Freelance copywriter gezocht

Bijgewerkt: 14 september 2022

Een freelance copywriter gezocht? Voor je website of printmedia is het belangrijk dat je de juiste copywriter vindt. De freelance copywriter schrijft niet alleen teksten maar denkt ook met je mee.

Geschreven in 2019, laatste update in 2022

Freelance tekstschrijver of copywriter

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


De freelance copywriter biedt vele voordelen. Niet alleen op het gebied van schrijven maar ook op andere gebieden. Ontdek zelf wat de freelance copywriter voor jou kan betekenen:

  • Enorme besparing van tijd
  • Perfect geschreven teksten voor website of printmedia
  • Geen kostbare medewerkers inhuren
  • Betaal per woord of per project
  • Een copywriter die meedenkt over je project

Ik zal mijzelf gelijk even voorstellen. Ik ben Bianca, meer dan 15 jaar werkzaam als tekstschrijver en copywriter. Bijna alle teksten zijn van eigen hand, maar bij grote projecten werk ik samen met een of meerdere tekstschrijvers. De meewerkende tekstschrijver ontvangt van begin tot eind vakkundige begeleiding. Hoe goedkoop het ook is, ik schakel geen student tekstschrijvers in.

We houden het lijntje kort, je hebt altijd contact met mij persoonlijk. Graag denk ik met je mee over je nieuw project. Hierbij kijk ik welke teksten je precies nodig hebt. Vaak blijkt dit heel anders te zijn dan je zelf in gedachten had. Geen zorgen: ik geef je eerlijk advies zonder je een richting op te dwingen.

Wat kan de freelance copywriter voor jou betekenen?

Gekeken op freelance copywriter gezocht? Via de zoekmachine kwam je op deze website uit. Waarom? Zoekmachine Google heeft de macht en bepaalt welke zoekresultaten het beste aansluiten bij je zoekopdracht. Als SEO tekstschrijver is het mijn taak om hoog in Google te scoren. Niet alleen voor eigen website, maar vooral voor die van klanten. Hiervoor is kennis omtrent SEO nodig, maar ook een bepaalde manier van schrijven.

Mijn methode van schrijven pas ik op webteksten toe, zodat deze hoger in Google scoren. Daarnaast kijk ik naar wat écht belangrijk is. Teksten moeten goed leesbaar zijn. De bezoeker wil zich herkennen in een tekst. Een tekst is daarom niet voor zoekmachines geschreven maar bovenal voor de bezoeker van je website.

Het maakt hierbij niet uit of je een product of dienst aanbiedt. Of dat je een informatieve website hebt, over welk onderwerp dan ook. Een tekstschrijver heeft kennis van verschillende onderwerpen op het gebied van gezondheid, vervoer, financieel, verkoop, techniek en nog veel meer. Deze kennis groeit door de jaren heen. Maak je dus niet druk over schijnbaar ‘moeilijke’ onderwerpen, we hebben altijd nog een hulplijn.

Ook voor interview en persbericht

Een freelance copywriter gezocht betekent veel meer dan het schrijven van webteksten. Ik heb mij mede gespecialiseerd in het schrijven van persberichten. Ook hierbij hanteer ik een eerlijke werkwijze. Ben ik van mening dat een persbericht laten schrijven geen nieuwswaarde heeft, dan hoor je dit van mij. Zo geef je geen onnodig geld uit.

Voor interviews ben je hier aan het juiste adres. Zowel voor magazines, kranten als websites is het mogelijk een interview af te laten nemen. Denk hierbij aan een personeelsblad, een bijzondere over ons pagina op de website of een artikel voor een consumenten tijdschrift. Een interview laten afnemen kan gewoon online (videobellen).

Het uitwerken van het interview zit altijd bij de prijs inbegrepen. Ook eventuele aanpassingen vallen hieronder, zo weet je vooraf waar je aan toe bent. Je ziet: de freelance copywriter vind je hier.

Tekst en vertaling

Als freelance tekstschrijver of copywriter ben ik er voor jou. Logisch, zul je denken. Bedenk echter dat dit niet voor iedereen een logische zaak is. Veel tekstschrijvers vinden het leuk om op deze manier snel iets bij te verdienen. Ik geef ze natuurlijk geen ongelijk, want thuiswerken biedt vele voordelen.

Teksten schrijven is serieus werk maar ook een passie. Bianca en team zet zich voor 100% voor bedrijven, ondernemers & websites in.

Tekst voor je website en vertalingen, daar huur je een tekstschrijver voor in. Transparantie, dat heb je nodig. Bianca schrijft veel zelf maar kan voor grote projecten een van de samenwerkende tekstschrijvers inschakelen. Alles onder het toeziend oog. Teksten gaan pas de deur uit wanneer deze meer van perfect zijn.

Teksten vertalen? Je kunt alle mogelijk teksten vanuit een vreemde taal naar het Nederlands om laten zetten. Het is ook mogelijk om vanuit het Nederlands naar een andere taal te vertalen. Hierbij maak ik gebruik van een extern vertaalbureau. Yep: ik ben slecht in het schrijven van vreemde talen, dat geef ik gewoon toe.

Freelance copywriter uurtarief

Naast een freelance copywriter heb je vast ook gekeken naar het uurtarief. Een uurtarief is pas transparant wanneer je van tevoren weet wat je betaalt. Is iemand 2 uur of misschien wel 5 uur met een tekst bezig? Op de eindstreep kun je duurder uit zijn dan verwacht. Dankzij een snelle werkwijze hoef jij je niet druk te maken over het freelance copywriter uurtarief. Je betaalt nooit per uur of per woord maar gewoon per tekst.

Dit heeft natuurlijk een aantal voordelen. Bijvoorbeeld wanneer je meer woorden krijgt dan je gevraagd had. Die extra woorden mag je als cadeautje zien want ze zijn gratis. Het andere voordeel is dat jij je niet druk hoeft te maken over de werksnelheid. Al doe ik er twee hele dagen over, de kosten blijven hetzelfde. Vooraf weet je dus waar je aan toe bent.

Naast een tekstprijs kun je natuurlijk ook een projectprijs afspreken. De prijsafspraak staat duidelijk in de e-mail. Je zult merken dat hier soms een marge tussen zit. Dit is een minimum- en een maximumprijs, zodat je nooit teveel betaalt.

Neem contact op

Freelance copywriter gezocht? Ik help graag met het bedenken, uitwerken of schrijven van pakkende teksten voor je website, een persbericht, een interview voor een magazine of teksten voor je webshop.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven