Hulp bij website: betaal niet teveel

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

Je zoekt hulp bij je website. Bijvoorbeeld voor het laten maken of aanpassen van je site, het schrijven van teksten of het optimaliseren voor zoekmachines. Het probleem is dat hulp bij ‘n website vaak duur is. De gemiddelde webdesigner vraagt € 500 voor een kleine website. Een tekstschrijver vraagt misschien wel € 250 per tekst. Terwijl SEO (optimalisatie) zeker € 2000 per maand kost. Goed nieuws: hulp bij websites hoeft helemaal niet zo duur te zijn.

Welke hulp heb je nodig?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Het is heel verstandig om vooraf te bedenken welke hulp je bij je website nodig hebt. Tegenwoordig zijn er zoveel tools beschikbaar dat je de meeste werkzaamheden prima zelf uitvoert. Dit bespaart je een hoop kosten. Laten we eens gaan kijken welke hulp bij website allemaal mogelijk is en wat het kost. Maar ook hoe je op de kosten bespaart.

Website laten maken

Als bedrijf ontkom je er niet aan: je hebt een website nodig. Logisch, je potentiële klanten of opdrachtgevers zoeken tegenwoordig alles online op. Zonder website ben je niet zichtbaar bij je doelgroep. Wat kost een website laten maken? Dit start vanaf € 500. Je krijgt dan een standaard website met vier tot zes pagina’s.

Wil je een professionele website, dan ben je al snel € 1500 kwijt. Gaat het ook nog eens om een uniek design? Reken dan op een bedrag van € 2000 tot wel € 5000. Wil je hulp bij een website laten maken, dan kan dit veel goedkoper.

Met een CMS zoals WordPress kan iedereen een website bouwen. Op het internet en met name YouTube vind je interessante turtorials. Gemiddeld kost het je enkele uren om een CMS onder de knie te krijgen. Kom je er niet helemaal uit of wil je toch hulp bij een website bouwen, schakel dan een student in. De meeste studenten zijn hier hartstikke handig mee en helpen je voor een paar tientjes.

Webteksten laten schrijven

Hulp bij je website in de vorm van teksten laten schrijven. Dit is een onderdeel wat je niet altijd zelf kan doen. Webteksten maken vereist namelijk de nodige kennis en ervaring. Helaas beschikken veel webmasters over te weinig kennis of ervaring. Dan is het goed om iemand anders te laten schrijven.

Die investering zou zich wel terug moeten verdienen. Wat betaal je voor het laten schrijven van teksten? De gemiddelde tarieven liggen tussen de € 75-€ 300 per tekst. Waarbij niet alle teksten goed in zoekmachines scoort. Bovendien converteren sommige webteksten niet (omzet blijft uit).

Wil je dat de tekstschrijver prestatiegericht werkt? En betaalbaar is? Voor minder dan € 100 is er veel mogelijk. Converterende teksten die prima in zoekmachines scoren. Vraag jezelf maar eens af hoe je op deze pagina bent beland. Juist ja, via een zoekmachine.

Hulp bij website: SEO

Hoe zit het dan met SEO? Dit staat voor zoekmachine optimalisatie en is ontzettend belangrijk. Normaal gesproken ga je voor SEO naar een online marketingbureau of SEO specialist. Hier reken je maandelijks tot wel € 5000 voor SEO diensten af. Goedkoper kan altijd.

Hulp bij je website op het gebied van SEO kan ook nu weer een stuk goedkoper. Ten eerste door voorzichtig te zijn met linkbuilding. Dit is het betalen voor backlinks, iets waar Google websites soms voor afstraft. Helaas doen veel websites wel aan linkbuilding. Ten tweede levert een marketingbureau je SEO teksten. Die teksten kun je ook rechtstreeks door d tekstschrijver laten maken. Mogelijk bespaar je zo extra kosten.

Als laatste de technische optimalisatie. Ook dit voert het marketingbureau uit. Terwijl je dit net zo goed bij een webdesigner laat doen. Elders losse diensten afnemen kan ook een hoop besparen.

Kan ik niet beter een cursus volgen?

Zoek je naar hulp bij je website, dan word je hier en daar een cursus of training aangeboden. Is dit interessant? Soms wel, soms niet. De meeste trainingen gaan over zoekmachine optimalisatie. Je leert hierbij ook dingen die je grotendeels op het internet had kunnen vinden.

Ook een cursus SEO schrijven is niet altijd verstandig. Je leert wat dingen die je ook in de Google richtlijnen tegenkomt. Wil je toch een cursus SEO schrijven, dan is het beter dat je dit op locatie doet. Iemand die over je schouder meekijkt en aanwijzingen geeft. Je gaat dus direct met de praktijk aan de slag, daar heb je veel meer aan dan al die theorie.

Vanaf 2021 start de training SEO schrijven, uiteraard op locatie en met persoonlijke begeleiding.

Computerlessen aan huis

Wil je hulp bij websites en ben je geen whizzkid? Vooral voor senioren zijn computerlessen aan huis zeker aan te raden. Je leert je weg vinden op het internet. Bijvoorbeeld het gebruik van zoekmachines, navigeren op websites en hoe een e-mailprogramma werkt.

Student gezocht voor website

Je wil een website laten maken, optimaliseren voor zoekmachines of hebt teksten nodig. Je plaatst een oproep “student gezocht voor website”. Je zal hier ongetwijfeld veel reacties op krijgen. Voor het laten maken van een CMS website is een student vaak een prima keuze. Voor het laten schrijven van teksten is dit soms ook een goede keuze. SEO schrijven is wel lastig, houd hier rekening mee.

Wees ook voorzichtig met zoekmachineoptimalisatie dat je door een vreemde partij laat uitvoeren. Grote kans dat deze verboden SEO technieken toepast. Dit brengt je website veel schade toe. Goedkope hulp bij ’n website kan dus wel, maar blijf kritisch.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven