Goedkoop bloggen – zo doe je dat

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Goedkoop bloggen: waarom zou je hier teveel voor betalen? Het is tegenwoordig heel makkelijk om goedkoop een blog te starten. De voordelen van een weblog zijn zeer groot: je versterkt je merknaam, bouwt autoriteit op en ontvangt ook nog eens meer websitebezoekers. Bekijk de tips met betrekking tot goedkoop bloggen.

Waarom bloggen een trend is

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Bloggen is razend populair: nagenoeg elke website doet het. Ook bedrijven zien steeds vaker de interessante voordelen van zakelijke bloggen. Waarom is bloggen een ware trend? Met bloggen bereik je de doelgroep op een heel toegankelijke manier. Een blogpost heeft namelijk een persoonlijk karakter. Ja, zelfs zakelijk bloggen kan!

Mensen houden niet langer van afstandelijke artikelen. Ze willen meer persoonlijkheid, dichter bij de schrijver staan. Dat is precies wat een blogger doet: de lezer het gevoel geven dat hij hem of haar kent of aanspreekt. Zoek maar eens te verschillen tussen een blogpost of een Wikipedia artikel: deze laatste is zeer afstandelijk.

Goedkoop bloggen, is dat mogelijk?

Vaak zie je dat er veel geld in een trend omgaat. Kijk maar naar SEO oftewel zoekmachine optimalisatie. Zodra dit populair werd kwamen de eerste SEO experts om de hoek kijken. Tegenwoordig betaal je makkelijk € 1000 per maand aan de SEO specialist. Bloggen moet dan ook wel duur zijn, toch?

Gelukkig niet, goedkoop bloggen is voor iedereen mogelijk. Het enige dat je nodig hebt is een domeinnaam en een hostingpakket. Gemiddelde kosten: tussen de € 5 en € 50 per maand. Voor de hobbyist of kleine ondernemer is een eenvoudig hostingpakket te doen, maar wanneer je veel websitebezoekers ontvangt dan zul je toch uit moeten breiden.

Een gratis CMS voor je weblog

Wil je goedkoop bloggen, kies dan voor een gratis CMS. Dit is een gebruiksvriendelijk systeem op basis van WYSIWYG (wat je ziet is wat je krijgt). Met een CMS-systeem heb je geen kennis van HTML nodig. Al is een beetje HTML-kennis wel praktisch, want uiteindelijk moet je toch gebruik maken van wat codes.

WordPress is het best gekozen CMS, de meeste templates zijn gratis. Daarnaast maak je gebruik van honderden gratis en praktische plug-ins, waarmee je extra functionaliteiten aan je weblog toevoegt.

Goedkoop bloggen: de inhoud van de weblog

Met alleen een design/lay-out ben je er natuurlijk nog niet. Je website (weblog) heeft inhoud nodig. Deze inhoud bestaat grotendeels uit teksten en gedeeltelijk uit media of documenten. Goedkoop bloggen doe je door alles zelf te creëren en toe te voegen. Dus zelf de teksten schrijven, foto’s maken of je gebruikt zogenaamde stockfoto’s.

Neem geen teksten of media van andere websites over

Een waarschuwing vooraf: neem nooit teksten of media van andere websites over. Het lijkt dé perfecte manier om goedkoop te bloggen maar het komt je uiteindelijk zeer duur te staan. Plagiaat is strafbaar, dit kan je een flinke boete opleveren. Bovendien ben je verplicht om alles van je weblog af te halen. Niet doen dus!

SEO bloggen duurder dan normaal bloggen

Goedkoop bloggen, het kan wanneer je alles zelf doet. Maar je moet wel het verschil kennen tussen normaal bloggen en SEO bloggen. Bij dit laatste houd je rekening met zoekmachine optimalisatie. Dit betekent dat de blogposts beter vindbaar zijn in zoekmachines. Dankzij SEO bloggen trek je veel meer zoekverkeer naar je toe. Voor een bedrijfswebsite of affiliate website betekent dit ook een hogere conversie.

Helaas is SEO bloggen duurder dan het normale bloggen, tenzij je zelf heel veel kennis van zoekmachine optimalisatie hebt. Maar dan nog gaat er veel tijd in SEO bloggen zitten. Dat is ook een keuze die je maakt: goedkoop bloggen en een matig aantal websitebezoekers of SEO bloggen en veel websitebezoekers ontvangen.

Waarom je vroeg of laat toch moet SEO blog

Ik merk dat veel bloggers in het begin denken: gewoon goedkoop bloggen en niks aan zoekmachine optimalisatie doen. Om zich na een paar maanden af te vragen waarom ze niet hoger in de zoekresultaten verschijnen. Het probleem: de blogs zijn niet zoekmachine geoptimaliseerd. Natuurlijk moet je niet met het oog op zoekmachines schrijven, maar wel met een knipoog. Een goede SEO blogger weet namelijk wat zoekmachines willen zien.

Het is heel frustrerend om jouw concurrenten boven jou in de zoekresultaten te zien staan. Want je weet dat deze concurrenten ook meer websitebezoekers ontvangen. Vroeg of laat ontkom je er niet aan: je moet SEO bloggen. Maar hoe doe je dat op een zo goedkoop mogelijke manier?

Goedkoop SEO bloggen is mogelijk

Je kunt natuurlijk heel veel voor een blog betalen maar het is belangrijker dat deze goed in zoekmachines scoort. Laten we het SEO bloggen betaalbaar houden. Ik heb inmiddels zoveel ervaring met zoekmachine optimalisatie (met dank aan de vele marketingbureaus waarvoor ik gewerkt heb), dat het SEO bloggen mij makkelijk afgaat. Dit zie je bijvoorbeeld terug aan deze website die zeer goed in zoekmachine scoort. Maar ook aan mijn vijf andere websites die bovenaan in Google staan.

Voor mijn kennis en ervaring vraag ik een reëel tarief. Ik vind namelijk dat SEO bloggen voor iedereen bereikbaar moet zijn. Vraag de tarievenkaart aan en ontdek wat het kost. Wil je meer informatie omtrent bloggen, neem dan contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven