Goedkope copywriter inhuren, voordelige webteksten

Een goedkope copywriter die ook nog eens uitstekende SEO webteksten schrijft. Die zijn zeldzaam! Zorg dat je er als eerste bij bent en de goedkoopste copywriter voor jou wint.

Copywriter met kennis en ervaring

Ga je voor een schrijver met kennis en ervaring of voor een goedkope copywriter? Natuurlijk wil je weten wat een copywriter kost, maar nog belangrijker is wat het je oplevert. SEO webteksten verhogen je conversie en omzet. Is dit wat je wil bereiken? Ga dan voor de betere schrijver.

Zo herken je een copywriter met kennis en ervaring:

 • Weet hoe zoekmachines werken en kan jou hier alles over vertellen
 • Heeft een eigen website
 • Beschikt over een mooi portfolio
 • Scoort goed in zoekmachines

Goedkope copywriter: dit kost het

Ga niet voor de goedkoopste copywriter, de kans is groot dat deze slechte kwaliteit levert. Wil je toch een blog of webpagina voor €5 laten schrijven? Prima als opvulling voor je website. Ongeschikt om meer websitebezoekers te trekken. Zoekmachines zijn namelijk niet gecharmeerd van slecht geschreven teksten, waardoor ze je lager in de zoekresultaten plaatsen.

De goedkoopste copywriter kost je geen drol terwijl de duurste je een rib uit het lijf kost. Tja, wat is nu een beetje een reële prijs?

De beginnende tekstschrijver

Tot deze groep behoort de goedkope copywriter die 1 tot 3 jaar bezig is. Geen probleem, alles moet geleerd worden. Eerst vele kilometers schrijven, dan komt die ervaring vanzelf. Sommigen krijgen de feeling nooit goed te pakken en groeien niet door, maar ook dat is geen probleem. Zolang je maar plezier in je werk hebt, toch?

Voor een blog van 500 woorden vraagt de beginnende tekstschrijver een bedrag van €5 – €20. Dit is een reëel bedrag, maar er zijn ook copywriters die veel meer vragen. Zo ben ik ooit een tekstschrijver tegengekomen die voor mijn gevoel in deze categorie paste maar toch €125 per blog van 500 woorden vroeg. Het is maar net wat de gek ervoor geeft.

Ervaren tekstschrijvers

De groep van beginners is enorm groot, de groep van ervaren tekstschrijvers wordt alweer een stuk kleiner. De ervaren tekstschrijver weet waar hij of zij over praat (of schrijft). Voor een tekst of blog van 500 woorden betaal je tussen de €30 en €80. Een redelijk goedkope copywriter met een prima prijs-kwaliteitverhouding voor SEO geoptimaliseerde teksten. Let wel even op, want velen noemen zich een SEO schrijver maar weten niet goed wat ze doen. Vraag daarom altijd naar referenties of hij of ze zelf goed in zoekmachines scoren.

De duurdere tekstschrijver

Dit klinkt wat vreemd, maar sommige tekstschrijvers kunnen het aardig overdrijven. Wat heb je liever, een website waar iedereen welkom is of een site waarmee je 80% van de bevolking afschrikt? Uit onderzoek blijkt dat 80% van de bevolking op taalniveau B1 leest (en begrijpt).

Sommige tekstschrijvers vinden het chique om op taalniveau C1 of C2 te schrijven. Vind jij dit ook chique? Dan loop je 80% van de potentiële klanten mis.

De overdreven tekstschrijver heeft nog een gave: veel te hoge tarieven. €125 tot €200 voor een blog van 500 woorden? Belachelijk! De gemiddelde tekstschrijver doet hier een uurtje over. Volgens mij verdient de standaard advocaat niet eens €200 per uur. Maar goed, dat is mijn mening. En hopelijk ook die van jou, tenzij je graag teveel betaalt. Geld moet rollen… yeah.

Dit is mijn tarief

Ik hou niet zo van uurprijzen: dan zou ik langzaam werken om jou op kosten te jagen. Woordprijzen zijn beter, maar ik hou niet zo van woorden tellen. Bestel je bijvoorbeeld een blog van 600 woorden, dan komt het vaker voor dat ik uiteindelijk op 650 woorden uitkom. Ook nu wil ik je niet op kosten jagen. Daarom hanteer ik liever vaste tarieven voor blogs. Hieronder een voorbeeld van mijn tarieven:

 • Blog van 500 woorden: €55 – €75
 • Blog van 1000 woorden: €90 – €110

De prijs is mede afhankelijk van het onderwerp en de moeilijkheidsgraad. Sommige onderwerpen vragen namelijk om diepgaand onderzoek. Wil je exact weten wat het gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Goedkope copywriter inhuren, zo doe je dat

Heb je al een keuze kunnen maken? Natuurlijk wil je een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarom kom je uit bij de copywriter met kennis en ervaring. Niet te duur maar wel zoekmachinevriendelijke en leesbare teksten, daar ga je voor.

Hoe werkt dat nou, een goedkope copywriter inhuren? Dat is niet zo moeilijk. Bekijk eerst het portfolio: welke opdrachtgevers gingen jou voor? Hoe spannend is het om hier tussen te staan en te weten dat jouw website voorzien wordt van de beste SEO teksten? Ga naar de contactpagina en stuur een e-mail. Bellen mag natuurlijk ook.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

 • SEO teksten
 • Blogs
 • Nieuwsberichten
 • Persberichten
 • SEO consultancy