Goedkope copywriter inhuren, voordelige webteksten

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Een goedkope copywriter die ook nog eens uitstekende SEO webteksten schrijft. Dat moet zeker lukken. Misschien niet met een hele goedkope copywriter maar wel een die een prima prijs-kwaliteitverhouding heeft. Vandaag lees je hier alles over.

Copywriter met kennis en ervaring

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Ga je voor een schrijver met kennis en ervaring of voor een goedkope copywriter? Natuurlijk wil je weten wat een copywriter kost, maar nog belangrijker is wat het je oplevert. SEO webteksten verhogen je conversie en omzet. Is dit wat je wil bereiken? Ga dan voor de betere schrijver.

Zo herken je dé copywriter met kennis en ervaring:

  • Weet hoe zoekmachines werken en kan jou hier alles over vertellen
  • Heeft een eigen website
  • Beschikt over een mooi portfolio
  • Scoort goed in zoekmachines

Goedkope copywriter: dit kost het

Het is verleidelijk om voor de goedkoopste copywriter te gaan, maar we wilden natuurlijk ook kwaliteit. Wat kopen copywriter kosten? De prijs is afhankelijk van het soort tekst, hoeveel worden er in moeten staan en wat de moeilijkheidsgraad is. Een tekst bestel je vanaf € 25, maar wordt duurder naarmate deze langer of moeilijker wordt. Wil je weten wat de tarieven zijn, vraag dan de tarievenkaart aan. Hierop staan alle prijzen duidelijk vermeld. Niet alleen omtrent het inschakelen van een copywriter, of wanneer je voor SEO consultancy gaat.

De beginnende tekstschrijver

Alles moet geleerd worden. Als beginnende tekstschrijver hanteerde ik een tarief van 1 tot 2 cent per woord. Achteraf gezien was de kwaliteit erg laag, maar op zich wel logisch. Ik was al lang blij om voor anderen te mogen schrijven. Dit betekende veel schrijfkilometers maken en hiermee ervaring opdoen. Je kunt je voorstellen dat kwaliteit tegenwoordig een stuk hoger ligt. SEO of zoekmachine optimalisatie is mijn specialisme. Je ontvangt content waarmee je goed in zoekmachines scoort.

Hogere kwaliteit betekent ook hogere kosten. Een hele copywriter ben ik niet meer, maar nog wel steeds geld mag. Omdat ondernemen betaalbaar moet blijven, dat is iets waar ik mij voor inzet. Vraag de tarievenkaart aan en bekijk of de prijzen ook bij budget en gevoel passen. Is dit het geval? Na inschrijving behoor je tot een van de trouwe opdrachtgevers. Welkom.

Kennis en ervaring

Ee goedkope copywriter of wat meer betalen, het kost altijd geld. Het is belangrijk dat je een goede investering doet. Teksten laten schrijven moet namelijk wat opleveren. Bijvoorbeeld leren websitebezoekers of een hogere omzet. Met veel kennis en ervaring ga ik voor de meest realistische doelstellingen. Je concurrent verslaan, dat is een van die mooie doelstellingen. Het is namelijk prachtig om te zien dat jouw website hoger dan die van je concurrent in Google staat. Zo haal meer klanten of opdrachtgevers binnen.

Het taalniveau

Let bij teksten goed op het taalniveau. Wat heb je liever, een website waar iedereen welkom is of een site waarmee je 80% van de bevolking afschrikt? Uit onderzoek blijkt dat 80% van de bevolking op taalniveau B1 leest (en begrijpt).

Sommigen vinden het chique om op taalniveau C1 of C2 te schrijven. Vind jij dit ook chique? Dan loop je 80% van de potentiële klanten mis.

Het taalniveau heeft niets met een dure of goedkope copywriter te maken. Het gaat er niet om of je een hoog opleidingsniveau hebt maar hoe je op je doelgroep overkomt. Een tekst met dure woorden hoeft dus niet duur te zijn, voor een bedrag van minder dan € 100 is dit al mogelijk. Wil je echt goed bij je doelgroep scoren, zorg er dan voor dat dit voor iedereen leesbaar is. Twijfel je over het taalniveau? Vraag gerust om advies.

Dit is mijn tarief

Ik hou niet zo van uurprijzen: dan zou ik langzaam werken om jou op kosten te jagen. Woordprijzen zijn beter, maar ik hou niet zo van woorden tellen. Bestel je bijvoorbeeld een blog van 600 woorden, dan komt het vaker voor dat ik uiteindelijk op 650 woorden uitkom. Ook nu wil ik je niet op kosten jagen. Daarom hanteer ik liever vaste tarieven voor blogs.

De prijs is mede afhankelijk van het onderwerp en de moeilijkheidsgraad. Sommige onderwerpen vragen namelijk om diepgaand onderzoek. Wil je exact weten wat het gaat kosten? Vraag dan de vrijblijvende tarievenkaart aan.

Goedkope copywriter inhuren, zo doe je dat

Heb je al een keuze kunnen maken? Natuurlijk wil je een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarom kom je uit bij de copywriter met kennis en ervaring. Niet te duur maar wel zoekmachinevriendelijke en leesbare teksten, daar ga je voor.

Hoe werkt dat nou, een goedkope copywriter inhuren? Dat is niet zo moeilijk. Bekijk eerst het portfolio: welke opdrachtgevers gingen jou voor? Hoe spannend is het om hier tussen te staan en te weten dat jouw website voorzien wordt van de beste SEO teksten? Ga naar de contactpagina en stuur een e-mail. Bellen mag natuurlijk ook.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven