Kosten blog laten schrijven: betaal je nog steeds teveel?

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Wat zijn de kosten om een blog te laten schrijven? Deze vraag krijg ik regelmatig voorgeschoteld. Niet onterecht want ik wil ook altijd weten wat iets kost. Daarnaast moet een investering zich ook terugverdienen. Daarom ga je voor de best geschreven SEO blogs. Ontdek anders over de kosten blog laten schrijven en wat je kunt verwachten.

Verschil tussen een blogpost en elke andere tekst

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je hebt verschillende soorten teksten. Zo is er de blogpost, het informatief artikel, de nieuwsbrief, productomschrijving of ‘over ons’ tekst. Een blogpost is misschien wel de meest populaire tekst. Het gaat hier om een artikel met een persoonlijk karakter.

Voordeel van een blogpost (afkorting: blog) is dat je de lezer actief in het verhaal betrekt. Zo spreek je de lezer aan, net als dat je in deze blog tegenkomt. Ook geef je de lezer het gevoel dat je met hem of haar in gesprek bent. Een persoonlijke anekdote maakt het helemaal af.

Kosten blog laten schrijven: wa kost da?

Wa kost da? Nou je hoeft het natuurlijk niet zo uit te spreken maar ik begrijp dat je wil weten wat een blog precies kost. Misschien leuk om te weten maar hier in Limburg zeggen we: waat mót det koste? (Uitspraak zoals je het schrijft).

Om even heel flauw te doen: een blog kost tussen de € 5 en € 250. Dat zijn de kosten die je bij de verschillende tekstschrijvers tegenkomt. Laten we eens gaan kijken wat je voor die verschillende prijzen kunt verwachten.

Een blogpost van € 5 of € 10

Kosten blog laten schrijven maar dan wel lekker goedkoop: een blogpost voor een vijfje of een tientje. Het is alsof je iets op AliExpress bestelt, goedkoop is altijd goed. Gelukkig hoef je niet zo lang te wachten als AliExpress levert. In veel gevallen heb je die spotgoedkope blog binnen enkele uren tot dagen.

Kwaliteit? Dat hangt er helemaal vanaf hoe je inschakelt. Ik kan helaas geen blogposts voor € 5 of € 10 schrijven. Het vooronderzoek, zoekwoordenonderzoek en nacontrole kost toch wat meer tijd. Alleen een losse meta description schrijven kan voor een zeer laag bedrag. Tip: wanneer je teksten bestelt krijg je hier altijd een metadescription gratis bij, maar dit moet je wel zelf even aangeven. Niet iedereen heeft dit namelijk nodig.

Tussen de € 10 en € 40

In mijn beginperiode schreef ik nog wel eens artikelen voor € 10 tot € 40. Natuurlijk wel exclusief btw want dat komt er altijd bovenop. De kwaliteit lag in die periode wel een stuk lager, ik moest nog veel leren. Voor een bedrag van € 10 tot € 40 kan ik je met de huidige kennis en ervaring geen blogpost aanbieden, maar wel een kort stukje tekst of een productomschrijving. Informeer naar de mogelijkheden.

Kosten blog laten schrijven: tussen € 50 en € 85

Dit is een mooie prijs voor het laten schrijven van een blogpost. De tarieven voor een blogposts komen nu dicht in de buurt. Een en ander is afhankelijk van de lengte van het artikel. Je kunt je voorstellen dat langere artikelen naar verhouding wat duurder zijn. Wil je meer weten over de kosten van een blog laten schrijven? Geef altijd aan wat je nodig hebt. Op de tarievenkaart zie je wat het kost. Houd er rekening mee dat het exclusief btw is.

Twijfel je? Je ontvangt altijd gratis en vrijblijvend advies. Dit verplicht je tot niets, je maakt uiteindelijk zelf de keuze. Wanneer je benieuwd bent naar de schrijfstijl dan is het aan te raden om verschillende blogposts op deze website te lezen. Spreek dat je aan, neem dan contact op. Als SEO tekstschrijver behaal ik regelmatig topposities in Google en andere zoekmachines.

Blog laten schrijven voor € 90 tot € 150

Een blog schrijven vraagt de nodige tijd, maar er is ook kennis en ervaring voor nodig. Het is namelijk belangrijk dat je met je blog goed in de organische zoekresultaten scoort. Voor een bedrag van € 90 tot € 150 (dat kan hier tussenin zitten) ontvang je een uitstekende en goed leesbare SEO-blog. Het verschil tussen een normale blog en SEO blog is de vindbaarheid. SEO gaat namelijk over zoekmachineoptimalisatie, dit betekent dat je de zichtbaarheid in Google vergroot.

Liever eerst een testversie? Geen probleem, je zit nergens aan vast. De kosten voor een blog laten schrijven zijn per stuk. Je bent nooit verplicht om meerdere blogs af te nemen.

Blogpost van € 150 of meer

Moet je € 150 of meer voor een blogpost betalen? Dan ontvang je een blog of artikel van 1000 woorden of meer. Lange artikelen scoren over het algemeen wat beter in de organische zoekresultaten. Toch hoef je dit niet te overdrijven. Het is echt niet zo dat artikelen van € 2000 of meer topposities behalen. Het gaat uiteindelijk om de inhoud van het artikel, de kwaliteit maar ook hoe goed deze geoptimaliseerd is.

Natuurlijk besteed ik veel aandacht aan alle teksten, daar eens niets over te zeggen. Omwille van een vlotte werkwijze kunnen we het tarief reëel houden. € 150 of meer voor een blogpost komt dan ook niet vaak voor, of je hebt echt een lang artikel nodig. De meeste opdrachtgevers die zijn voor een blogpost met een lengte van 500-700 woorden. Ook hiermee scoor je goed in de organische zoekresultaten.

Kosten blog laten schrijven: de tarievenkaart

Je hebt misschien al kunnen lezen wat de kosten voor het laten schrijven van een blog zijn. Toch hangt de uiteindelijke prijs van verschillende zaken af. Gaat het bijvoorbeeld om een complexe blog en is hier veel onderzoek voor nodig? Dan kunnen de kosten oplopen. Op de tarieven krijgt zie je wat een gemiddelde blogpost moet kosten. Maar ook wat andere teksten of artikelen kosten. Heb je heb je iets bijzonders nodig, geef dit dan altijd aan.

Vrijheid blijheid, daar hou jij toch ook van? We gaan geen ingewikkelde contracten of overeenkomsten aan. Jij plaatst je opdrachten net zo lang als jij dat nodig vindt. Ik schrijf net zolang als dat de samenwerking prettig verloopt. Ondernemen betekent vrijheid en dat bied ik jou (en jij mij). Bovendien houden we ondernemen betaalbaar middels scherpe tarieven.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven