Engels Nederlands – zo doe je dat

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Jouw doel: Engels Nederlands. Oftewel een Engelse tekst naar het Nederlands vertalen. Dit hoeven geen hele Engelse teksten zijn, misschien wil je de betekenis van enkele woordjes weten. Of wil je meer informatie over deze twee talen en hoe sterk ze op elkaar lijken? Je krijgt antwoord op deze vragen.

Betekenis Engels Nederlands

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Er wordt veel best veel gezocht op Engels Nederlands. Wat is eigenlijk de betekenis van Engels Nederlands en waarom zoeken zoveel mensen hiernaar?

Engels Nederlands betekent dat je Engelse woorden of zinnen naar het Nederlands vertaalt. Niets meer en niets minder.

Een Engels Nederlands woordenboek kopen

Heb je regelmatig van het Engels naar het Nederlands nodig, dan is een woordenboek echt iets voor jou. Het voordeel van een woordenboek is dat je dit altijd en overal kunt gebruiken, zelfs zonder internet. Handig wanneer je op vakantie gaat, tijdens werkzaamheden of gedurende een studie. Eigenlijk zou iedereen een Engels Nederlands woordenboek in huis moeten hebben.

Voor het geld hoef je niet te laten, een goed woordenboek kost ergens tussen de € 10 en € 20. Tweedehands zijn deze woordenboeken zelfs nog goedkoper.

Online van Engels naar Nederlands vertalen

De meest makkelijke manier om Engels naar Nederlands te vertalen is door gebruik te maken van Google Translate. Hiervoor heb je wel een internetverbinding nodig. Ga naar de website van Google Translate en voer hier de Engelse tekst in. Kopiëren kan natuurlijk ook. De Nederlandse vertaling verschijnt vanzelf. Gebeurt dit niet, dan moet je de taal nog even op Nederlands zetten.

Zo sterk lijken Engels en Nederlands op elkaar

Hoewel de uitspraak en opbouw van zinnen in het Engels heel anders is, zijn er ook overeenkomsten tussen Engels en Nederlands. Denk eens aan het woordje bus, school en water. Je spreekt het in het Engels uit, maar je schrijft het wel hetzelfde.

Daarnaast gebruiken we in de Nederlandse taal heel veel Engelse woorden. Hieronder een aantal Engelse woorden die je misschien wel dagelijks gebruikt.

Chatten, mailen, browsen, downloaden en checken. Eigenlijk allemaal woorden die met het online wereldje te maken hebben. Maar er is nog meer op. Wat dacht je bijvoorbeeld van deadline, dashboard of creditcard? Maar ook deleten, handsfree of outfit. Allemaal Engelse woorden die we in het Nederlands heel normaal vinden.

Engels Nederlands: zinnen die je veel gebruikt

Er zijn niet alleen Engelse woorden maar ook heel wat zinnen die je vast wel eens gebruikt. Vaak gaat het hier om quotes oftewel uitspraken waar betekenis achter zit. Hieronder enkele zinnen die je in het Engels Nederlands gebruikt:

 • A man gotta do what a man gotto do
 • Say what?
 • How’s life
 • All that glitters is not gold
 • Go ahead, make my day
 • Hell is other people
 • Houston, we have a problem
 • I’ll be back
 • Knowledge is power
 • May the Force be with you
 • You talkin’ to me?

Ik durf te wedden dat je minimaal drie van bovenstaande zinnen of citaten kent. Je ziet dat we best wat Engels in het Nederlands gebruiken.

Een Nederlandse website met Engelse teksten

Kan dat eigenlijk, een Nederlandse website met Engelse teksten? Engels Nederlands is zeker mogelijk, maar je moet wel rekening houden met zoekmachines. Zo is het voor de zoekmachine belangrijk om te weten wat de hoofdtaal is.

Heb je een domeinnaam met .nl, dan weten Google en Bing echt wel dat het hier om een Nederlandse website gaat. Eindigt de domeinnaam met .com, dan moet je zelf doorgeven wat de hoofdtaal van de website is.

Stel dat je de website Engels Nederlands wilt maken, dus zowel Engelse teksten als Nederlandse teksten. Hierbij is het belangrijk om te weten dat je feitelijk twee websites op één domein zet. De één is volledig in het Nederlands, de ander in het Engels.

Engelse versie van een website maken

Wist je dat je in WordPress heel makkelijk een meertalige website kunt maken? Hieronder zie je hoe je een Engelse versie van je website maakt.

 1. Zorg dat alle teksten op je website in goed Nederlands geschreven zijn. Hiermee staat de Nederlandse versie van de website online.
 2. Vertaal alle Nederlandse teksten naar het Engels (of indien gewenst naar een andere taal). Gebruik liever geen online vertaler, omdat dit dan niet altijd netjes uitziet. Schakel liever een ervaren vertaler in.
 3. Download de plug-in Polylang of gTranslate X.
 4. Installeer de plug-in.
 5. Geef aan welke velden meertalig moeten zijn.

De plug-ins vertalen de teksten niet maar je hebt wel de mogelijkheid om de aanwezige teksten in meerdere talen te bekijken. Uiteraard alleen talen die jij hebt toegevoegd, zoals Engels Nederlands.

Nederlandse teksten laten schrijven

Voordat je een Engelse versie van je website maakt is het heel belangrijk dat je eerst goede Nederlandse teksten plaatst. Ben je hier niet zo goed in of heb je hier weinig tijd voor, schakel dan mij als SEO tekstschrijver in. Jawel, SEO dus ook zoekmachinevriendelijk. Zo is de Nederlandse versie van je website beter vindbaar in zoekmachines.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven