Ervaren tekstschrijver

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Een ervaren tekstschrijver gezocht? Het is niet alleen belangrijk dat teksten er goed uitzien, ook moeten ze betaalbaar zijn. Leg je schrijfopdracht hier neer en maak kennis met de wereld van SEO. Betere vindbaar in zoekmachines, een hogere conversie en niet te veel betalen. Dat is precies waarom je op zoek bent naar de juiste ervaren tekstschrijver.

Tekstschrijver ervaringen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Is het inschakelen van een tekstschrijver wel de juiste keuze? Wat moet dat kosten en scorende teksten uiteindelijk wel? Belangrijke vragen, daarom ben je waarschijnlijk op zoek naar tekstschrijver ervaringen. Bijvoorbeeld of je met je budget uitkomt.

Ondernemen moet betaalbaar zijn, dit is iets waar ik al jarenlang naar streef. Als ervaren tekstschrijver vind ik het dan ook belangrijk om de tarieven laag en concurrerend te houden. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met een van de beste SEO tekstschrijvers van dit moment. De vele positieve ervaringen van opdrachtgevers zijn genoeg redenen om dit werk voort te blijven zetten.

Verschil tussen een gewone en SEO tekstschrijver

Moet je nu voor een gewone tekstschrijver of een SEO-tekstschrijver gaan, en hoe zit het met een blogger? Van de tienduizenden actieve tekstschrijvers hebben zich maar enkele gespecialiseerd in SEO. Helaas is de term SEO geen beschermde titel en mag iedereen zich SEO-tekstschrijver noemen. Daarom zit er ook zoveel verschil in prijs en kwaliteit.

Een goede SEO tekstschrijver is altijd goed vindbaar in zoekmachines. Is dit niet het geval, dan schort er toch wat aan het onderdeel SEO. Waarschijnlijk is zoekmachine optimalisatie dan niet het sterkste punt.

Wat is het verschil tussen een gewone en een SEO-tekstschrijver? Dat is wel duidelijk, de SEO tekstschrijver weet alles over de werking van zoekmachines. Middels teksten wordt getracht om de positie in Google en andere zoekmachines positief te beïnvloeden. Dan is er ook nog de (SEO) blogger. Omdat het bloggen tegenwoordig zo populair is stijgt de vraag naar bloggers. Dat hier ook veel verschil in kwaliteit en prijs zit, dat mag wel duidelijk zijn. Als ervaren tekstschrijver ben ik natuurlijk ook een ervaren blogger.

Beter vindbaar in zoekmachines

  • Ervaar je binnen je vakgebied veel concurrentie?
  • Moeite om je website hoger in Google te krijgen?

Een goede positie in zoekmachines betekent meer websitebezoekers. Een eerste positie in Google is goed voor 24% tot wel 45% van het zoekverkeer. Een en ander hangt van de branche of niche af. Als ervaren tekstschrijver weet ik als geen ander hoe je websites hoger in Google krijgt. Niet door te spammen met zoekwoorden, wel door belangrijke zoektermen op de juiste manier in een tekst te verwerken.

Concurrentie speelt een belangrijke rol. Bij veel en grote concurrentie is het beter om te focussen op verrassende zoektermen. De website zal in het begin op deze zoektermen scoren en hiermee positie opbouwen. Op deze manier is het mogelijk om die positie steeds meer omhoog te krijgen.

Hogere conversie

Wie bovenaan in zoekmachines staat trekt de meeste bezoekers aan. In veel gevallen betekent dit ook een hogere conversie of omzet. Voorwaarde is dat de teksten op de website goed zijn ingericht. Ze moeten de bezoeker overtuigen. Hierdoor is deze eerder geneigd tot het doen van een aankoop, offerte aanvragen, inschrijven voor de nieuwsbrief of iets anders.

Deze ervaren tekstschrijver noemt dit converterende teksten. Oftewel: elke tekst levert meer op. Teksten converterend krijgen gaat hand in hand met SEO. Alweer een goede reden om voor de ervaren SEO tekstschrijver te gaan.

Interessante tarieven

Sommige mensen verbazen zich over de tarieven van de tekstschrijver. Bedenk dat je een dienst afneemt, er gaat veel tijd in het schrijven van teksten zitten. Toch is het mogelijk om vanaf € 25 een tekst te laten schrijven. De kosten lopen op wanneer je meer woorden of complexere teksten nodig hebt. Het is heel interessant om al die tarieven met elkaar te vergelijken.

Het inschakelen van een ervaren tekstschrijver hoeft niet duur te zijn. Voor een mooi bedrag is het mogelijk om voor de beste SEO teksten of blogs te gaan. Opvallend is dat vooral grote bedrijven erg op het budget letten en voor de goedkoopst mogelijke oplossing gaan. Dit soort bedrijven is niet zomaar zo groot geworden: kosten besparen betekent meer winst overhouden.

Ervaren tekstschrijver inhuren: de werkwijze

Hoe werkt dat eigenlijk, een ervaren tekstschrijver inhuren of inschakelen? Grootste voordeel van een freelance tekstschrijver is dat je nooit vastzit aan een arbeidscontract of verplichte werkgeverskosten. De ervaren tekstschrijver is flexibel, beschikt over de nodige talenten en het levert economische voordelen op.

Het inschakelen van een tekstschrijver is vrij eenvoudig. Let op want onderstaande werkwijze geldt voor ons bedrijf, andere tekstschrijvers werken mogelijk op een andere manier.

Na het eerste contact (geef aan wat je nodig hebt) ontvang je de tarievenkaart. Hierop staan niet alleen de tarieven maar ook andere belangrijke informatie. Enthousiast geworden over de informatie en zeer interessante tarieven? Vraag dan een registratieformulier aan. Na registratie is het mogelijk om een opdracht te plaatsen.

Tussen het aanvragen van de tarievenkaart en het plaatsen van de eerste opdracht zitten soms meerdere contactmomenten. Bij voorkeur via e-mail, dan kun je later alles nog eens terug lezen.

Levering en betaling

Wat vraag je aan de ervaren tekstschrijver? Wees altijd duidelijk, bijvoorbeeld welke tekst je nodig hebt (blogpost, homepage, productomschrijvingen of iets anders), hoeveel woorden dit moet hebben en wat de eventuele wensen zijn. Bedenk wanneer je de tekst of de teksten nodig hebt. Er wordt rekening gehouden met een eventuele deadline, maar houd er rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om die deadline te halen. Een ervaren tekstschrijver heeft namelijk ontzettend veel opdrachten liggen. Gelukkig zijn er weer die contactmomenten en spreken we samen af wanneer je de teksten kunt verwachten.

Hoe zit het met betaling? Aan het begin van de maand ontvang je een factuur over de voorgaande maand. Zo ziet de facturatie er uit:

  • Maart: 6 teksten laten schrijven – april: factuur voor de 6 teksten
  • April: 8 teksten laten schrijven – mei: factuur voor de 8 teksten

Mochten er vragen zijn met betrekking tot de facturatie, dan kun je altijd contact opnemen met de afdeling administratie. We zijn er om je te helpen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven