Geld verdienen met chatten: de waarheid achter deze methode

Bijgewerkt: 23 augustus 2021

Wil je iets bijverdienen terwijl je lekker achter je pc zit? Geld verdienen met chatten is de perfecte methode om maandelijks extra inkomsten te creëren. Je verdient geld per verstuurd bericht. Als chat operator heb je geen ervaring of opleiding nodig, je kunt direct starten. Lees alles over geld verdienen met chatten en hoe je dit succesvol maakt. Maar ook hoe het daadwerkelijk in zijn werking gaat.

Uitleg over chatten

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Chatten is het versturen van berichten via een pc, laptop of smartphone. Feitelijk voer je via het internet een gesprek. In het verleden waren zogenaamde chatboxen razend populair. In een chatbox of chatroom ontmoet je anderen die ook willen kletsen. Tegenwoordig is de chatbox naar de achtergrond verdwenen, maar het chatten is er nog steeds.

Zo werkt geld verdienen met chatten

Tijdens het chatten verstuur je een bericht naar iemand anders. Zie het als een WhatsApp berichtje versturen maar dan via de computer of laptop. Hoe werkt dat eigenlijk, geld verdienen met chatten?

In veel gevallen gaat het om een 18+ dienst, dit is namelijk waar het meeste geld mee te verdienen valt. Niet gelijk schrikken want het is echt niet dat je uit de kleren moet. Je voert gewoon gesprekken met veelal mannen. Die gesprekken kunnen een 18+ tintje hebben maar net zo vaak gaan de gesprekken over alledaagse dingen.

Mijn ervaring met dit soort diensten

Ja ik heb dit in het verleden gedaan! Ik deel op mijn website namelijk heel veel tips met betrekking tot passieve inkomsten of online geld verdienen. Je kunt geen betere tips ontvangen van iemand die hier ook écht ervaring mee heeft. Wat ik van geld verdienen met chatten vond? 95% van de berichten die ik moest beantwoorden ging over hele normale dingen. Werk, gezin, huisdieren of uitgaan. De 5% van de berichten die een 18+ tintje hadden schoof ik gewoon door naar collega’s.

Mensen melden zich voor een chatdienst aan, vaak naar aanleiding van een advertentie op televisie of het internet. Vroeger werd niet verteld dat het om fictieve profielen gaat, tegenwoordig zijn de diensten verplicht dit te melden.

Random berichten beantwoorden

Ga je geld verdienen met chatten dan zit je een bepaalde periode achter de pc. Van tevoren worden je werktijden bepaald. Vaak is dit in blokken van 4 tot 6 uur. Vervolgens ontvang je random berichten op je pc/laptop. Het gaat hier om berichten die klanten naar de dienst versturen. Je geeft antwoord op dit bericht en ontvangt weer een nieuw bericht op je scherm. Weet je niet hoe je het bericht moet beantwoorden dan mag je deze overslaan, het bericht komt dan bij een van je collega’s terecht.

Het werk ziet er ongeveer zo uit:

  1. Binnenkomend bericht van Henk: “ik heb vannacht echt weinig geslapen”
  2. Jouw antwoord: “wat vervelend, hoe komt dat?”
  3. Binnenkomend bericht van Jan: “ik heb zoveel zin in je”
  4. Je beantwoordt het bericht niet en stuurt het naar een collega door
  5. Binnenkomend bericht van Piet: “zullen we een keer een afspraakje maken?”
  6. Jouw antwoord: “wat zou je dan willen doen?”

Dit mag je nooit doen

Geld verdienen met chatten is ook aan een aantal regels gebonden. Je mag bijvoorbeeld nooit je echte naam, adres of woonplaats doorgeven. Je chat namelijk onder een fictief profiel. Houd er rekening mee dat je nooit met een en dezelfde persoon chat. Zo ontvangt Henk eerst een bericht van jou, dan een van Cindy en dan een van Marleen. Als collega’s werken jullie samen waardoor het voor Henk lijkt alsof hij met een en dezelfde persoon in gesprek is.

Wat je ook nooit mag doen is een fysieke afspraak maken. Wanneer iemand vraagt om een date te plannen dan moet je zeggen dat dit niet mogelijk is. Of je moet er een beetje omheen draaien. Het is namelijk de bedoeling dat je mensen zo lang mogelijk ‘aan het lijntje’ houdt. Hoe vaker ze een bericht versturen/ontvangen, hoe meer geld dit voor de dienst oplevert.

Dit verdien je met het werk als chat operator

Ben je op zoek naar werk als chat operator dan wordt je vaak gouden bergen beloofd. Zo melden sommige websites dat je € 0,10 per bericht ontvangt maar dit klopt niet. Inkomsten beginnen vaak bij € 0,06 per bericht. Hoe meer berichten je maandelijks ontvangt, hoe meer je verdient. Zo zou je bij meer dan 5000 berichten per maand € 0,10 per bericht kunnen verdienen. In de praktijk gaat niemand dit aantal maandelijkse berichten redden.

Daarom geef ik je inzicht in de realistische inkomsten. Want het gaat niet alleen om je snelheid met betrekking tot typen, ook moet je wel voldoende berichten kunnen beantwoorden. Vooral in de ochtend en middag is het ontzettend rustig en moet je geluk hebben wanneer je in 4 uur tijd 50 berichten kunt beantwoorden.

De gemiddelde chat operator verstuurt dagelijks 100 berichten. Met vijf werkdagen per week komt dit uit op ongeveer 2000 berichten per maand. Hiermee verdien je ongeveer € 0,07 per bericht. Dat komt dus neer op € 140 per maand.

Het verdient gewoon slecht

Wanneer je toch de hele dag thuis zit en je verveelt, dan is geld verdienen met chatten best wel leuk. Aan de andere kant verdient het hartstikke slecht. De meeste chat operators zitten of een maandinkomen van € 130 tot € 200 per maand. Daar zijn ze dan vijf dagen per week gedurende 4 uur per dag voor bezig.

Ben je student, dan is dat best wel lekker bijverdienen. Aan de andere kant moet je natuurlijk wel 4 uur per dag vrij kunnen maken. Je kunt het ook prima als bijverdiensten naast je huidige baan doen. Maar hier een fulltime inkomen uit halen? Dat gaat gewoon niet lukken. Hoe hard ze het ook beloven. Het beste kun je dit gedurende een tot twee maanden zelf uitproberen, dan weet je ook waar je aan toe bent

Andere vormen van online geld voor

Gelukkig is geld verdienen met chatten niet de enige manier om aan inkomsten te komen. Je kunt op heel veel manieren online geld verdienen. Bijvoorbeeld door het aanbieden van online diensten, bloggen, handelen, adviseren en nog veel meer. Ik help mensen met hun online zichtbaarheid waardoor online geld voor een stuk makkelijker wordt. Geschikt voor zowel ondernemers als particulieren.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven