Hoe duur is een tekstschrijver?

Bijgewerkt: 21 augustus 2021

Je hebt teksten nodig, maar met een beetje pech betaal je meer dan je dacht. Hoe duur is een tekstschrijver? Van € 5 tot € 250, hier zit veel verschil in. Prijs zegt niet alles over het resultaat. Het is dus niet zo dat de duurste tekstschrijver ook gelijk de beste is. Om hoofdpijn van te krijgen? Bekijk wat een goede tekstschrijver nu écht kost.

Tekstschrijver prijs per woord

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je komt ze het vaakst tegen: tekstschrijvers die een prijs per woord vragen. Je betaalt voor elk getikt woord, of dit woord nu uit twee letters of 12 letters bestaat. Dan heb je ook nog tekstschrijvers die een prijs per tekst of een uurtarief hanteren.

Tip: betaal een tekstschrijver liever niet per uur. Wanneer deze met een uurtarief  van € 80 vier uur met jouw tekst bezig is dan ben je al snel € 240 kwijt. Terwijl de ander met datzelfde uurtarief anderhalf uur bezig is. Oftewel € 120 vraagt. Dat scheelt de helft.

Hoe duur is een tekstschrijver nu echt?

Jij denkt dat een hoog tarief gelijk staat aan resultaat. Fout! Resultaat is van andere dingen afhankelijk.

Er zijn altijd wel wat studenten die voor € 5 of € 10 een tekst aan elkaar schrijven. En nog verrassend goed ook, bijvoorbeeld omdat de tekst je bezoekers overtuigt. Maar er zijn ook altijd wat duurdere tekstschrijvers te vinden die voor € 200 per tekst niet leveren wat je zou verwachten. Bijvoorbeeld omdat de tekst niet in zoekmachines scoort.

Dus: hoe duur is een tekstschrijver nu echt? Tja, aan de prijs kun je niet echt resultaat aflezen. Maar ik zal toch even een poging wagen en je vertellen wat je hier kwijt bent voor een tekst die scoort.

  • Tekst van 500 woorden: minder dan een avondje doorzakken
  • Productomschrijving van 250 woorden: een paar koppen to go koffie

Wat te doen wanneer je meer moet betalen tekstschrijver?

Hoe duur is een tekstschrijver en kom je soms hoger uit? Wil je weten wat het exact kost, vraag dan de tarievenkaart aan. Moet je meer dan 100 euro voor een tekst betalen. Hier betaal je dit alleen indien:

  • Een artikel zeer lang is, bijvoorbeeld meer dan 1000 woorden
  • Het on een complexe tekst gaat zoals een servicepagina

Rekensom uurtarief

Het is belangrijk dat je vooraf weet waar je aan toe bent. Daarom werken we hier niet met een uurtarief. Kijk maar eens wat een uurtarief kan doen.

Stel nu dat je een tekstschrijver inschakelt met een uurtarief van € 65 vindt. Deze is ruim 4 uur met een tekst bezig. Totaalkosten: € 260. Het kan natuurlijk ook dat je een tekstschrijver tegenkomt die in een uurtje de tekst klaar heeft, met een uurtarief van € 100 hanteert. Ook dan ben je duur uit. Kosten: € 100. Dat scheelt wel.

Wil je besparen? Ga je voor kwaliteit en resultaat? Wil of nee MOET je goed vindbaar zijn in zoekmachines? We gaan keihard ons best doen, jij en ik. Je concurrenten in Google verslaan is een mooie uitdaging.

Met kennis van SEO en een doelgroepbepaling gaan we aan de slag. Eventueel inclusief advies over hoe je hoger in Google en andere zoekmachines komt. Want dat is uiteindelijk ook je doel: meer websitebezoekers en een hogere conversie.

Hoe duur is een tekstschrijver tegen een goede kwaliteit?

Goed, je gaat dus voor een tekstschrijver die goede kwaliteit levert maar tegen een niet al te hoge prijs. Een slimme ondernemer let op het budget, want winst maken gaat niet vanzelf.

Hoe duur is een tekstschrijver waarbij je toch een goede kwaliteit ontvangt? Zoals je ziet scoort deze website goed in zoekmachines. Dit is natuurlijk niet zomaar: zoekmachineoptimalisatie is hierbij het sleutelwoord. Profiteer van deze kennis en ervaring.

Ik vind dat ondernemen betaalbaar moet zijn en blijven. Gelukkig ben ik een snelle en goede schrijver. Afhankelijk van de lengte van de tekst betaal je in veel gevallen minder dan een avondje stappen*. Daar is toch niks van te zeggen hè? *afhankelijk van hoeveel je drinkt

Een SEO tekstschrijver inhuren

Je hebt er even over na moeten denken maar bent eruit: je website moet hoger in zoekmachines komen. Je weet immers als geen ander dat dit jou het meeste zoekverkeer oplevert.

Houd er rekening mee dat sommige zakelijke websites altijd wat minder bezoekers trekken. Het hangt dus helemaal van de niche af hoeveel bezoekers je ontvangt, zelfs wanneer je bovenaan in zoekmachines staat.

Hoe dan ook: met een hoge positie in zoekmachines ga je de concurrentie aan. Dé SEO tekstschrijver gaat jou hierbij helpen. Samen tillen we je website naar een hoger niveau. Vraag de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven