Goede copywriter: zo gevonden

Hoe vind je een goede copywriter? Het probleem is dat het aanbod zo groot is, dat je niet altijd met de juiste tekstschrijver in contact komt. Ontdek hoe je een goede copywriter tegenkomt en hoe je dankzij sterke teksten beter gevonden wordt.

Je hebt goede en slechte copywriters

Het is echt waar: je hebt goede en slechte copywriters. Wat bedoel ik daarmee? Een goede copywriter zorgt dat je beter vindbaar bent in zoekmachines. Over de kwaliteit van de teksten is geen discussie nodig: staan de teksten bovenaan in Google (of hoog), dan zijn deze dus goed.

Slechte copywriters schrijven niet direct slecht. De tekst kan zeker van een redelijk tot goede kwaliteit zijn. Helaas zijn deze teksten niet goed vindbaar in zoekmachines. Je kunt je voorstellen dat je hier weinig aan hebt.

Wat is goedkoper: een goede of een slechte copywriter?

Ga je voor een goedkope copywriter of voor een dure tekstschrijver? Je zou denken dat de dure tekstschrijver beter is, maar klopt het ook? Nee, absoluut niet! Zo zijn er copywriters die € 150-€ 200 per tekst of pagina vragen (400-800 woorden). Wat blijkt? Deze teksten zijn niet beter vindbaar in zoekmachines.

Zo zag ik eens een dure tekstschrijver die met zijn eigen website totaal niet vindbaar is in Google of Bing. Maar je mag wel meer dan € 200 per tekst betalen.

Een zeer goedkope copywriter is vaak een student die wat bijverdient. Natuurlijk heeft deze niet de nodige ervaring, waardoor de geschreven teksten van wat mindere kwaliteit zijn. Erg? Nee hoor, prima om je website snel met content te vullen.

Dus: de dure tekstschrijver is niet beter en de allergoedkoopste tekstschrijver ook niet. Waar moet je dan voor kiezen?

Kies voor de goede copywriter met kennis en ervaring

Een goede copywriter herken je doordat deze goed vindbaar is in zoekmachines. Laten we maar gelijk even deze website als voorbeeld erbij nemen. Je bent hier zeer waarschijnlijk via Google binnengekomen, net als 90% van de andere bezoekers. Hoe dat kan? Deze website staat op veel verschillende zoekwoorden bovenaan in Google of Bing.

Kijk, dat is precies wat je van een goede copywriter verwacht. Maar wacht, er is nog meer! Een goede tekstschrijver hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. € 200 of € 250 per tekst betalen? Belachelijk! Voor een bedrag tussen € 50 en € 100 heb je al een hele goede tekst of blogpost (500 woorden). Goed vindbaar in zoekmachines en niet te duur, wat wil je nog meer?

Zo herken je een goede tekstschrijver

Je wil weten hoe je een goede tekstschrijver herkent. Bekijk hieronder de belangrijkste herkenningspunten:

  • heeft een eigen website
  • een mooi portfolio aanwezig
  • beheerst de Nederlandse taal
  • goed vindbaar in zoekmachines
  • is als tekstschrijver vindbaar op social media
  • gespecialiseerd in SEO teksten schrijven
  • reageert binnen 24 uur op e-mails

Moet een goede tekstschrijver een opleiding hebben gevolgd? Mijn mening: nee, dit hoeft niet direct. Tekstschrijven leer je niet vanuit een boek. Het gaat vooral om talent, creativiteit en doorzettingsvermogen. Natuurlijk heb ik een opleiding copywriting gevolgd, maar dat is echt niet het belangrijkste.

Dit kost een goede copywriter

Je hebt hierboven al kunnen zien wat een beetje goede schrijver kost. Dit is in ieder geval niet meer dan € 100 per tekst, hoewel ik € 100 ook nog vrij prijzig vindt. Maar goed, als een schrijver erg langzaam werkt dan moeten deze dit met een hoog tarief compenseren.

Wat kost een goede copywriter eigenlijk? Wanneer het tarief tussen de € 50 en € 100 per tekst van 500 woorden bedraagt, betaal je in ieder geval niet teveel. Maar ook niet te weinig, want een zeer goedkope tekstschrijver is ook geen goede keuze.

Ben je benieuwd wat het laten schrijven van meerdere teksten kost? Dan is het altijd handig om een offerte aan te vragen. Ook wanneer je voor langere periode regelmatig nieuwe teksten nodig hebt vraag je vooraf een offerte aan. Zo weet je in ieder geval waar je aan toe bent.

Direct teksten laten schrijven of eerst nog even oriënteren? Lees andere blogs op deze website of neem contact op.