Goedkope SEO tekstschrijver en tóch hoger in zoekmachines

Bijgewerkt: 10 augustus 2021

Je wilt hoog in zoekmachines staan. Het liefst op de eerste positie: zo ontvang je het meeste zoekverkeer. Hoe kan een goedkope SEO tekstschrijver ervoor zorgen dat je website hoger in Google staat? Heel eenvoudig: een lage prijs wil niet zeggen dat je een slechte kwaliteit krijgt. Kijk maar eens naar producenten die de beste kwaliteit tegen een reële prijs bieden. De goedkope SEO tekstschrijver werkt op dezelfde manier.

Wat kost een gemiddelde SEO tekstschrijver?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Er is veel vraag naar SEO (zoekmachine optimalisatie) en hiermee dus ook naar SEO tekstschrijvers. Dit is gelijk het grootste probleem wat momenteel speelt. Door de grote vraag naar SEO tekstschrijvers schieten de uurtarieven of prijzen omhoog. De gemiddelde SEO copywriter hanteert een uurtarief tussen € 60 en € 100.

Eerlijk? Ja, tarieven zijn namelijk een kwestie van vraag en aanbod. Toch zit het je niet lekker dat je € 100 of meer voor een tekst moet betalen. Waarvan je niet eens zeker weet of deze tekst wel SEO proof is.

En toen was er de goedkope SEO tekstschrijver

Concurreren mag. Dat doe jij en dat doen tekstschrijvers ook. Omdat iedereen in de tekstschrijverswereld zijn eigen tarieven mag bepalen is hij er echt: de goedkope SEO tekstschrijver. Maar dan wel een tekstschrijver die zich echt maar dan ook echt op zoekmachine optimalisatie richt.

Wat kun je van een goedkope SEO tekstschrijver verwachten? Met betrekking tot de prijs betaal je tussen de € 70 en € 100 per tekst. Ha, dat is lekker voordelig! Maar hoe zit het dan met de kwaliteit? Ook dat is heel eenvoudig uit te leggen.

De SEO copywriter die hoog in Google staat

Je wilt helemaal geen beloftes omtrent gouden bergen, of urenlang gebrabbel over iemands werkzaamheden. Je hebt echt wel beters te doen en eerlijk is eerlijk: je wil resultaten zien.

Ga je voor een goedkope SEO tekstschrijver, dan is het belangrijk dat je iemand vindt die zelf goed in Google scoort. Iemand die bovenaan in zoekmachines staat hoeft jou niet uit te leggen hoe goed hij/zij is. Die conclusie trek je zelf wel.

Wil je direct aan de slag zonder verder te lezen? Mooi, ondergaan dit artikel vind je meer informatie. Ook heb je de mogelijkheid om direct contact op te nemen of de tarievenkaart aan te vragen.

Hoger in Google: daarom wil je dat

Hoe groot is de beloning wanneer je een eerste positie in de zoekresultaten te pakken hebt? Bedenk dat Google de meest gebruikte zoekmachine wereldwijd is. Ruim 94% van de zoekopdrachten gebeurt via Google. Juist daarom is het belangrijk om bovenaan in deze zoekmachine te staan.

De beloning voor die eerste positie is groot. Afhankelijk van de branche, niche of zoekopdracht ontvang je 24% tot 45% van het zoekverkeer. Dit is ontzettend veel! Bedenk dat een tweede positie je 11% tot 15% van het zoekverkeer oplevert en een derde positie nog minder (tussen de 6% en 10%. Maar dan nog zijn een tweede en derde positie helemaal niet verkeerd. Nog altijd beter dan ergens op de tweede pagina te moeten staan. Dit levert je namelijk helemaal niets op.

Zo kom je hoger in Google

Deze goedkope SEO tekstschrijver weet er alles van: hoe je hoger in Google komt. Natuurlijk zijn SEO teksten een belangrijke schakel. Maar je kunt niet alles aan de tekstschrijver overlaten. Zo is het belangrijk dat je website mobielvriendelijk is en een korte laadtijd heeft. Afbeeldingen optimaliseer je, bijvoorbeeld door ze te verkleinen.

Linkbuilding is iets dat je zelf doet of laat doen. Maar bedenk wel: een website met goede teksten wordt vanzelf gevonden. Andere websites zijn zo enthousiast dat ze  vrijwillig een link naar je website toe plaatsen. Duurt dit je allemaal wat te lang dan ga je zelf op zoek naar relevante websites.

Een goedkope SEO tekstschrijver inhuren

Hoe werkt dat, een goedkope SEO tekstschrijver inhuren en hoger in zoekmachines? Je kunt je voorstellen dat slechts één SEO tekst niet gaat werken. Het is natuurlijk een begin maar er is meer nodig om hoger in zoekmachines te verschijnen. Zo zul je met regelmaat een nieuwe tekst, artikel of een blog op je website moeten plaatsen.

Minimaal eenmaal per maand maar het liefst nog vaker. Waarom? Omdat zoekmachines dol zijn op actieve websites. Een website die eenmalig wat teksten plaatst en vervolgens nooit meer wat van zich laat horen is niet actief. SEO oftewel zoekmachine optimalisatie is dus iets dat je over een lange tijd uitspreidt. Eigenlijk ben je nooit klaar met zoekmachine optimalisatie.

Direct een goedkope SEO tekstschrijver inhuren of eerst meer informatie ontvangen? Neem contact op, dan praten we nog even verder.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven