Geld bijverdienen naast je baan

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

Wil je geld bijverdienen naast je baan? Online ondernemen is het helemaal. Nee, je hoeft hier geen onderneming voor te starten. Want met affiliate marketing behaal je een mooi passief inkomen. Er zijn natuurlijk ook andere methoden om naast je baan geld bij te verdienen. Kijk maar eens hoe je dit doet.

Aan het einde van de maand geld tekort

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Het duurt nog zeker een week voordat je weer salaris krijgt. Probleem: je bankrekening staat op nul of zelfs in het rood. Je komt aan het einde van de maand geld tekort. Je bent niet de enige, steeds meer Nederlanders lopen hier tegenaan.

Gelukkig is hier een oplossing voor: geld bijverdienen naast je baan. Omdat je geen zin hebt om je helemaal in het zweet te werken zoek je de makkelijkste weg. Online geld verdienen, steeds meer mensen doen het. Waarom jij dan nog niet?

Zo werkt geld bijverdienen naast je baan

Geld bijverdienen naast je baan is helemaal niet zo moeilijk als gedacht. Er zijn mensen die hier duizenden euro’s per maand mee binnenharken. Dat is zoveel dat ze zelfs hun huidige baan op kunnen zeggen.

Met de komst van het internet zijn de mogelijkheden enorm gegroeid. Je zou denken dat veel ideeën al helemaal uitgemolken zijn, maar dit is helemaal niet waar. Het internet blijft namelijk groeien, waardoor ook jouw kansen blijven groeien.

Geld verdienen met je eigen website

De makkelijkste manier is geld verdienen met je eigen website. Grootste voordeel is dat je hier niet voor de deur uit hoeft. Daarnaast valt het prima te combineren met je huidige baan. Je deelt je tijd namelijk zelf in. Een website staat altijd online dus of je nu ‘s morgens, midden in de nacht of in het weekend werkt, het maakt allemaal niet uit.

Geld verdienen met je eigen website heeft natuurlijk ook een nadeel. Je moet hier veel geduld en doorzettingsvermogen voor hebben. Lukt het niet om gedurende enkele maanden flink door te zetten, dan kun je beter niet aan een eigen website denken.

Een passief inkomen middels affiliate marketing

Geld verdienen naast je baan doe je met een passief inkomen. Dit betekent dat je er wel voor werkt maar de werkzaamheden met de tijd steeds minder worden. Terwijl het passief inkomen juist groeit.

Affiliate marketing is de boodschap. Je zet een niche website op en blogt of schrijft over interessante onderwerpen. Vervolgens promoot je producten of diensten van adverteerders. Bij elke verkoop, klik naar de website van de adverteerder of het aanbrengen van leads ontvang je een vergoeding.

Starters verdienen hier tussen de € 50 en € 250 per maand mee. Maar er zijn ook mensen die hier duizenden euro’s per maand mee verdienen.

Online diensten aanbieden

Een andere methode om geld te verdienen naast je baan is het aanbieden van online diensten. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan teksten schrijven of bloggen voor andere websites. Maar ook foto’s of video’s bewerken, een online reclamecampagne opzetten, beheer van een social media account of ondernemers coachen.

Maar ook gamers begeleiden, online huiswerkbegeleiding geven of misschien wel muzieklessen via het internet. Bied online je diensten aan op een tijdstip dat het jou uitkomt. Zo kun je makkelijk geld bijverdienen naast je baan.

Extra inkomsten en de belastingdienst

Heb je een baan via een werkgever of ben je zelfstandig ondernemer? Dan betaal je inkomstenbelasting. Bij geld bijverdienen naast je baan heb je een tweede inkomen. Hier betaal je ook inkomstenbelasting over. Dit kan soms hoger uitvallen dan je gewend bent. Dit komt omdat je bij je tweede baan geen recht hebt op de algemene heffingskorting.

Geef je extra inkomsten wel altijd door. Tenzij het om een hobbymatig inkomen gaat waaraan je niets of nauwelijks iets overhoudt. Bijvoorbeeld omdat je eenmalig of heel af en toe iets verkoopt. De inkomsten wegen niet op tegen de kosten die je maakt, dan hoef je dit niet door te geven.

De belastingdienst controleert

Let op met geld bijverdienen naast je baan en niet opgeven bij de belastingdienst. De belastingdienst controleert hierop. Ze speuren regelmatig websites als Marktplaats, Facebook Marketplace en andere marktplaatsen af.

Moet ik een onderneming starten?

Je gaat geld bijverdienen naast je baan en de inkomsten lopen hoog op. Moet je dan een onderneming starten? Dat hangt er helemaal vanaf hoe hoog die inkomsten zijn. Haal je er winst uit, dan ziet de belastingdienst je al snel als onderneming.

Jezelf als ondernemer registreren heeft een aantal voordelen. Zo kun je gebruik maken van aantrekkelijke fiscale aftrekposten. Aan de andere kant heb je ook een administratieve plicht. Bovendien is de kans groot dat je btw moet afdragen. Dit betekent dat je ook btw bij je klanten of opdrachtgevers in rekening brengt.

Zichtbaar op het internet

Start je een online onderneming of ga je voor een passief inkomen? Dan is het belangrijk dat je goed zichtbaar op het internet bent. Maar vooral vindbaar. Wie bovenaan in Google staat ontvangt namelijk heel veel zoekverkeer. Hiermee versla je de concurrent. Bovendien verhoog je de omzet, dat is tenslotte waarom je het allemaal doet.

Heb je moeite om online vindbaar te zijn? Schakel dan de betere SEO tekstschrijver in. Dit helpt je in het verbeteren van je positie in zoekmachines. Maar ook wanneer je een niche website met affiliate marketing hebt dan scoor je hier beter mee.

Informeer vrijblijvend naar de werkwijze of tarieven. Je betaalt nooit teveel, want geld bijverdienen naast je baan moet wel leuk blijven.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven