Ghostblogger inschakelen

Bijgewerkt: 9 augustus 2021

Op zoek naar een goede ghostblogger? Altijd een goed idee, want zo hoef je zelf geen (SEO) blogs te schrijven. De ghostblogger neemt je het zware werk uit handen. Voordeel van een ‘spookblogger’ is dat het net lijkt alsof je de blogs zelf geschreven hebt. Er staat dus geen naam van de auteur bij.

Het werk van een ghostblogger

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een ondernemer heeft verschillende taken, waaronder ook het bijhouden van de website. Helaas vraagt juist die website enorm veel tijd. Voor veel ondernemers is het niet te doen om regelmatig te bloggen en ook nog eens social media bij te houden. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om dit probleem op te lossen. Bijvoorbeeld het inschakelen van een social media schrijver. Of een SEO-tekstschrijver.

Een ghostblogger is praktisch wanneer je regelmatig blogs nodig hebt, maar niet de naam van de auteur hierbij wil vermelden. Afhankelijk van je wensen en budget laat je 1 tot meer dan 10 blogs per maand schrijven. Door deze goed verspreid op je website te plaatsen word je al snel beter in zoekmachines gevonden.

Verschil tussen ghostblogger en een ’normale’ blogger

Let op want er is een groot verschil tussen een ghostblogger en een normale blogger. Schakel je een normale blogger in, en dat zal in 99% van de gevallen zo zijn, dan krijg je met aspecten van het auteursrecht te maken. Op elke tekst rust auteursrecht, dat is bij wet geregeld. Het komt in de praktijk zelden voor dat je dit auteursrecht overkoopt, wel ontvang je een (exclusieve) licentie voor het gebruik hiervan.

Je bent eigenlijk altijd verplicht om de naam van de auteur (blogger) bij het artikel te vermelden. Dit zie je op veel websites en is dus vrij normaal. Bij een ghostwriter oftewel ghostblogger hoeft dit niet! Je bent dus niet verplicht om de naam van de auteur te melden, waardoor je net kunt doen of je de blogs zelf hebt geschreven.

Een addertje onder het gras

Ben je ook altijd zo bang voor addertjes onder het gras? Wees dan voorzichtig met het inschakelen van een ghostblogger. Iemand kan zich wel zo noemen, maar hoe zit het met de verplichting tot naamsvermelding? Er zijn ghostbloggers die evengoed vinden dat je hun naam moet vermelden. Het is dus belangrijk om dit vooraf te checken.

Laten we van de benaming ghostblogger werkelijkheid te maken. Wanneer je behoefte hebt aan blogs zonder naamsvermelding, dan schakel hier een ghostblogger in. Het is wel belangrijk dat je van tevoren vermeldt dat je ghostblogs nodig hebt, anders val je nog steeds onder de normale regeltjes.

Ghost blog versus SEO blog

Er zijn verschillende soorten blogs. Ten eerste de normale blog, die is zoals elke andere blog. Niets bijzonders, alleen het persoonlijk karakter is kenmerkend. De ghostblog mag je onder je eigen naam publiceren. Praktisch wanneer je gebruik maakt van verschillende tekstschrijvers of gewoon niet wil dat er een andere naam op de website terechtkomt. In dit geval kies je dus voor een ghostblog.

Daarnaast kun je voor een SEO blog gaan. Het verschil hierin is dat een SEO blog beter in zoekmachines vindbaar is. Dit komt omdat SEO bloggers gespecialiseerd zijn in zoekmachine optimalisatie. Let op want slechts een klein aantal bloggers heeft voldoende kennis van SEO.

Je kunt ook voor een SEO ghost blog gaan. Deze blogpost is zoekmachinevriendelijk en je mag hem onder je eigen naam publiceren. Je ziet, er zijn genoeg mogelijkheden met betrekking tot het inschakelen van een ghostblogger of (SEO) blogger.

Ghostbloggers, is dat duurder?

Ben je ook zo iemand die goed op zijn budget let? Dan kunnen we elkaar de hand schudden, want ondernemen of het beheren van een website brengt al genoeg kosten met zich mee. Daarom help ik ondernemers met teksten tegen betaalbare tarieven.

Ik hanteer betaalbare tarieven. Vraag de tarievenkaart aan ontdek direct de reële prijzen. Het is belangrijk dat een blogpost op de juiste manier is geschreven. Dat deze website (waar je nu tegenaan kijkt) bovenaan in zoekmachines staat, betekent dat je hier veel kennis en ervaring met betrekking tot SEO vindt.

Is een ghostblogger duurder dan een normale blogger? In veel gevallen wel. Je hoeft namelijk de naam van de auteur niet te vermelden, dit koop je als het ware af. Het is net als het reclamevrij gebruiken van een applicatie. Je wil geen reclame zien, dan betaal je hier een klein bedrag voor. Met ghostbloggers is dit ook zo: tegen een bepaald bedrag koop je de plicht met betrekking tot naamsvermelding af.

Ghostblogger inschakelen

Een ghostblogger inschakelen of inhuren, hoe gaat dat in zijn werk? Je neemt contact op en geeft aan waar je naar op zoek bent. In dit geval een ghostblogger, vermeld dit duidelijk. Doe je dit niet dan ontvang je de tarieven voor normale blogs waaraan de verplichting tot naamsvermelding vastzit. Je bent dan wel goedkoper uit, maar je kunt de blogs niet onder je eigen naam publiceren.

Let op want wanneer je geen specifieke afspraken met betrekking tot naamsvermelding of auteursrecht maakt, dan vallen alle blogs of teksten onder het auteursrecht. Dit geldt niet alleen hier maar overal. Dus ook wanneer je een student inschakelt, teksten via het marketingbureau laten schrijven of voor de allerduurste tekstschrijver gaat. Let hier goed op!

Afspraken maken met de blogger

Je zoekt een ghostblogger, neem hiervoor contact op. Nadat je duidelijk aangeeft dat je behoefte hebt aan een ghostblogger dan ontvang je de speciale tarievenkaart. Maak afspraken over de spelregels rondom ghostblogs. Dit hoeft niet moeilijk te zijn, vaak staat in het mailtje aangegeven dat je voor ghostblogs betaalt en dat je niet verplicht bent om de naam van de auteur te vermelden. Je hoeft dus geen apart contract op te stellen of te tekenen, afspraken in een e-mail zijn ook geldig.

Werk aan je online vindbaarheid

Vind je het ook zo belangrijk dat de website goed gevonden wordt in Google en andere zoekmachines? Begin vandaag nog met het verbeteren van de website. SEO blogs scoren goed in zoekmachines. Vraag meer informatie of de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven