Freelance tekstschrijver gezocht – SEO webteksten

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Een freelance tekstschrijver gezocht? Zoek en vind online de tekstschrijver/ copywriter die bij jou of de onderneming past. Met spoed of binnen een deadline: alles is mogelijk. Dit ook nog eens tegen aantrekkelijke prijzen.

De freelance tekstschrijver voor alle websites

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een goede online vindbaarheid is onmisbaar. Hoe bereik je dit? Door allereerst te zorgen voor een interessante website. Artikelen, teksten of blogs die de websitebezoeker aanspreken. Net zo belangrijk is het goed scoren in zoekmachines. De juiste freelance tekstschrijver houdt met al deze zaken rekening.

Zo scoort de website beter in Google, Bing en andere zoekmachines en is ook nog eens prettig leesbaar. Websitebezoekers die langer op de site blijven, dit betekent een hogere conversie. Hoe je het ook wendt of keert: een tekstschrijver of copywriter is de onmisbare schakel binnen het bedrijf of de website/ webshop.

Freelance tekstschrijver gezocht (en vinden)

Help, freelance tekstschrijver gezocht! Hoe vind je de juiste tekstschrijver (copywriter)? Geen zorgen, er zijn meer dan genoeg tekstschrijvers beschikbaar. De kunst is om hier de juiste uit te pikken. Slecht geschreven teksten zijn niet goed voor je SEO of zoekmachine optimalisatie. Bovendien kom je hierdoor minder betrouwbaar over.

Goed geschreven teksten zijn mooi maar scoren niet altijd goed bij het publiek of in zoekmachines. Ook hier kan het ontbreken aan SEO of zijn er te dure woorden gebruikt. 80% van de bevolking leest op niveau B1, zelfs wanneer ze een hoger niveau hebben. Ga jij hierin mee of stoot je liever 80% van de potentiële websitebezoekers af?

Met mijn ervaring als freelance tekstschrijver laat ik je graag zien aan welke voorwaarden een goede tekst voldoet:

  • Geen taal- en spellingfouten
  • Juiste opbouw
  • Belangrijke zoekwoorden in de tekst verwerkt
  • Goede zoekwoorddichtheid
  • Tekst is informatief of prikkelend

Af en toe wat humor in een tekst gebruiken kan ook geen kwaad. Dit zorgt ervoor dat de lezer zich meer betrokken voelt. Natuurlijk zonder te overdrijven!

3 tips met betrekking tot freelance tekstschrijver gezocht

Zorg dat je goed voorbereid te werk gaat. Met onderstaande tips weet je waar je aan toe bent.

Tip 1: wees duidelijk met je wensen

Het is heel belangrijk dat je duidelijk aangeeft wat jouw wensen zijn. Voor welke website zoek je teksten, hoeveel teksten heb je nodig en wat is het onderwerp? Het kan bijvoorbeeld om blogs, een over ons pagina, productomschrijvingen of een nieuwsbericht gaan.

Pas wanneer voor de freelance tekstschrijver duidelijk is wat je nodig hebt, kan deze een keuze maken. Bijvoorbeeld over de deadline of het tarief (ook niet onbelangrijk). Ik vind het zelf fijn wanneer ik meer duidelijkheid krijg, desnoods vraag ik je erom. Duidelijk toch?

Tip 2: spreek een deadline af

Heb je teksten met spoed nodig of heeft het niet zoveel haast? Geef aan wat de deadline is. Houd er wel rekening mee dat het soms erg druk kan zijn, vooral rondom vakanties en feestdagen. Ook kan het voorkomen dat je de teksten net buiten de deadline ontvangt. Ziekte, noodzakelijke afspraken of meer werk dan verwacht zijn vaak de boosdoeners. Dit probeer ik wel zo snel mogelijk richting de opdrachtgever te communiceren.

Tip 3: houd het lijntje kort

Freelance tekstschrijver gezocht en (via mijn website) gevonden? Prettig om met jou samen te mogen werken. Zullen we het lijntje kort houden? Ik ontvang opdrachten het liefst via de e-mail: hierdoor heb ik alles op papier staan. Het kan echter voorkomen dat je iets wilt verduidelijken of dat ik meer informatie nodig heb.

Telefonisch werkt dit best wel fijn. Je hoort direct wat de ander bedoelt, zodat daar geen misverstanden over ontstaan. Met telefonisch contact houden we het lijntje kort. Zolang alles duidelijk is (van beide kanten) houden we gewoon mailcontact.

Meer weten? Dat kan!

Nog nooit met een freelance tekstschrijver samengewerkt? Benieuwd naar de werkwijze of wil je meer informatie? Op mijn website vind je een aantal blogs, portfolio en de over ons pagina (nou ja, over mij).

Ik ben sinds oktober 2019 actief op social media (Instagram). Ik weet het, ik ben hiermee een laatbloeier. In 2019 er pas achter komen dat er zoiets als Instagram bestaat. Wat doe ik op Instagram? Ik deel dagelijks tips en weetjes over taal. Daarnaast komt er af en toe iets over mijn werk of leven voorbij.

Kom je er gezellig bij? Volg mij op Instagram. Hier mag je ook je vragen over mijn werk als freelance tekstschrijver stellen. Of je stuurt een e-mail, net wat jij prettig vindt.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven