Een goedkope tekstschrijver inhuren

Bijgewerkt: 13 augustus 2021

Een goedkope of de goedkoopste tekstschrijver die voor een appel en een ei een gehele webpagina schrijft. Of een copywriter die misschien wel gratis een hele brochure maakt. Stuntprijzen waar jij als ondernemer of particulier warm voor loopt. Ga je ook voor kwaliteit? Dan wordt het tijd om te kijken of de goedkoopste copywriter een goede keuze is.

Tip: heb je dit artikel via de zoekmachine gevonden? Dan heb je gelijk een tekstschrijver te pakken die weet hoe je hoog in zoekmachines terechtkomt.

Iedereen kan en mag zich tekstschrijver noemen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Vanmorgen werd je wakker met het gevoel: “ik moet een goedkope tekstschrijver hebben”. Yeah. Mag ik je even wat uitleggen?

Het schrijven van teksten is een vrij beroep. Dit houdt in dat hier geen opleiding, kennis of ervaring voor nodig is. Iedereen kan en mag zich dus een schrijver noemen. Ja hoor, ook jij, dus waar wacht je nog op?

Er zijn schrijvers die al jaren meedraaien en de echte kennis en ervaring in huis hebben. Velen verdienen hier een leuk zakcentje mee, anderen halen er een flink maandinkomen uit.

Deze schrijvers kom je in alle vormen en maten tegen. Denk aan je buurvrouw, de kassière van de plaatselijke supermarkt of die student in de kroeg (hopelijk schrijft deze wanneer hij nuchter is).. Je ziet, de wereld van de schrijvers is erg groot en divers. Het is aan jou de taak om het kaf van het koren te scheiden. Ga je nog steeds in zee met de goedkope copywriter? Lees dan gerust verder.

Kwaliteit en kwantiteit & de kosten

Je zoekt een goedkope tekstschrijver omdat je een beperkt budget hebt. Heel begrijpelijk. Goedkoop wil niet zeggen dat dit slecht of goed is. Eigenlijk kun je aan goedkoop niet direct een kwaliteit hangen. Denk maar eens aan een trainingspak dat goedkoop is, dat gaat misschien wel net zo lang mee als een duurdere merk. Maar heel goedkoop blijkt soms verkeerd uit te pakken. Omdat de kwaliteit te laag is.

Op je website wil je hoge kwaliteit content. Dat is belangrijk want Google kijkt naar de kwaliteit op je website. Hoe beter teksten geschreven zijn, hoe hoger de waardering. Niet alleen vanuit Google maar natuurlijk ook vanuit bezoekers. Hoge kwaliteit content kan ervoor zorgen dat je omzet beter uit de bus komt.

Feitelijk moet je een balans vinden tussen kwaliteit en kwantiteit. De goedkope tekstschrijver is niet duur en levert kwalitatieve teksten. De hoeveelheid teksten is ook belangrijk. Met een enkele tekst ga je er niet komen, je hebt veel meer nodig. Laat Google zien dat je actief aan je website werkt. Dan verdien je ook meer aanzien en een betere score in de organische zoekresultaten.

Een tekstschrijver tegen bodemprijzen?

Ik ga je niet verleiden met lage prijzen. Toch kan ik je een goedkope tekstschrijver aanbieden. Kwaliteit leveren en een snelle werkwijze, dit zorgt voor reële tarieven. Maar niet tegen bodemprijzen, dat zou niet realistisch zijn. Je wilt tenslotte ook wat kwaliteit inkopen.

Maak kennis met een voordelige of goedkope tekstschrijver. Je hebt twee mogelijkheden. Zo kun je de teksten door Bianca zelf laten schrijven, zeer ervaren SEO tekstschrijver. Je bent voordelig uit waardoor dit binnen je budget past. Liever een goedkope tekstschrijver waarbij je voor lagere prijzen gaat? Maak dan gebruik van het netwerk van Bianca. Studentschrijvers die graag voor jou aan de slag gaan. De kwaliteit is misschien wat minder maar met een laag budget vul je de website prima op.

Prijs versus kwaliteit

Is een goedkope tekstschrijver inhuren een goed idee? Dat hangt helemaal van je doelstelling af. Niemand heeft ooit beweerd dat duur voor de beste kwaliteit staat. Aan de andere kant kan ook niemand beweren dat goedkoop voor een slechte kwaliteit staat. Je kunt prijs en kwaliteit dus niet altijd samenhangen. Het is veel belangrijker om te kijken wat je investering oplevert. Eigenlijk is dit heel cliché maar in de praktijk wel waar. Het heeft namelijk geen zin om honderden euro’s in het water te gooien. Je wil waar voor je geld, heel begrijpelijk.

Ga je voor een goede zichtbaarheid in Google? Als SEO tekstschrijver bereik ik prachtige posities in de organische zoekresultaten. Alleen al met deze website, goed voor minimaal 25.000 bezoekers per maand (2021). Vergelijk en bekijk het verband tussen prijs en kwaliteit. Vraag vooraf de tarievenkaart aan en informeer naar alle mogelijkheden. Als ervaren tekstschrijver heb ik veel meer te bieden dan alleen het aanleveren van teksten. Je kunt hier terecht voor teksten met sleutelwoorden of teksten voor het marketing bureau.

Is de goedkoopste tekstschrijver wel of niet goed?

Het is niet te zeggen wie of wat de goedkoopste tekstschrijver is. Er zijn er die voor minder dan 1 cent aan de slag gaan. Of je hiervan kunt leven of topkwaliteit kunt leveren, dat moet iedereen zelf uitmaken. Maar een leven lang van een loon van minder dan € 5 per uur leven, dat gun je niemand. Ga je voor de allergoedkoopste tekstschrijver, gun die persoon dan ook wat extra’s.

Ik blijf het herhalen, kwaliteit mag je zeker op waarde schatten. De juiste deskundige weet dan ook precies het goede tarief te hanteren.

Ik ben Bianca: copywriter en tekstschrijver. Mijn werkzaamheden? Teksten van een uitstekende kwaliteit tegen een eerlijk tarief leveren. Ik heb sinds 2019 het motto “ondernemen moet betaalbaar blijven”. Daarom zijn mijn prijzen eerlijk, betaalbaar én concurrerend. De kwaliteit is niet concurrerend maar ‘skyhigh’. Mag jij zelf beoordelen.


Wat kost een tekstschrijver?

Je hebt hele goedkope die voor € 0,01 per woord schrijven, maar ook het hogere segment voor €0,25 per woord. Weten wat een normaal tarief is terwijl je wél een goede kwaliteit ontvangt? Meer lees je hier.

Wat is een SEO tekstschrijver?

Dit is een tekstschrijver die zich écht met zoekmachine optimalisatie bezighoudt. Meer uitleg vind je in dit artikel.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven