Goedkopere tekstschrijver, want die anderen zijn te duur

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Hoe prettig zou het zijn om een goedkopere tekstschrijver te vinden? De huidige tekstschrijver vind je misschien wel te duur. Op zich geen vreemde gedachten want ondernemen betekent op je budget letten. Je gaat tenslotte voor een zo hoog mogelijke winst tegen zo laag mogelijke kosten. De goedkopere tekstschrijver inschakelen kan daarom een goed idee zijn.

Dit kost de gemiddelde tekstschrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een SEO tekstschrijver of een normale schrijver, ze hanteren vrijwel dezelfde tarieven. Die tarieven zijn heel wisselend. Door het aanvragen van offertes achterhaal je wat de gemiddelde tekstschrijver kost. Prijzen variëren van € 20 per tekst tot meer dan € 300.

Vind je het zonde om hoge bedragen uit te geven? Ondernemers zijn prima uit met de goedkopere tekstschrijver die ook nog eens goed in Google weet te scoren.

Het tarief van de goedkopere tekstschrijver

Wat moet die goedkopere tekstschrijver dan kosten? Vind je € 300 teveel, bedenk dan dat het ook mogelijk is om een tekst voor € 70 of € 100 te krijgen. Dat is dus goedkoper dan € 300. Kwaliteit blijft altijd voorop staan. Als SEO tekstschrijver weet ik goede posities in Google te behalen. Tegen betaalbare prijzen, want ondernemen moet natuurlijk leuk blijven. Op zoek naar een hele goedkope tekstschrijver? Het is helaas niet mogelijk om een blogpost voor een tientje te laten schrijven, maar voor andere mogelijkheden neem je gewoon contact op.

Dit is wat jij als ondernemer wil

Of je nu een startende ondernemer, groot bedrijf of hobbyist bent: je beseft dat er behoefte is aan goed geschreven teksten. Wat jij als ondernemer wil is duidelijk:

  • Hoog in Google scoren
  • De conversie verhogen
  • Niet te veel betalen

Hoog in Google met SEO

SEO oftewel zoekmachine optimalisatie moet je liggen. Vooral wanneer het op het schrijven van SEO teksten aankomt. Regelmatig benaderen mij marketingbureaus die aangeven dat ze op zoek zijn naar de beste SEO tekstschrijver. Ze geven toe dat ze dit soort teksten niet zelf kunnen schrijven. Dat is eerlijk, want schrijven is echt een vak apart. Dat doe je niet zelf maar laat je aan de specialist over.

Wil je hoog in Google scoren dan heb je kwalitatieve SEO teksten nodig. Content is namelijk het belangrijkste onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Natuurlijk besteed je ook aandacht aan de techniek achter de website. Linkbuilden? Ik ben er geen voorstander van, je zou niet moeten betalen voor backlinks. Dat geeft Google zelf duidelijk aan. Die backlinks komen vanzelf wanneer je de beste teksten met je doelgroep deelt.

Een hogere conversie

Als goedkopere tekstschrijver realiseer ik niet alleen een goede positie in zoekmachines, ook zorg ik voor een hogere conversie. Je hebt er namelijk niks aan wanneer je hoog in Google staat maar de omzet uitblijft. Die vele websitebezoekers moet je zien te overtuigen. Ook dit doe je middels teksten.

Alle SEO teksten zijn mede gericht op een hogere conversie. Informeren, overtuigen en uiteindelijk overhalen. Dat is hoe het werkt.

Werken aan naamsbekendheid

Nóg een reden waarom je voor de goedkopere tekstschrijver gaat: naamsbekendheid opbouwen maar dan wel tegen een betaalbare prijs. Deel je goede content, dan wordt dit beloond met een hoge positie in Google. Hoe vaker je voor de ogen van je doelgroep verschijnt, hoe beter je bedrijfsnaam of merknaam blijft hangen.

SEO maakt dus onderdeel uit van branding. Je ‘brandt’ als het name je naam in het geheugen van voorbijgangers en bezoekers. Of dit werkt? Jazeker! Wanneer je meer dan 100 zoektermen op topposities in Google hebt staan dan gaan mensen zich automatisch je naam herinneren. Herhaling werkt.

Verschillende soorten teksten laten schrijven

Wat kun je van de goedkopere tekstschrijver verwachten? Eigenlijk bijna alles. Denk maar eens aan een homepage, Over Ons pagina of een blogpost. Maar ook productomschrijvingen voor de webshop zijn mogelijk. Daarnaast kan er nog veel meer, bijvoorbeeld een wiki artikel of een nieuwsbericht.

Wat dacht je van een persbericht, hiermee breng je jouw nieuws onder de aandacht. Ook dit laat je door de goedkopere tekstschrijver doen. Omdat ik gespecialiseerd ben in SEO, is dat ook waar ik mijn focus op leg. Voor SEO teksten zit je hier altijd goed. Heb je behoefte aan teksten voor offline media zoals een tijdschrift? Ook dat kan, maar het is niet iets waar ik voor warmloop. Ieder zijn specialisatie zullen we maar zeggen.

Overigens werk ik als goedkopere tekstschrijver soms met een aantal andere schrijvers samen. Op deze manier bied ik de mogelijkheid om ook zaken te laten schrijven waar ik mij normaal gesproken niet mee bezighoudt. Denk maar aan verslagen of scripties, vertalingen en andere dingen.

Werkwijze en tarieven

Je wil vast meer over de werkwijze en tarieven weten. Dat is niet zo moeilijk, je hoeft alleen maar een e-mail te sturen of te bellen. Vraag ook eens naar de tarievenkaart. Hierop vind je alle tarieven overzichtelijk bij elkaar. Dankzij die tarievenkaart is het niet eens nodig om een offerte aan te vragen.

De werkwijze is eenvoudig. Nadat je de tarievenkaart hebt ontvangen kun je eventueel het registratieformulier aanvragen. Vul dit in, stuur het op en je kunt je opdracht plaatsen.

Het plaatsen van opdrachten mag zo vaak als dit nodig is. Je zit nooit aan een minimum hoeveelheid teksten vast. Een enkele tekst is dus zeker mogelijk, maar honderden teksten komt ook regelmatig voor. Twijfel hier niet over: de capaciteit tot het leveren van teksten ligt hoog. De kwaliteit ligt ook hoog, maar dat had je inmiddels wel in de gaten.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven