Freelance SEO specialist

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

De freelance SEO specialist helpt je website naar een hogere positie in zoekmachines. Dat is precies wat jij nodig hebt! Het is namelijk sterk concurreren met duizenden anderen websites uit jouw branche/niche. Wat doet de freelance SEO specialist en met welke kosten moet je rekening houden?

Voordelen van een SEO specialist

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Waarom een freelance SEO specialist inhuren? Omdat dit toch wel een aantal voordelen heeft. Ten eerste heeft de SEO specialist veel kennis van zoekmachine optimalisatie. Omdat het algoritme van zoekmachines regelmatig wordt aangepast blijft het belangrijk om dit te volgen.

Als website eigenaar is dit bijna niet te doen. Vertrouw daarom op de kennis van de freelance SEO specialist. Deze zet verschillende technieken in om je website een boost te geven. Binnen enkele weken zie je de website hoger in de zoekresultaten ranken.

Nadelen freelance SEO expert

Er kleven ook wel wat nadelen aan het inhuren van een freelance SEO specialist. Je hebt iemand met kennis en ervaring nodig, je wil immers een positie in Google behalen. Bovendien wil je een betaalbare SEO-specialist inschakelen.

Daarnaast heb je keuzen tussen een SEO specialist of online marketingbureau. Op de eindstreep maakt het niet zoveel uit waar je voor kiest: beide verrichten SEO-werkzaamheden. Toch kan er wel een verschil in tarief zijn. Daardoor kun je bij de een veel duurder uit zijn dan bij de ander.

Kosten van zoekmachine optimalisatie (SEO)

Allereerst iets over de kosten: wat is de prijs van een freelance SEO specialist? Over het algemeen is een kleine freelancer goedkoper dan een groot online marketingbureau.

De kosten van zoekmachine optimalisatie zijn erg wisselend. De totale kosten hangen niet alleen van je wensen en doelen maar ook van je budget af. Een freelance SEO specialist verrichte werkzaamheden die afgestemd zijn op jouw budget. Of op de offerte waarmee je akkoord gaat.

Gemiddeld betaal je tussen de € 50 en € 150 per uur. Het is echter lastig om hier de resultaten aan vast te hangen. Wil je snel en goed vindbaar zijn in zoekmachines dan ben je al snel tussen de € 500 en € 2000 per maand kwijt. Gelukkig kan het ook goedkoper.

Geen freelance SEO specialist maar een SEO tekstschrijver

Heb je al eens gedacht aan het inhuren van een SEO tekstschrijver? Dit is een copywriter die veel verstand heeft van zoekmachine optimalisatie. De betere SEO tekstschrijvers worden ingehuurd door grote online marketingbureaus. Ik kan het weten want ik schrijf voor heel wat online marketingbureaus.

Het voordeel van een SEO tekstschrijver inhuren is dat je niet met dubbele kosten te maken krijgt. De freelance SEO specialist zal namelijk voor contentmarketing vaak terugvallen op de SEO tekstschrijver. Hierdoor betaal je dubbel: de freelance SEO specialist wil natuurlijk aan de tekstschrijver verdienen.

Zo herken je een goede freelance SEO specialist

Of je nu een freelance SEO specialist inhuurt of voor een SEO tekstschrijver gaat: het is belangrijk om de betere eruit te pikken. Met het grote aanbod aan specialisten wordt het heel lastig om voor de juiste te gaan.

Heb je een goede freelance SEO specialist nodig? Gebruik zoekmachine Google je. Typ hier de zoekterm “freelance SEO specialist” in. Pakweg de eerste vijf zoekresultaten zijn interessant. Het gaat hier om SEO specialisten die weten hoe ze de zoekmachines kunnen beïnvloeden. Bovenaan in Google staan gaat namelijk niet vanzelf.

Dat is dus precies wat jij ook wil! Daarom gebruik je de zoekmachine voor het vinden van een van de SEO experts. Maar let op, een SEO tekstschrijver kan ook bovenaan in de zoekresultaten staan. SEO schrijven is een vak apart en middels content kun je net zo hoog of zelfs hoger komen te staan.

Is een SEO tekstschrijver voordeliger?

Wanneer je een SEO specialist tegenover een SEO tekstschrijver zet dan zie je dat de kosten behoorlijk uiteen liggen. Dit komt omdat een SEO specialist andere werkzaamheden uitvoert. Is het mogelijk om alleen middels content bovenaan in Google te staan? Ja, deze website is hier het levende bewijs van. Meer dan 250 zoektermen staan op positie 1-3 in Google. Zonder dat er gebruik is gemaakt van linkbuilding of andere SEO technieken.

Dankzij de SEO tekstschrijver kun je dus goed vindbaar zijn in zoekmachines. Het mooie is dat je soms ook voordeliger uitbent. Door het weglaten van linkbuilding of andere technieken bespaar je op de kosten. Hoe lang duurt het voordat je middels content goed in Google vindbaar bent? Dat hangt van je budget en activiteiten af. Wanneer je regelmatig content deelt is het mogelijk om binnen een half jaar goed vindbaar te zijn. Het is zelfs mogelijk om de eerste pagina van Google te behalen, op meerdere zoektermen.

Zo vind je een goede SEO tekstschrijver

Natuurlijk, een freelance SEO specialist houdt zich naast content marketing ook bezig met technische optimalisatie van de website en linkbuilding. Hoewel dit laatste ook wel een beetje gevaarlijk is. Zoekmachine Google geeft namelijk aan dat het niet gecharmeerd is van betaalde linkbuilding. Wanneer de zoekmachine hierachter komt dan kun je zomaar diep in de zoekresultaten wegzakken.

Het belangrijkste onderdeel van SEO is content. Goed geschreven teksten door de juiste tekstschrijver. Hoe vind je een goede SEO tekstschrijver? Op dezelfde manier: zoeken in Google. Je bent via een zoekmachine op deze website uitgekomen, meer bewijs heb je niet nodig.

Samenwerking tussen SEO specialist en SEO tekstschrijver

Wil je een SEO specialist inhuren maar de teksten door een zelf gekozen SEO tekstschrijver laten schrijven? Dat kan, ik werk regelmatig met SEO specialisten samen. Een specialist die jij zelf uitzoekt of eentje uit mijn uitgebreide netwerk. Aan jou de keuze, het moet natuurlijk helemaal op jouw wensen en budget aansluiten.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven