Gratis tekstschrijver voor je website

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Op zoek naar een gratis tekstschrijver? Zonder te betalen goede SEO teksten op je website. Hiermee sta je hoger in Google, helemaal voor niets. Nou ja, dat hoop je dan. Niet geschoten is altijd mis, dus hieronder wat manieren om aan die gratis copywriter te komen.

Een goedkope tekstschrijver of eentje die gratis werkt

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je zoekt een tekstschrijver en het liefst zo goedkoop mogelijk. Niet eentje die € 150 per tekst vraagt. Logisch, je bent iemand die op de centen let dus je gaat voor de allergoedkoopste of nog beter: de gratis tekstschrijver.

De goedkope tekstschrijver hanteert een tarief van 1 cent per woord of misschien nog wel minder. Zo laat je een hele tekst van 500 woorden voor slechts € 5 schrijven. Ideaal om je website op een goedkope en snelle manier te vullen. Over de kwaliteit oordeel je uiteraard zelf.

De gratis tekstschrijver brengt jou helemaal niets in rekening. Zo ben je nog goedkoper uit! Laten we snel gaan kijken hoe je aan die gratis copywriter komt.

Gastblogger voor je website

De beste manier om aan een gratis tekstschrijver te komen is door een gastblogger in te schakelen. Dit is iemand die zonder hier iets voor te vragen voor jouw website blogt. Waarom zou je gebruik maken van een gastblogger en wat is hier de meerwaarde van?

Gastbloggers doen dit vaak uit eigenbelang. Bijvoorbeeld om het schrijven onder de knie te krijgen, om hun eigen website of dienst te promoten maar ook om meer naamsbekendheid te krijgen. Dan zijn er natuurlijk ook nog gastbloggers die het gewoon leuk vinden. Vaak gaat het hier om mensen die vrij veel thuis zijn en dit een mooi tijdverdrijf vinden.

Gastbloggers vind je door een oproep op je eigen website te plaatsen, maar je kunt ook een oproep op een andere website plaatsen. Houd er rekening mee dat de kwaliteit van gastbloggers niet altijd geweldig is, maar het is lekker wél gratis. Gratis… gratis.. wat een heerlijk woord!

Gratis tekstschrijver: stagiaires

Ben je een groot tekstbureau of werk je binnen de communicatie, dan kun je ook heel eenvoudig aan een gratis tekstschrijver komen. Bied een stageplek aan. Interessant voor journalisten en communicatiespecialisten in opleiding. Maar ook interessant voor mensen die een online cursus SEO schrijven volgen. Zo kunnen ze bij jou het geleerde in de praktijk brengen.

Houd er wel rekening mee dat je na een tijdje je gratis tekstschrijver kwijtraakt. Vind je dit jammer, bied dan opnieuw een stageplek aan. Oh ja, die gratis copywriter heeft natuurlijk wel begeleiding nodig. Gratis is dus niet helemaal gratis want het kost je wel wat tijd. En een hoop kopzorgen, want jij bent eindverantwoordelijk voor de teksten en moet ze daardoor altijd nog even nalopen.

Een tekstschrijver inhuren en niet betalen

Helaas maar waar, veel tekstschrijvers worden ingehuurd en krijgen vervolgens nooit betaald. Dit is mij als beginnende tekstschrijver ook wel eens overkomen, hoewel ze hier flink voor hebben moeten boeten (deurwaarder). Sterker nog: bijna iedere tekstschrijver of copywriter heeft dit wel eens meegemaakt. Het is een slinkse manier om aan een gratis tekstschrijver te komen. Of het ook eerlijk is, daar mag je zelf over oordelen.

Bij kleine tekstbureaus of startende tekstschrijvers kom je soms weg met niet betalen. Je hebt toch geen schuldgevoel dus wat kan jou dat schelen? Bovendien word je niet warm of koud van het bezoek van het incassobureau of de deurwaarder.

Voordat je deze manier uitprobeert om aan een gratis tekstschrijver te komen: zou jij het leuk vinden wanneer jouw werkgever of opdrachtgever jou niet betaalt?

Teksten doorverkopen

Niet direct een manier om aan een gratis tekstschrijver te komen maar wel een waarbij je niks voor de teksten betaalt. Beter nog, je kunt er zelfs wat aan verdienen. Laat teksten schrijven en verkoop deze door. Bekijk van tevoren wel of dit mogelijk is. Veel tekstschrijvers geven alleen een licentie af, waarmee je exclusief recht op het gebruik van de tekst krijgt. Exclusief recht is niet hetzelfde als het recht om dit door te verkopen.

Overigens moet je wel weten aan wie je de teksten doorverkoopt. Neem daarom eerst een opdracht aan, dan weet je zeker dat diegene ook echt de geschreven teksten koopt. Anders heb je voor een hoop teksten betaald waar je niks mee doet.

Gratis tekstschrijver middels een proeftekst

Velen doen het: een gratis proeftekst laten schrijven, deze tekst aannemen en vervolgens nooit meer iets van zich laten horen. Een hele slimme manier om een gratis tekstschrijver in te schakelen. Natuurlijk kun je maar één proeftekst per tekstschrijver ontvangen, maar wanneer je 200 tekstschrijvers inschakelt heb je ook 200 gratis teksten.

Een gratis proeftekst vind je niet overal, het is namelijk geen standaard gebruik. Hier betaal je alleen voor de proeftekst wanneer je deze ook aanneemt of gebruikt. Wees dus een beetje voorzichtig met het opvragen van een gratis proeftekst. Zodra je deze op je website plaatst ben je gebruiker en ontvang je de rekening.

Lekker veel gratis proefteksten op je website plaatsen? Heerlijk, al die verschillende schrijfstijlen. Als je hier de bezoeker niet duizelig mee krijgt, dan weet ik het ook niet meer.

Teksten van anderen kopiëren

Goed, je kunt geen gratis tekstschrijver vinden. Waarom zou je dit ook doen wanneer het hele internet vol teksten staat? Goed geschreven, zoekmachinevriendelijk en zonder dat het jou iets kost. Gewoon de teksten van anderen kopiëren en op je eigen website plaatsen.

Niet doen! Ten eerste schend je het auteursrecht en kan dit jou een flinke boete opleveren. Ten tweede houdt Google niet van duplicate content. In het slechtste geval verdwijn je helemaal uit de zoekresultaten. Maar goed, je ging toch al niet voor online zichtbaarheid. Of toch wel?

Niet gratis, wel goed

Ga je voor een betere online vindbaarheid, goed geschreven teksten en meer websitebezoekers? Teksten waarmee jij je concurrent wél verslaat?

Met meer dan 10 jaar ervaring als SEO tekstschrijver help ik je hierbij. Vraag gratis en vrijblijvend de tarievenkaart aan. Bied ik toch nog iets gratis aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven