Ik zoek een tekstschrijver – vind de juiste copywriter

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Ik zoek een tekstschrijver, maar waar vind ik die? Op het internet natuurlijk. Laat je webteksten altijd door een specialist schrijven. Dit zorgt voor een betere leesbaarheid en maakt je website goed vindbaar.

Over websites en Google

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Het internet blijft maar groeien en groeien. Dit is te zien aan het aantal Nederlandse websites: ongeveer 2 miljoen. Van die 2 miljoen websites zijn er 80.000 webshops.

Al die websites en webshops strijden voor de hoogste positie in zoekmachine Google. Waarom Google zo belangrijk is? Omdat 92% van de internetgebruikers informatie via deze zoekmachine opzoekt. De overige 8% gaat voor Bing, Yahoo of een andere zoekmachine. Scoor je hoog in Google, dan trek je de meeste websitebezoekers.

Tekstschrijver gezocht

Hoe val je tussen zoveel verschillende websites op? Wanneer laat Google jou bovenaan in de zoekresultaten zien? Door kwaliteit te leveren. Niet met betrekking tot je product of dienst (hoewel dit ook belangrijk is), maar vooral met kwalitatieve content.

Deze content schrijf je zelf of laat je door iemand schrijven. Omdat tekstschrijven een een vak apart is, zie je steeds vaker de oproep tekstschrijver gezocht voorbijkomen.

Ik zoek een tekstschrijver: waar vind ik die?

Goed, je zoekt een tekstschrijver. Dat is in ieder geval een begin: weten wat je wilt. Nu is het zaak om een goede tekstschrijver te vinden. Dankzij de groeiende vraag naar tekstschrijvers zijn er de afgelopen jaren heel wat schrijvers bijgekomen.

Maakt dit de keuze er gemakkelijker op? Nee, juist niet. Iedereen wil namelijk een graantje van het groeiende internet meepikken. Dit heeft voor een flinke groei aan marketingbureaus, SEO-specialisten en tekstschrijvers gezorgd.

Let op met het inschakelen van een tekstschrijver

De forse groei aan tekstschrijvers en tekstbureaus maakt de keuze er niet makkelijker op. Je kunt zelf schrijven of iemand inschakelen, maar verkeerd geschreven teksten kunnen je in het ergste geval een daling in de Google ranking opleveren.

Gelukkig ben ik er om je te helpen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van (SE)0 schrijven én bloggen. Daarnaast ben ik werkzaam (geweest) voor marketingbureaus’en enkele grote namen (zie portfolio). Maar goed, hieronder lees je waar je nog meer een goede tekstschrijver vindt.

Webmasterfora: groot aanbod tekstschrijvers

Op verschillende webmaster fora vind je niet alleen webmasters maar ook voldoende tekstschrijvers. Hier heb je het voor het uitkiezen: van spotgoedkoop tot superduur. Natuurlijk ga je voor de goedkoopste oplossing, of liever niet? Op verschillende fora zijn beginnende tekstschrijvers actief. Geef deze een kans, alles moet geleerd worden. Vaak kun je tegen een laag bedrag aan leuk geschreven teksten komen.

Wil je uiteindelijk toch zaken doen met iemand die helemaal in het wereldje van de SEO zit? Neem gerust contact op, ik leg je graag meer uit. Zoek je evengoed een goedkope tekstschrijver, dan kan mijn netwerk jou helpen. Liever zelf vergelijken? Bekijk verschillende fora en advertenties. Zo haal je makkelijk de betere tekstschrijver naar voren.

Zelf een oproep plaatsen

Plaats zelf een oproep op een webmasters forum, Marktplaats of op websites voor freelancers (zzp’ ers). Houd er wel rekening mee dat je heel veel reacties krijgt, soms van schrijvers die om werk verlegen zitten. Natuurlijk kan jou dit ook een voordeel opleveren: een lagere prijs per woord.

Zie je een tekstschrijver die wel adverteert maar niet op jouw oproep reageert? Het is niet zo dat deze tekstschrijver geen interesse in jou heeft, maar het gewoon te druk heeft. Moet je deze tekstschrijver dan maar links laten liggen? Nee, een tekstschrijver die het druk heeft is blijkbaar erg populair. Misschien toch een idee om eens contact met deze schrijver op te nemen.

Tekstschrijver zoeken via social media

Ik zoek een tekstschrijver, vind ik deze via social media? Vooral op Instagram en Facebook vind je een aantal zeer actieve copywriters. Houd er echter rekening mee dat je ook hier grote kwaliteitsverschillen ziet. Er zit bij social media ook nog een addertje onder het gras.

Een aantal schrijvers is zeer goed in het plaatsen van interessante posts en de mooiste foto’s. Het is echter gemakkelijker om een kort social media bericht te schrijven: een productomschrijving of blogpost is iets heel anders. Kijk dus verder dan je neus lang is en vraag altijd naar een portfolio of voorbeeldteksten.

Zoek je een tekstschrijver en heb je geen zin om alle social media kanalen en fora af te struinen? Neem dan gewoon contact met mij op: zo eenvoudig kan het leven zijn.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven