Gratis hoger in Google en andere zoekmachines

Bijgewerkt: 19 augustus 2021

Het kan echt: gratis hoger in Google, Bing en andere zoekmachines. Met een hoge positie in de zoekresultaten ontvang je tot wel 45% van al het zoekverkeer. Zonder dat het je iets kost. Deze SEO tekstschrijver gaat jou uitleggen hoe je gratis hoger in zoekmachines komt.

Het geheim van de SEO tekstschrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Veel opdrachtgevers maar ook tekstschrijvers vragen zich af hoe ik dat doe: hoog in Google staan. Het mooie aan alles is dat ik gratis hoger in Google sta, maar hoe doe ik dat zonder dat het mij iets kost? Vandaag onthul ik mijn grootste geheim.

Dit is waarom je bovenaan in zoekmachines wil staan

Bovenaan in zoekmachines staan geeft je een kick. Het is heel gaaf om je website op het erepodium te zien staan. Natuurlijk doe je het niet alleen hiervoor maar bovenal voor al dat gratis verkeer. Wie bovenaan staat ontvangt namelijk 25% tot wel 45% van het zoekverkeer. De nummer twee moet het met 11% tot 15% doen.

Meer websitebezoekers is dan ook de belangrijkste reden dat je bovenaan in zoekmachines wil staan.

Gratis hoger in Google: dit is mijn geheim

Oke, ik heb meerdere geheimen om gratis hoger in Google te staan. Die ga ik natuurlijk niet allemaal onthullen, het geheim van de chef kom je ook nooit te weten. Maar mijn grootste geheim ga ik jou nu verklappen.

Ik kom gratis hoger in Google doordat ik ‘s nachts opsta om te werken.

Eh, die had je niet zien aankomen! Je begrijpt er vast ook helemaal niets van. Vooruit, ik zal het hieronder verder uitleggen. Dan begrijp je misschien waarom ik hoog in Google sta en hoe jij dit ook kunt realiseren.

Van slechte slaper tot bovenaan in Google

Nu volgt een vreemd verhaal maar wel een verhaal waardoor je het allemaal beter begrijpt. Ik ben een slechte slaper. Altijd al geweest, als kind sliep ik slechts 7 uurtjes waar anderen 10 tot 12 uurtjes sliepen. Als volwassene heb ik genoeg aan 6 uur slaap.

Maar: doordat ik een slechte slaper ben komt het regelmatig voor dat ik na 3 tot 4 uurtjes slaap alweer naast mijn bed staan. Midden in de nacht zet ik de computer aan. Wat ga je dan doen? Juist ja, iets wat je leuk vindt. Voor mij is dat schrijven. Zo komt het dus regelmatig voor dat ik om 8 uur ‘s morgens al vijf tot zes teksten geschreven heb. Deze teksten zijn voor mijn eigen websites (ik heb er vijf). Wat heeft dat met bovenaan in Google te maken? Dat leg ik hieronder uit.

Veel content helpt je omhoog in Google

Dagelijks verschijnt er minimaal één nieuwe tekst op al mijn websites. Leuk voor mijn websitebezoekers maar vooral interessant voor zoekmachines. Is het je al eens opgevallen dat nieuwswebsite altijd bovenaan in de zoekresultaten staan? Dit komt omdat ze heel veel content aanbieden, soms wel meerdere keren per dag. Zoekmachines zijn hier helemaal wild van: hoe meer content hoe beter.

Gratis hoger in Google doe je dus door regelmatig nieuwe content te plaatsen. De vraag is alleen of dit content van hoge kwaliteit moet zijn of dat het om de hoeveelheid gaat (kwaliteit versus kwantiteit).

Gratis hoger in Google met kwaliteit én kwantiteit

Wil je hoger in Google en andere zoekmachines staan dan draait het niet alleen om hoeveelheid (kwantiteit) maar zeker ook om kwaliteit. Het is een combinatie van beiden. Toevallig dat ik deze combinatie ook toepas: er staan veel teksten van hoge kwaliteit op mijn websites.

Hoe kun je dit zelf doen? Sta iedere nacht om 4:00 uur op en schrijf minimaal een tot twee teksten voor je website. De meeste tekstschrijvers doen hier twee tot drie uurtjes over dus dat moet je wel redden voordat je aan het werk gaat.

Grapje natuurlijk, ik wil je niet van je broodnodige nachtrust afhouden. Dat ik zoveel teksten schrijf heeft te maken met een razendsnelle werkwijze. Bovendien is kwalitatief goede SEO teksten schrijven best wel lastig. Dit doe je niet zomaar. Jij bent ook niet zomaar bakker, onderwijzer of wat dan ook geworden.

Ik help jou hoger in Google te komen

Het grote geheim achter hoger in Google staan is veel content van hoge kwaliteit. Ik zie websites voorbijkomen met meer dan 500 teksten maar die onderaan in zoekmachines staan. Die hebben veel content van lage kwaliteit. Dan zijn er websites met 50 teksten die redelijk hoog in Google staan. Die hebben weinig content van hoge kwaliteit.

De allerbeste websites hebben veel content van hoge kwaliteit. Dat heb ik nu al een paar keer uitgelegd dus het zal vast wel blijven hangen.

Ik ga jou helpen om gratis hoger in Google te komen.

SEO teksten laten schrijven

Mijn tip: laat SEO teksten schrijven. Je vraagt je vast af hoe je gratis hoger in zoekmachines komt wanneer je voor teksten moet betalen. Ja, het laten schrijven van teksten kost geld. Je moet je wel bedenken dat dit een eenmalige investering is. Wanneer je regelmatig nieuwe content van hoge kwaliteit plaatst, komt je website steeds hoger in Google te staan. De teksten die er staan hoef je nooit meer te verwijderen. Hooguit misschien iets actueler te maken.

Kijk dus niet naar de kosten maar wat de teksten je opleveren. Ik ben (vaste) tekstschrijver voor bedrijven die hoog in Google staan waaronder Frisia, Becam, iphone.nl, Zobegaafd, 123toilet en noem het maar op. Allemaal websites met een grote naam. Websites waar mijn naam aan verbonden is.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Vraag direct en vrijblijvend de tarievenkaart aan of informeer naar de mogelijkheden.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven