Hoger in Bing – gevonden worden op Bing

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Hoger in Bing, de meeste websites houden zich hier niet mee bezig. Het draait voor hun allemaal om Google. Je niet op zoekmachine Bing richten is een gemiste kans: je loopt hiermee 4% van de bezoekers mis. Ontdekt hoe je een hoge positie in Bing haalt.

Over zoekmachine Bing

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Bing is een zoekmachine van Microsoft en bestaat sinds 2009. Voorheen had het de naam live search of MSN search. Ondanks dat het een klein marktaandeel heeft groeit het vooral in de VS en India. In Nederland is de populariteit in de periode 2017 – 2019 iets afgenomen. Dit is het marktaandeel van Bing in het eerste kwartaal van 2020:

  • Desktop: 5,50%
  • Smartphone: 0,26%
  • Tablet: 0,42%

Vooral op desktop wordt zoekmachine Bing redelijk wat gebruikt, op smartphone is dit verwaarloosbaar.

Goed nieuws: vanaf 2020 is het mogelijk om op smartphone een andere zoekmachine dan Google in te stellen. Dit wordt dan de standaard zoekmachine op het homescherm (widget) en in Chrome. Mogelijk zal het marktaandeel van Bing hiermee groeien. Juist daarom is het belangrijk om met je website hoger in Bing te komen.

Verschil tussen Google en Bing

Hoger in Bing, dan moet je wel weten hoe deze zoekmachine werkt. Het algoritme van Bing lijkt veel op dat van Google. Deze zoekmachine op backlinks, kwaliteit van content maar ook de techniek achter een website.

In 2019 is het vrij makkelijk om met bepaalde zoekwoorden een hoge positie in Bing te krijgen. Met kwalitatieve content kom je al heel ver. Dit komt omdat het aantal zoekresultaten bij Bing een stuk kleiner is, waardoor je gemakkelijker bovenaan verschijnt.

Hoger in Bing: zo doe je dat

Gevonden worden op Bing is niet zo moeilijk. Tenminste, tot 2020. Wanneer meer mensen op mobiel gebruik maken van Bing zal deze zoekmachine flink groeien.

Zo kom je hoger in Bing:

  • Zorg voor kwalitatieve content
  • Plaats artikelen met belangrijke zoekwoorden erin verwerkt
  • Teksten op de website zijn voorzien van H1, H2 en eventueel H3 koppen
  • Plaats relevante, informatieve en vooral foutloze teksten
  • Maak gebruik van meta data (paginatitel en een meta-omschrijving)
  • Houd de website mobielvriendelijk
  • Ga voor kwalitatieve backlinks en verwijder slechte backlinks

Houd je website actief. Dit betekent regelmatig nieuwe blogs/ artikelen plaatsen. Actieve websites staan meer onder de aandacht.

SEO tekstschrijver inhuren

Zelf schrijven om hoger in zoekmachine Bing te komen of dit door een SEO tekstschrijver te laten doen? Veel webmasters beginnen vol goede moed met het schrijven van een blog of tekst. Om er dan al snel achter te komen dat het moeilijker is dan gedacht. Hoe bouw je de tekst op de juiste manier op, speel je met woorden, let je op spelling en gebruik je ook nog eens belangrijke zoekwoorden? Allemaal vragen waar de SEO tekstschrijver antwoord op heeft.

Hoger in Bing en een SEO tekstschrijver inhuren? Bekijk direct de contactpagina en neem contact op.

Meld je aan bij Bing webmasters tools

Website eigenaren maken veelvuldig gebruik van Google search control (voorheen Google webmasters). Wist je dat Bing een soortgelijke functie heeft? Persoonlijk vind ik de Bing webmasters tools ook wat gebruiksvriendelijker. Het ziet er allemaal zeer overzichtelijk uit.

Met Bing webmaster tools kun je sites en urls toevoegen of verwijderen, statistieken bekijken, sleutelwoorden zoeken en binnenkomende koppelingen controleren. Bing controleert ook op schadelijke software op je website.

Dankzij Bing webmasters voeg je nieuwe pagina’s gemakkelijk toe. Hierdoor indexeert de zoekmachine sneller. Doe je niks, dan komen de bots van Bing vroeg of laat vanzelf langs en staat je website alsnog in de zoekresultaten. Het is maar net hoe snel je het proces wil doorvoeren.

Adverteren op Bing

Iedereen heeft er wel eens van gehoord: adverteren op Google. Waar veel niet bij stilstaan is dat adverteren op Bing ook mogelijk is. Hoewel veel mensen hier nog niet mee bekend zijn, wordt het toch langzaam populairder. Bedenk dat de meeste zoekopdrachten vanaf een smartphone worden uitgevoerd. Vanaf 2020 kan iedereen met een nieuwe smartphone zijn eigen standaard zoekmachine instellen. Krijgt Bing straks de overhand? Adverteren in Bing is daarom interessant.

Ook voor het opstellen van een advertentie maak je gebruik van belangrijke zoekwoorden. Uiteraard bevat de tekst geen fouten of kromme zinnen. Dankzij adverteren kom je hoger in Bing, hoewel het hier de betaalde zoekresultaten betreft. Maar goed, niet geschoten is altijd mis.

Ook gevonden worden op Bing? Ik schrijf voor jou SEO geoptimaliseerde teksten, blogs en nog veel meer. Vraag direct informatie aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven