schrijven op kladpapier. Al schrijvende kom je erachter dat zinnen weg moeten of dat er ergens nog wat tussen moet. Het kan ook dat je niet zo tevreden bent over de zinsbouw. Schrappen en schrijven, uiteindelijk wordt het een heel rommelige brief.

Dat maakt niet uit want wanneer de brief helemaal klaar is schrijf je hem netjes over. Doe dit op mooi postpapier en anders op een A4-tje.

Tip 3: maak het persoonlijk

Spreek de ontvanger bij naam aan, hiermee maak je het veel persoonlijker. Begin de brief met iets leuks zoals ‘liefste’ of ‘lieve’. Dat is veel beter dan wanneer je een brief met ‘beste’ of misschien wel ‘geachte’ begint.

Bedenk wel voor wie de brief bedoeld is. Verstuur je hem naar je therapeut omdat je hem of haar zo geweldig vindt dan kun je beter met ‘beste’ beginnen. Overigens is het niet altijd verstandig om een liefdesbrief naar je therapeut sturen, beter kun je voor een bedankbrief kiezen.

Tip 4: geef aan wat je voelt

Durf je gevoelens op tafel te leggen. Schrijf op dat je dankbaar, blij, verliefd, trots of vrolijk bent. Ga hier een beetje dieper op in. Bijvoorbeeld:

Ik ben trots op jou omdat je de afgelopen maanden ontzettend hard hebt gewerkt en hierdoor je doel hebt bereikt

Wat ben ik blij met jou! Je respecteert me zoals ik ben, zonder te oordelen wanneer ik eens een slechte dag heb.

Tip 5: wat anekdotes

Misschien hebben jullie leuke momenten meegemaakt. Gebruikt het als anekdote, bijvoorbeeld “wat zijn onze wandelingen samen toch fijn”. Ook wanneer het een vervelende situatie betrof kun je dit als anekdote gebruiken: “toen mijn moeder zo ziek was kwam je elke dag even langs”.

Misschien wil je terugblikken op een bijzondere situatie. Bijvoorbeeld jullie eerste kus, de geboorte van zoon of dochter, iets over jullie ontmoeting of een andere gebeurtenis. Hiermee haal je herinneringen naar boven, herinneringen die jullie samen hebben. Dit versterkt de band tussen jullie.

Tip 6: verstuur de brief

Is de liefdesbrief klaar? Bedenk hoe je hem wil versturen. Met de post is een grote verrassing, wie krijgt tegenwoordig nog brievenbuspost? Vind je dit niks dan mag je hem ook per e-mail versturen. Het kan zelfs via WhatsApp of sociaal media.

De brief is heel persoonlijk, zorg dat anderen hem niet zomaar te zien krijgen. Plaats hem dus liever niet op je tijdlijn op social media. Ook niet op een forum of misschien wel op je eigen website.

Nu is het afwachten of je reactie krijgt. Is dat zo en weet je niet zo goed hoe je hierop moet reageren? Ook dan zijn we er voor jou.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven