Journalist inhuren? De vrije journalist voor alle klussen

Bijgewerkt: 16 oktober 2022

Een journalistiek artikel voor krant, tijdschrift of website nodig? De journalist staat voor je klaar. Ook geschikt voor het maken van reportages voor radio en tv.

De journalisten van Bianca Walraven bestuderen het onderwerp en voeren onderzoek uit. Ze gaan telefonisch met deskundigen in gesprek of zijn op locatie aanwezig. Hierna volgt het schrijven van de tekst.

Een journalistiek artikel laten schrijven

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een nieuwsartikel voor de website of een journalistiek artikel voor de krant. Misschien wel een interview of een reportage voor een radioprogramma. Media-aandacht is een goede marketingtool voor bedrijven en ondernemers.

We zetten het nieuws om in een goed verhaal. Of dit nu over de bouw, logistiek, zorg, politiek of een ander gebied gaat: we zijn van alle markten thuis.

Tijdens het schrijven van een journalistiek artikel houden we rekening met de 5 W’s (wie, wat, waar, wanneer en waarom) en natuurlijk de 1 H (hoe).

De journalistieke artikelen voldoen aan de richtlijnen zoals die zijn opgesteld door het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). Bovendien zijn onze journalisten bekend met zoekmachine optimalisatie (SEO). Dit is een absoluut pluspunt want we kunnen ervoor zorgen dat de inhoud is geoptimaliseerd voor zoekmachines.

De voordelen van een journalist inhuren

Bedrijven verspillen veel tijd aan projecten die het nooit zullen redden. Talloze uren worden besteed aan het bespreken van details, om het vervolgens in het afvoerputje te zien belanden. Wie een journalist inhuurt weet zeker dat de taak wordt volbracht. Levert de journalist niet dan krijgt hij/zij niks betaald. Daarom is er de drive om het artikel volgens afspraak in te leveren.

Geen gedoe met deadlines. In de journalistieke wereld zijn deadlines een vaststaand feit. Het stuk moet op tijd klaar zijn want nieuws is heel betrekkelijk. Wat vandaag nieuws is verdwijnt morgen alweer naar de achtergrond. Dit geldt vooral voor klassieke vormen van media waaronder kranten, tijdschriften of uitzendingen. Laten we deadlines serieus nemen.

Ook voor kleine ondernemers

Het inhuren van een journalist is niet alleen geschikt voor grote bedrijven maar ook voor kleine ondernemers en start-ups. Vaak wordt gedacht dat een journalist veel geld kost, maar wist je dat journalisten vaak worden onderbetaald? Ze doen het werk vanuit passie en waardering.

We hebben onszelf in de markt gezet als betrouwbare tekstschrijvers, redacteurs en journalisten. Dan kunnen we natuurlijk niet boven de marktprijs zitten. Sterker nog, we proberen hier zelfs onder te blijven. Hiermee is een journalistiek artikel laten schrijven voor iedereen beschikbaar. Dus ook voor de zzp’er en zelfs de consument. Grote bedrijven besparen hiermee op hun budget.

Vinden we het erg om minder te ontvangen dan anderen? Nee, we waarderen onszelf. Een win-winsituatie voor iedereen.

Je gaat een journalist inhuren? Deze drie dingen moet je weten

Direct een journalist inschakelen? Neem contact op, al helemaal wanneer het om een spoedopdracht gaat.

Goed, misschien twijfel je nog of je een journalist moet inhuren. Is het wel iets voor je onderneming en is het zijn investering waard?

Een journalist is geen marketeer, maar wel geschikt voor websites

In de nieuwe wereld van online marketing is het belangrijk om interessante en rijke inhoud te creëren. Dit trekt bezoekers naar de website. Elk bedrijf zou content moeten maken die nuttig is voor bezoekers en klanten, niet als verkooppraatje. Toch gebeurt het veel omdat de focus bij de verkoopcijfers ligt.

Een journalist heeft een andere kijk op het schrijven van artikelen. Journalistieke artikelen bevatten waardevolle inhoud, waarmee ze de website versterken. Het doordacht zoeken naar informatie en het schrijven van duidelijke en beknopte verhalen maakt de journalist zo aantrekkelijk voor websites en bedrijven.

Journalisten weten hoe ze een verhaal moeten vertellen

Een artikel moet niet alleen informatief maar ook boeiend zijn. Journalisten hebben de vaardigheid om de aandacht van de lezer te trekken en deze gedurende het artikel vast te houden. Het artikel wordt van begin tot einde gelezen. Een journalist is dan ook een prima keuze voor bedrijven die de aandacht van het publiek willen trekken.

De expert in onderzoek

Journalisten zijn ervaren schrijvers, maar ook een expert in het verrichten van onderzoek. Moet het artikel inhoudelijk kloppen en vraagt dit om een grondig onderzoek? Dan is een journalist de meest geschikte keuze.

Journalisten hebben oog voor detail. Zaken waar je niet bij stilstaat neemt de journalist in het verhaal op. Alweer een goede reden om op de expert te vertrouwen.

Het verspreiden van een nieuwsbericht of persbericht

De journalist is er voor het schrijven van nieuwsberichten en persberichten. Er zijn verschillende manieren om nieuws/persberichten te verspreiden:

  • Op de website van de opdrachtgever
  • Via nieuwswebsites
  • In een krant of tijdschrift
  • Op social media

De kosten voor het verspreiden van een nieuwsbericht of persbericht bedragen nul euro (eigen website of social media) tot meer dan € 300 (ANP Pers Support). Je draagt zelf zorg voor publicatie of verspreiding, maar we kunnen hier eventueel wel advies in geven.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven