Is Google van Microsoft? Of is Microsoft van Google?

Bijgewerkt: 16 april 2023

Twee vragen waarmee je worstelt. Is Google van Microsoft of juist andersom, is Microsoft van Google? Misschien mis je het nog niet maar het gaat hier om twee afzonderlijke bedrijven. De vraag is wat ze met elkaar te maken hebben.

Amerikaanse bedrijven

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Er zijn twee dingen die je over Google en Microsoft moet weten:

 • Microsoft bestaat sinds 1975
 • Google bestaat sinds 1997

In beide gevallen gaat het om een Amerikaans bedrijf. Verschil tussen Google en Microsoft is de diensten/producten die ze aanbieden.

Microsoft houdt zich bezig met computergerelateerde producten en diensten. Google is begonnen als zoekmachine maar heeft tegenwoordig ook aardig wat producten en diensten.

Is Google van Microsoft?

Google is een concurrent van Microsoft. Dit komt omdat Google een zoekmachine heeft maar ook Microsoft heeft zijn eigen zoekmachine.

Is Google van Microsoft? Nee, de eigenaar van Google is het bedrijf Google LLC. Het hoofdkantoor van dit bedrijf is in Californië gevestigd. Google LLC telt ruim 85.000 medewerkers.

Overigens neemt Microsoft wel eens bedrijven over. Zo zijn er in 2020 onderhandelingen tussen Microsoft en TikTok.

Is Microsoft van Google?

Google is een groot en machtig bedrijf dat verschillende overnames heeft gedaan. Zo hebben ze al ruim 163 bedrijven overgenomen. Bijvoorbeeld YouTube, Android en DoubleClick.

Is Microsoft van Google? Dat mocht Google willen. Microsoft is opgericht door Bill Gates en Paul Allen. Ondanks dat Google een dikke 163 bedrijven heeft overgenomen behoort Microsoft hier niet toe.

Google of Microsoft, wat is beter?

Er zijn best wel wat overeenkomsten tussen Google en Microsoft. Beiden hebben een zoekmachine en je kunt zowel een Google account als Microsoft account aanmaken. Met dit account heb je toegang tot het e-mailprogramma, opslagruimte (cloud) of je kunt er je website mee beheren.

Het is niet te zeggen wat beter is. Enige wat wel duidelijk is: zoekmachine Google heeft de grootste marktpositie. Hiermee heeft Google ook de wereldwijde macht in handen, uitgezonderd een aantal landen.

Wat is het verschil tussen een Microsoft account en een Google account?

Misschien twijfel je tussen het aanmaken van een Microsoft account en een Google account. Wat is het verschil tussen deze twee?

Een Google account gebruik je in de volgende gevallen:

 • Om je website goed vindbaar te maken in Google
 • Voor een e-mail adres van Google (Gmail)
 • Voor Android diensten

Een Microsoft account is hier geschikt voor:

 • Om je website goed vindbaar te maken in Bing
 • Voor een adres van Microsoft (Hotmail, Live, Outlook)
 • Voor OneDrive opslagruimte

Natuurlijk hebben beide nog meer diensten, maar bovenstaande zijn een beetje de grootste verschillen tussen een Microsoft account en Google account.

Microsoft account aanmaken met Gmail

Je wil een Microsoft account aanmaken met Gmail. Is dit mogelijk? Ja hoor, je kunt gewoon een Gmail e-mail adres gebruiken voor het aanmaken van een Microsoft account. Hierbij is het wel belangrijk dat je toegang hebt tot je Gmail. Je ontvangt hier namelijk een verificatiecode op. Deze code voer je in bij het aanmaken van het Microsoft account.

Het belang van een Microsoft account

Heb je een Hotmail of Outlook e-mail adres? Dit valt onder het Microsoft account. Je kunt hier veel meer mee dan alleen maar e-mails verzenden (en ontvangen).

Bij aanschaf van een Microsoft apparaat zit hier standaard de online opslagruimte OneDrive bij. Bijvoorbeeld een pc of laptop met Windows 10. Maar ook een Xbox. Met het Microsoft account kun je verschillende apparaten beheren.

Overigens is het ook mogelijk om met een Microsoft account een Androidapparaat of iOS toestel te beheren. Alleen MacOS apparaten kun je niet toevoegen.

Het belang van een Google account

Een Google account is ook hartstikke handig. Bijvoorbeeld voor het beheren van je eigen website. Of om websitestatistieken in te zien. Maar ook wanneer je je bezighoudt met een passief inkomen middels Google Adsense.

Daarnaast beheer je via een Google account je Androidapparaat en het navigatiesysteem Google Maps. Google heeft verschillende diensten waaronder:

 • Google zoeken (zoekmachine)
 • Mijn Bedrijf
 • Google Maps (navigatie)
 • YouTube
 • Google Play Store (Android apparaten)
 • Agenda
 • Vertalen
 • Documenten

Daarnaast kun je nog veel meer met een Google account. Wanneer je alles onder één account beheert koppel je automatisch verschillende diensten met elkaar.

Contact met Microsoft opnemen

Behoefte aan ondersteuning? Contact opnemen met Microsoft is mogelijk, maar niet voor alle diensten. Heb je bijvoorbeeld vragen over Windows 10 dan kun je contact opnemen via de browser. Ook voor vragen over de Microsoft Store is er hulp beschikbaar.

Problemen met je Microsoft e-mailaccount? Dan is het een stuk lastiger om contact op te nemen. Vaak kom je bij een formuliertje uit waarna je nooit meer iets hoort. Hartstikke frustrerend maar het is nu eenmaal zo.

Om contact op te nemen met Microsoft, klik je op de link contact Microsoft.

Contact opnemen met Google

Ditzelfde geldt voor contact opnemen met Google. Ze zijn beschikbaar voor ondersteuning van bepaalde diensten. Zo kunnen journalisten contact opnemen via een speciaal e-mailadres. Maar ook voor Google Store ondersteuning is er hulp beschikbaar.

Wil je echter contact opnemen omdat je Adsense account geblokkeerd is, dan zul je waarschijnlijk niks meer van ze vernemen. Ditzelfde geldt voor contact naar aanleiding van je Gmail e-mailadres.

Google heeft een standaard contactpagina. Het hoofdkantoor staat in Ierland maar ze hebben wereldwijd verschillende locaties. In Nederland staat het Google kantoor in Amsterdam.

Contact opnemen met Google, volg de link: contact Google.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven