Gastblogger inhuren: laat blogs voor je werken

Bijgewerkt: 5 oktober 2022

Gastblogs vormen een belangrijk onderdeel van contentmarketing. Het helpt om een groter publiek te bereiken en het opbouwen van naamsbekendheid. Je breidt je netwerk uit en zorgt tegelijkertijd voor meer verkeer naar je website.

Gastbloggen is het bloggen op een gastwebsite. Sommige ondernemers doen dit frequent, anderen eenmalig. De kwaliteit van blogs is door de jaren heen flink opgeschroefd. Een gastblogger inhuren voorkomt dat je met een te lage kwaliteit aan komt zetten.

Waarom je aan gastbloggen moet doen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Het lijkt misschien vreemd om een andere website te voorzien van een of meerdere blogs. Het kost immers veel tijd en misschien ook wel geld. Bovendien krijgt de andere website, die wellicht een concurrent is, een kwalitatief artikel toegeworpen.

Maar gastbloggen is goed, want je deelt je expertise met een publiek dat misschien nog wel nooit van jou gehoord heeft. Zo bouw je langzaam naamsbekendheid op. Ook staat er in de gastblog vaak een linkje naar je site. Dit kan direct of indirect tot meer verkeer leiden. Uit de praktijk blijkt echter dat er maar weinig mensen doorklikken naar je site. De hoeveelheid werk staat misschien niet in verhouding tot het verkeer dat je ontvangt, maar het is wel goed voor je SEO.

Hoe gastbloggen van invloed is op SEO (zoekmachine optimalisatie)

Sommigen zien gastbloggen als een manier om aan linkbuilding te doen. Als dit echt alleen maar het doel is, dan moet je hier voorzichtig mee zijn. Linkbuilding bestaat uit het actief verzamelen van backlinks, vaak tegen betaling. Google wil niet dat je voor backlinks betaalt.

Onlangs deze waarschuwen heeft gastbloggen een positieve invloed op SEO. Het linkje in de gastblog, dat naar jouw site verwijst, wordt door Google meegeteld. Wanneer het linkje afkomstig is van een autoritaire site dan telt dit zelfs zwaarder mee.

Samenvattend kun je zeggen dat gastbloggen je positie in de organische zoekresultaten kan verbeteren.

Zelf doen of een gastblogger inhuren

Wanneer je een blog voor een gastwebsite schrijft, zitten hier wat eisen aan vast. Vaak bestaan deze eisen uit:

  • Een minimum aantal woorden
  • Beperking met betrekking tot onderwerpen
  • Hoge kwaliteit
  • Maximaal 1 of 2 uitgaande linkjes

Overleg met de gastwebsite wat deze van de blog verwacht. Door dit vooraf te bespreken voorkom je dat er een hoop extra werk aan het creëren van de blog zit.

De meeste gastwebsites vinden een hoge kwaliteit belangrijk. Daarom schakelen steeds meer bedrijven een gastblogger in. Deze verzorgt blogs voor gastwebsites.

Hoe ik je op dit gebied kan helpen

In slechts 6 jaar tijd schreef ik meer dan 25.000 artikelen en blogs, allemaal voor het internet. Dat ik door de jaren heen flink wat SEO-kennis heb opgedaan, dat is voor de meesten wel duidelijk. Met mijn kennis en ervaring heb ik laten zien dat contentmarketing de meest effectieve methode is om je bedrijf in de picture te zetten. Het zorgt voor meer bezoekers op de site en verhoogt de bedrijfsomzet.

 Wil je gastbloggen als onderdeel van je digitale strategie inzetten? Een gastblogger inhuren tegen voordelige tarieven is nu mogelijk. Vraag de tarievenkaart aan en vergelijk deze met andere gastbloggers. Ik weet vrijwel zeker dat je tevreden zult zijn over mijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Voor ondernemers met een zeer beperkt budget is het mogelijk om gebruik te maken van een van de junior-gastbloggers. Dit zijn startende bloggers die vol enthousiasme het vak leren. Ze ontvangen  een professionele begeleiding, maar de blogs kunnen van lagere kwaliteit zijn. Daarom hanteer ik voor deze (gast)blogs gereduceerde tarieven. Heb je hier interesse in, vraag dan naar de mogelijkheden.

Belangrijke aandachtspunten met betrekking tot de gastblogs

Voor welke website je ook gastblogs aanlevert, ze moeten altijd aan een aantal richtlijnen voldoen. Ten eerste moet het onderwerp van de blog passen bij de gastwebsite. Wanneer je een onderwerp aanlevert dat niet bij de branche of niche aansluit, heb je kans dat deze blog slechter in de zoekresultaten scoort.

Feitelijk wil je dat de gastblog goed gevonden wordt. Dit vergroot de kans dat mensen je blog lezen en kennismaken met je naam of bedrijf. Help de gastwebsite daarom aan een betere vindbaarheid.

 Als tweede moet het onderwerp ook aansluiten bij je eigen bedrijf, branche of niche. Wanneer je over een onderwerp schrijft dat niet binnen je bedrijf (of website) past, dan kan Google hier geen verband tussen leggen. Het ziet er dan ook niet de noodzaak van in om de backlink naar je website een hogere score mee te geven.

Als laatste de kwaliteit, want die moet altijd goed zijn. Het is niet alleen in het belang van de gastwebsite dat deze hoog in Google scoort, maar ook voor je eigenbelang. Zorg dat de gastblog meerwaarde voor de website heeft.

De definitie kwaliteit is met betrekking tot blogs een beetje vaag. Natuurlijk hangt kwaliteit samen met een goede schrijfstijl en correct Nederlands. Maar het gaat ook om de inhoud: wat heb je te vertellen en wat heeft de bezoeker hieraan? Ik help je bij het bedenken van onderwerpen en het schrijven van gastblogs.

Direct een gastblogger inhuren en deze week nog starten? Neen zo snel mogelijk contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven