Freelance tekstschrijver gezocht

Bijgewerkt: 10 augustus 2021

Ben je op zoek naar een freelance tekstschrijver? Dit is geen gemakkelijke zoektocht. Nederland telt zeer veel tekstschrijvers en copywriters. Niet zo vreemd, want het is een vrij beroep. Het is belangrijk om de juiste freelance tekstschrijver te vinden. Jawel, kwaliteit speelt een belangrijke rol want geld weggooien is zonde (vind ik dan). Met onderstaande tips vind je precies wat je zoekt.

Freelance tekstschrijver met kwaliteit

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Hoge kwaliteit staat bovenaan je lijst. De vraag is wat je onder kwaliteit verstaat. Is dit perfect Nederlands, een juiste leesbaarheid of zoekmachine optimalisatie? Wellicht wil je van alles wat. Omdat iedereen zich tekstschrijver mag noemen is het lastig om kwaliteit te vinden. Er is geen echte opleiding tot freelance tekstschrijver. Sommige tekstschrijvers hebben de opleiding journalistiek gevolgd. Dan is er nog de opleiding of cursus copywriting. Deze opleiding richt zich op de reclamewereld.

Tekstschrijven is hard werken en velen beginnen hier vol goede moed aan. Helaas ontbreekt het een groot gedeelte aan kwaliteit en doorzettingsvermogen. Hierdoor haken er jaarlijks weer veel tekstschrijvers af. Het nadeel hiervan is dat je waarschijnlijk al meerdere keren in aanraking bent gekomen met één van deze tekstschrijvers. Je vond de kwaliteit niet voldoende.

Het uurtarief van de copywriter

Het verschil tussen de copywriter of freelance tekstschrijver. In Amerika komen we de copywriter vaker tegen. Deze richt zich volledig op het reclamegericht schrijven. In Nederland worden de termen copywriter en freelance tekstschrijver door elkaar gebruikt. Eigenlijk is dit niet hetzelfde. De freelance tekstschrijver schrijft blogs , productomschrijvingen of teksten voor websites en printmedia. De copywriter schrijft alleen advertentieteksten of teksten voor reclames.

De copywriter werkt vaak met een uurtarief. De freelance tekstschrijver werkt met een woordprijs. Ook kun je een projectprijs afspreken. Van tevoren staat het bedrag vast. Je weet wat je hiervoor krijgt, ongeacht de deadline. Tip: reken niet per uur af, dit valt altijd duurder uit.

Freelance tekstschrijver online zoeken

Hoe kom je in contact met de freelance tekstschrijver? Deze vind je voornamelijk via het internet. Er zijn diverse websites waar je een oproep kunt plaatsen. Helaas weet je nooit van tevoren wie er reageert. Ook kunnen de prijzen ver uiteen liggen.

Zo zijn er freelance tekstschrijvers die voor minder dan twee cent per woord schrijven. Ook zijn er freelance tekstschrijvers die voor meer dan 25 cent per woord schrijven.

Het nadeel van een tekstschrijvers-platform is dat het aanbod snel wisselt. Het zijn met name studenten en beginnende schrijvers die je hier vindt. Deze zijn op zoek naar potentiële opdrachtgevers zoals jou.

Ze bieden zichzelf aan tegen zeer lage tarieven. Mijn ervaring leert dat ook de kwaliteit onder het niveau ligt, ik heb er wel eens wat ‘besteld’. Voor de hobby website is dit trouwens wél een uitstekende keus. Wil je de kwaliteit naar een hoger niveau tillen, kies dan liever voor de freelance tekstschrijver met ervaring.

Waar vind ik een goede tekstschrijver?

Eigenlijk heb je het antwoord op je vraag al want je bent niet voor niks op deze website terecht gekomen. Ik zal me even voorstellen, hoewel velen mijn naam al eens voorbij hebben zien komen. De bedrijfsnaam is Bianca Walraven, freelance tekstschrijver. Ik schrijf al meer dan 13 jaar teksten voor websites en printmedia. Voorheen ook voor de grotere marketingbureaus geschreven.

Verder bestaat mijn wisselend team uit een administratieve kracht, indien nodig extra schrijfhulp en werk ik met verschillende SEO specialisten en webdesigners samen.

Kwaliteit leveren kost tijd. Dit weet jij als geen ander, want ook jij levert een uitstekend product of de perfecte dienst. Ga je voor kwaliteit, dan weet Je dus dat dit tijd en geld kost.

Waarom je geld weggooit

Een freelance tekstschrijver gezocht? Waarschijnlijk heb je al eens geld weggegooid. Je laat teksten schrijven voor een heel laag bedrag. Geweldig, hoe goedkoper hoe beter. Helaas heb je na afloop heel veel extra werk of hogere kosten. Het verwijderen van taal- en spellingfouten, de aanspreekvorm veranderen of de tekst aanpassen. Dubbel werk betekent dubbel zoveel tijd. Uiteindelijk ben je duurder uit.

Freelance tekstschrijver inhuren

Ik hecht veel waarde aan de wensen van mijn klanten of opdrachtgevers. Het is belangrijk dat de teksten aansluiten op de website of printmedia. En natuurlijk dat webteksten goed vindbaar zijn in zoekmachines.

Veel opdrachtgevers hebben hier wel vertrouwen in aan plaatsen direct een (grote) opdracht. Ik schrijf altijd eerst een eerste tekst die ik je toestuur. Vind je de schrijfwijze oké en hoe zit het met de inhoud? Na een eventuele aanpassing en jouw goedkeuring volgt al snel de rest van de teksten.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven