Hij is online maar reageert niet

Bijgewerkt: 11 januari 2023

Je hebt een WhatsApp berichtje naar een man gestuurd. Hij is online maar reageert niet. Ligt dat nu aan jou, is hij flauwgevallen of heeft hij een ander? Nee hoor, er zijn vaak hele andere redenen waarom hij niet reageert. Bekijk de 5 meest voorkomende (vaak goede) redenen.

Hij negeert je: feit of fictie?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Het WhatsApp bericht is verzonden je ziet dat hij online is, maar toch reageert hij niet. Kijk eerst eens naar de vinkjes achter het bericht. Zie je twee blauwe vinkjes staan? Dan heeft hij het bericht gelezen. Bij twee zwarte vinkjes is het bericht afgeleverd maar niet gelezen. Let op: hij kan deze functie ook hebben uitgeschakeld. Dan heeft hij het WhatsApp bericht wel gelezen maar blijven de vinkjes zwart.

Hij is online maar reageert niet! Negeert hij je nu bewust of onbewust? Hieronder vijf redenen waarom hij wel op WhatsApp actief is, maar niet op jou bericht reageert.

1. Hij heeft het druk (en dat is echt zo)

Het klinkt natuurlijk heel tegenstrijdig om online te zijn maar het ondertussen te druk te hebben om te reageren. Toch komt het vaker voor dan je denkt. Hij ontvangt een WhatsApp-bericht en ziet hier een melding van. Velen lezen het bericht even snel en reageren op een later moment terug. Ondertussen zie jij wel de online status. Misschien heeft hij zijn telefoon wel aan de kant gelegd zonder WhatsApp af te sluiten. Wacht even of hij later op de dag reageert.

2. Hij maakt gebruik van WhatsApp web

WhatsApp web is beschikbaar voor Mac of Windows pc. Met deze (online) software synchroniseer je met WhatsApp op de smartphone. Het voordeel is dat je WhatsApp berichten vanaf je pc verstuurt zonder je telefoon erbij te hoeven pakken. Nadeel is dat je online blijft zolang WhatsApp web aanstaat. Hij is online maar reageert niet? De kans is aanwezig dat hij gebruik maakt van WhatsApp web.

3. Je stuurt onzinnige berichtjes

Stuur je een foto van je lunch of een link naar een saai artikel door? Je moest eens weten hoe weinig interesse mannen hebben in jouw lunch of wat je vandaag gaat doen. Mannen appen puur uit noodzaak: om een afspraak te regelen of belangrijke zaken te bespreken. Ze weten vaak niet hoe en of ze überhaupt op onzinnige berichten moeten reageren. Probeer dus op een andere manier zijn aandacht te trekken.

4. Waarom stel je hem geen vraag?

Je hebt hem een bericht gestuurd maar geen vraag gesteld. Grote kans dat hij niet op je WhatsApp bericht reageert, ook al is hij online. Hoe dit komt? Mannen zijn sociaal niet zo sterk. Vertel je hem dat je een nieuwe jurk hebt gekocht, dan zal hij jou niet vertellen dat hij nieuwe schoenen heeft.

Misschien vergeet hij je ook wel te vertellen hoe mooi die nieuwe jurk je staat. Niet omdat hij bot wil doen, maar omdat het mannen nu eenmaal meer ontbreekt aan empathie dan vrouwen. Wil je horen wat hij van je jurk vindt, dan moet je hem dat rechtstreeks vragen: “wat vind je van deze jurk”? Nu krijg je wel reactie. Waarom hij ondertussen online is? Misschien heeft iemand anders hem wél een vraag gesteld en reageert hij daar nu op. Klinkt logisch toch?

5. Hij vindt je niet zo leuk

Hij is online maar reageert niet. Misschien wil je het niet horen, maar het kan zijn dat hij je niet zo leuk vindt. Mannen kunnen van de een op de andere dag niks meer van zich laten horen. Dit doet hij omdat hij de confrontatie niet aan wilt gaan. Bovendien heeft hij geen zin in een groot drama. Voelt hij niet hetzelfde voor jou als jij voor hem en reageert hij daarom niet meer op je berichten? Beter om hem te vergeten en uit te kijken naar een andere (en misschien wel leukere) vent.

Dat hij niet reageert hoeft natuurlijk geen reden te zijn dat hij je complete afwijst. Toch is het belangrijk om hier rekening mee te houden, voor het geval je zijn bedoelingen over het hoofd ziet.

Dit waren ze dan: vijf redenen waarom hij online is maar niet reageert. Aangeboden door Bianca, social media liefhebber en tekstschrijver/ blogger voor websites. Teksten nodig? Neem contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven