Freelance tekstschrijver Nederland – dé professional

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Een freelance tekstschrijver Nederland inschakelen? Met een frisse kijk op online content zorg ik voor een betere online zichtbaarheid. Teksten die overtuigen en de betrouwbaarheid van je onderneming op website verhogen. De freelance tekstschrijver uit Nederland staat voor je klaar!

Diensten freelance tekstschrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Waarom een freelance tekstschrijver inschakelen en wat kan deze voor jou betekenen? Je hebt teksten voor je website of webshop nodig. Niet alleen om bezoekers te overtuigen maar ook om meer zoekverkeer vanuit zoekmachines naar je toe te trekken. Want meer websitebezoekers betekent uiteindelijk een hogere conversie. Maar dit kan alleen wanneer de teksten ook echt goed geschreven zijn.

De freelance tekstschrijver Nederland is er voor jou. Nederlandstalige teksten voor je website of webshop. Denk maar eens aan een blogpost, een informatief artikel maar ook een homepage of een nieuwsbericht. Alles door de freelance tekstschrijver uit Nederland geschreven.

Ook voor vertalingen naar het Nederlands

Heb je een Engelstalige of anderstalige website/webshop en ben je op zoek naar Nederlandse teksten? Ook dan schakel je de freelance tekstschrijver Nederland in. Deze vertaalt teksten uit verschillende talen naar het Nederlands. Maar er is meer, want de freelance tekstschrijver zorgt er ook voor dat deze teksten er netjes uitzien en lekker lezen.

Voordelen van de freelance tekstschrijver uit Nederland

Voor je website heb je uitstekende teksten nodig. Je wilt goed vindbaar zijn in zoekmachines en van websitebezoekers een betalende klant of opdrachtgever maken. Of er voor zorgen dat de website of het merk meer naamsbekendheid krijgt.

De juiste freelance tekstschrijver uit Nederland heeft kennis van de Nederlandse taal. Bovendien weet deze hoe zoekmachines werken, ook met betrekking tot Nederlandstalige zoekopdrachten. Want een zoekopdracht vanuit Nederland ziet er anders uit dan een zoekopdracht vanuit Amerika of China.

Dit zijn de voordelen van de freelance tekstschrijver uit Nederland:

  • Teksten in uitstekend Nederlands
  • Eventueel vertalingen naar het Nederlands
  • Hogere conversie

Zoeken naar de juiste tekstschrijver

In Nederland zijn er meer dan 10.000 tekstschrijvers actief. Ga daar maar eens de juiste tussen vinden! Je wil geen taalfouten op je website en gaat voor een hoge positie in Google. De freelance tekstschrijver Nederland is er voor jou. Vraag direct informatie of de tarievenkaart aan. Maar ja, wat kun je verwachten?

Je zou denken om dan voor de allerduurste freelance tekstschrijver te gaan. Niet nodig, hier vind je reële tarieven. Waarom is dat eigenlijk? Tekstschrijven is een vrij beroep: iedereen mag zelf bepalen welk tarief hij hanteert. We mogen dus ook zelf bepalen om de tarieven interessant te houden. Zo zijn alle partijen tevreden.

Zie je nu dat het niet zo moeilijk is om de juiste tekstschrijver te vinden? Eentje die ervoor zorgt dat je hoger in Google staat en dat deze teksten ook nog eens converteren?

Zo herken je een goede freelance tekstschrijver

Het is helemaal niet moeilijk om een goede of misschien wel de beste freelance tekstschrijver van Nederland te vinden. Jij wil hoog in zoekmachines staan, dat is duidelijk. Daarom zoek je een freelance tekstschrijver die zelf ook hoog in zoekmachines staat. Zo laten we zien dat de kennis omtrent SEO aanwezig is.

Daarnaast kijk je ook naar de schrijfstijl van de freelance tekstschrijver. Spreekt deze schrijfstijl jou aan? Want de schrijfstijl moet namelijk wel bij jouw website aansluiten. De juiste freelance copywriter heeft een schrijfstijl waar zoekmachines dol op zijn. Daarom staan ze ook bovenaan in de zoekresultaten. Tip: je hebt me in de zoekresultaten gevonden. Staat mijn schrijfstijl jou aan?

Kosten freelance copywriter Nederland

Wat moet die freelance copywriter uit Nederland kosten? En verschilt het tarief met een tekstschrijver uit België? Nee, in beide gevallen kom je vrijwel dezelfde tarieven en voorwaarden tegen. Maar er is wel een groot verschil tussen tekstschrijvers onderling. De kosten van de freelance tekstschrijver wordt voornamelijk door de ervaring en de werksnelheid bepaald.

Let wel goed op het uurtarief. Een langzaam werkende tekstschrijver is misschien 8 uur met een tekst bezig en vraagt € 40 per uur. Dat uurtarief lijkt interessant maar de eindprijs is dat misschien minder. Al helemaal wanneer een ander € 80 per uur vraagt en in twee uurtjes klaar is. Dat zijn toch wel verschillen om over na te denken.

Om je een idee te geven: deze tekst van meer dan 800 woorden heb ik in 20 minuten geschreven. Waarbij de tekst ook nog eens zeer goed vindbaar is in zoekmachines. Dankzij een vlotte werkwijze is het mogelijk om tegen een betaalbare tarief een tekst te laten schrijven. Interessant toch?

Direct een tekstschrijver inhuren

Op zoek naar een freelance tekstschrijver uit Nederland die uitstekende teksten creëert? Maar dan wel teksten waarmee je beter gevonden wordt in zoekmachines én die de websitebezoeker overtuigen? Neem voor meer informatie contact op of vraag vrijblijvend de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven