Hulp bij brieven schrijven

Bijgewerkt: 27 februari 2023

Een brief schrijven? We bieden hulp bij het schrijven van makkelijke tot moeilijke brieven. Bijvoorbeeld een sollicitatiebrief, juridische brief of een zakelijke tekst. We helpen ook met het schrijven van reacties op een brief of e-mail. Dit allemaal tegen een betaalbare prijs.

De verschillende soorten brieven

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een brief laten schrijven of hulp nodig bij het opstellen hiervan? Bedenk eerst om welk soort brief het gaat. We maken onderscheid tussen:

 • Zakelijke brieven
 • Sollicitatiebrief of motivatiebrief
 • Bezwaarbrief
 • Liefdesbrief
 • Slachtofferbrief
 • Klachtenbrief
 • Juridische brief

Hieronder vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Hulp bij zakelijke brief schrijven

Een zakelijke brief is afkomstig van een bedrijf, instantie, stichting of organisatie. De brief is bedoeld voor een (particuliere) klant, een leverancier of een ander bedrijf waar je een samenwerking mee hebt (of aan wil gaan).

Het gaat dus altijd om een zakelijke relatie. We bieden hulp bij het schrijven van zakelijke brieven. Dit kan op twee verschillende manieren. Allereerst is het mogelijk om de zakelijke brief door ons te laten schrijven. We vragen je om wat input, hier helpen we je bij. Vervolgens ontvang je een nette zakelijke brief inclusief licentie. Die licentie houdt in dat je de brief zonder onze toestemming aan (zakelijke) klanten mag sturen.

De tweede optie is zelf een zakelijke brief schrijven en deze laten redigeren. We controleren de inhoud op taal en spelling, verbeteren de zinsbouw en geven eventueel wat suggesties. Redigeren is voordeliger maar het is nooit een vervanging voor het professioneel op laten stellen van een zakelijke brief.

Hulp bij sollicitatiebrief of motivatiebrief

Een brief laten schrijven voor een sollicitatie is altijd een goed idee. Je moet je namelijk zien te onderscheiden tussen de tientallen tot honderden andere sollicitanten. Dat is niet makkelijk! Daarom is er hulp beschikbaar.

Wat doen we? We schrijven sollicitatiebrieven en motivatiebrieven. Het opstellen van je CV is iets dat je zelf doet. We gebruiken je CV als uitgangspunt voor het schrijven van de sollicitatiebrief of motivatiebrief. Daarnaast hebben we input nodig, dat verkrijgen we aan de hand van een kort interview of hetgeen je via de e-mail deelt.

Ook nu weer is het mogelijk om de brief geheel door ons te laten schrijven of dat je hier hulp bij ontvangt.

Liefdebrief laten schrijven

Een brief voor een romantische geliefde of een mooie brief voor familie, vrienden, collega’s of andere mensen die dicht bij je staan. Een liefdesbrief laten schrijven toont aan hoeveel je om die ander geeft. We schrijven brieven voor:

 • Partners
 • Crushes
 • Familie
 • Vrienden
 • Overige

Dit kan anoniem of met je naam eronder, net wat het meest van toepassing is. Voor het schrijven van een liefdesbrief nemen we telefonisch contact met je op. Hierbij stellen we je een aantal vragen. Wil je dit niet dan mag je de vragen per e-mail beantwoorden.

Heb je zelf een liefdesbrief geschreven? Laat hem door ons nakijken. Dan weet je zeker dat er geen gekke taalfouten instaan.

Slachtofferbrief laten maken

Ben je slachtoffer van een misdrijf en moet de dader door de rechter verschijnen? Misschien wil je aan de rechter laten weten wat de situatie of het misdrijf met jou gedaan heeft. Bijvoorbeeld wat je dacht of voelde en wat de gevolgen voor jou in het dagelijks leven en je omgeving zijn.

Een slachtofferbrief laten maken neemt je veel werk uit handen. Bianca belt met jou om te achterhalen wat jou bezighoudt en hoe je na de vervelende gebeurtenis in het leven staat. Vervolgens wordt de slachtofferbrief gemaakt.

Zoek je hulp bij een slachtofferbrief schrijven, dan is dit ook mogelijk. We bekijken of je slachtofferbrief goed is opgesteld en of alle belangrijke zaken erin staan.

Een klachtenbrief richting een bedrijf of organisatie

Soms heb je een klacht over een energieleverancier, internetprovider, winkel of een organisatie. Met een klachtenbrief laat je weten waar je klacht over gaat. Ook vraag je om een gepaste oplossing. Laat een klachtenbrief schrijven zonder dat dit teveel kost.

Misschien heb je al iets op papier staan of is de klachtenbrief klaar. Dan kijken we deze graag voor jou na. Hulp bij een klachtenbrief schrijven is altijd beschikbaar.

Een juridische brief laten schrijven

Zoek je hulp bij brieven schrijven en gaat het om juridische brieven? Heb je deze zelf opgesteld dan kijken we hem na op taal en spelling. Vanwege het juridische aspect kunnen we dit soort brieven niet zelf opstellen. Hiervoor werken we samen met een uitstekende juriste. Graag verwijzen we je naar haar door.

Overige hulp bij brieven schrijven

Onze hulp gaat veel verder dan bovenstaande. Kijk naar de overige mogelijkheden:

 • Schrijven met gevangenen (gedetineerden)
 • Een brief voor de Sint of de kerstman
 • Brief sturen naar de belastingdienst
 • Brief schrijven voor een koopwoning of huurwoning
 • Hulp bij een brief schrijven voor een begrafenis
 • Een brief voor een stageplaats
 • Brieven schrijven voor loonsverhoging

En nog veel meer. Informeer naar de opties.

Wat kost hulp bij het schrijven van een brief?

Heb je hulp nodig bij een brief schrijven of wil je het schijven aan ons overlaten? Redigeren van een door jou geschreven brief is mogelijk vanaf € 20. Meestal liggen de kosten tussen de 20 en 25 euro per brief (redactiewerk).

Een brief laten schrijven is wat duurder maar je ontvangt dan wel een professioneel geschreven brief. Of eentje die precies verwoordt wat jij bedoelt. Het laten schrijven van een particuliere brief is mogelijk vanaf € 45. Een zakelijke brief laten schrijven kost vanaf € 50.

Omdat het hier om maatwerk gaat kunnen we pas een prijs geven wanneer duidelijk is wat je precies nodig hebt. Misschien kun je wel korting krijgen. Neem daarom altijd contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven