Goed idee: laten bloggen voor je website

Bijgewerkt: 10 augustus 2021

Laten bloggen is helemaal de trend. Je trekt er nieuwe websitebezoekers mee en zorgt dat je de huidige tevreden houdt. Helaas kost zelf bloggen wel veel tijd. Waarom zou je het niet laten doen? Niet alleen bespaar je hier tijd mee, ook verbeter je de online vindbaarheid van je website.

Wat is een blog en bloggen?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een weblog is een persoonlijk dagboek op een website, de berichten heten blogposts (blogs). Dit persoonlijke dagboek is minder persoonlijk dan je denkt: je hoeft echt niet alles over je privéleven te vermelden. Wel blog je over zaken rondom het product of de dienst die je aanbiedt. Heb je een webshop in kinderkleding? Dan plaats je regelmatig een blog (artikel) met interessante weetjes of tips over kinderkleding. Bijvoorbeeld op welke temperatuur je kleding wast of hoe je de juiste maten bij het kind opmeet.

Wat je nu leest is ook een blog. Telkens wanneer ik nieuwe blogs schrijf ben ik aan het bloggen (werkwoord).

Hoe een blogpost je online vindbaarheid vergroot

Websitebezoekers zijn altijd op zoek naar informatie. Ze komen niet op je website terecht om de contactgegevens of de algemene voorwaarden te lezen. Nee, ze willen meer weten over een bepaald onderwerp, een product of dienst.

Met het regelmatig plaatsen van blogposts stel je bezoekers tevreden. Maar niet alleen dat, ook zoekmachines als Google en Bing worden hier blij van. Je voegt immers waardevolle content aan je website toe. Is deze content ook nog eens foutloos en voorzien van de juiste balans sleutelwoorden, dan krijg je extra punten. Zoekmachines zijn zo blij met jouw blogposts dat ze deze hoger in de zoekresultaten plaatsen.

Zelf bloggen of laten bloggen?

Heb je al eens zelf een blog geschreven? Dan weet je vast wel hoe moeilijk dit is. Uren zit je op de blogpost te zweten, om er na 3 uur achter te komen dat je niet verder bent dan het verzinnen van een titel. Nu moet de rest nog!

Hoe verwoord je wat je bedoelt en nog belangrijker: hoe krijg je dit in fatsoenlijk Nederlands op papier? (Nou ja, op je website dan). Wanneer je teveel fouten maakt of de informatie niet duidelijk verwoordt krijg je strafpunten. Het gevolg: een lagere ranking in de zoekresultaten. Ai!

Voorkom al deze fouten en kies voor het laten bloggen. De juiste tekstschrijvers schrijven moeiteloos perfecte blogposts.

Zo vaak plaats je een nieuwe blog

Hoe vaak moet je zakelijk bloggen om je website tot een succes te maken? Sommigen zeggen 1 tot 2 keer per maand, maar ik vind dit persoonlijk echt te weinig. Liever zie ik op jouw website wekelijks één tot vijf nieuwe blogs of artikelen verschijnen. Met deze frequentie blijft je website groeien en word je steeds beter gevonden.

Wil je voorkomen dat je website in de zoekresultaten wegzakt of dat websitebezoekers hun interesse verliezen? Blog dan 3 tot 6 keer per maand.

Kies je voor één keer bloggen per maand? Houd er rekening mee dat andere websites dit veel vaker doen. Natuurlijk is elke blog er weer een, maar waarschijnlijk is de frequentie te laag om je concurrent voor te blijven. Laten bloggen helpt je om deze frequentie hoog te houden.

Wat kost het laten schrijven van een blog?

De ene blog is de andere niet, net zoals dit ook voor tekstschrijvers geldt. De beginnende tekstschrijver komt nog niet goed uit zijn woorden en heeft weinig kennis en ervaring met zoekmachineoptimalisatie. De betere tekstschrijvers leveren je een blogpost die ook nog eens SEO proof is. Hierdoor begrijpen zoekmachines beter de inhoud van de blog.

Maar let op, want een tekstschrijver kan het bloggen ook overdrijven. Je ontvangt dan een uitgebreid zoekwoordenonderzoek rapport waar je flink voor betaalt. Noodzakelijk? Ach, dat moet je voor jezelf uitmaken. Op mijn eigen websites waag ik me niet aan dit soort uitgebreide dingen. Toch ontvang ik met veel websites meer dan 10.000 bezoekers per dag. Ga daar maar aanstaan!

Welnu, je wilt laten bloggen en bent benieuwd naar de kosten. Hieronder de gemiddelde prijs van verschillende tekstschrijvers of bloggers:

  • Goedkope tekstschrijver: €5 – €20
  • Gemiddelde tekstschrijver: €40 – €85
  • Duurdere tekstschrijver: €125 – €200

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op een blogpost van ongeveer 600 woorden. De prijzen zijn afkomstig van verschillende websites.

Wie ben ik? Reken mij tot de ervaren tekstschrijver met een gemiddeld tarief. Ik overdrijf niet met dure woorden en een zoekwoorden onderzoek zit altijd bij de prijs inbegrepen. Wil je hier meer over weten, vraag dan de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven