Emailadres zoeken: zo doe je dat

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Het emailadres zoeken van een bedrijf of persoon, vaak is dit lastiger dan gedacht. Niet alle e-mailadressen staan openbaar. Gelukkig zijn er een aantal manieren om het e-mailadres te zoeken. Ontdek hoe je e-mailadressen vindt en op welke manier je contact opneemt.

Het emailadres van een bedrijf via Google zoeken

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een e-mailadres zoeken van een bedrijf? Dat is helemaal niet moeilijk. Meer dan 90% van de bedrijven heeft een bedrijfswebsite. Weet je de naam van het bedrijf dan hoef je dit alleen maar in Google in te voeren. In veel gevallen verschijnen de bedrijfsgegevens bovenaan in de zoekresultaten, inclusief e-mailadres. Mocht dit niet zichtbaar zijn, bezoek dan de website van het bedrijf.

Kom je helemaal geen e-mailadres op de website tegen? Probeer dan een e-mail te sturen naar: info@domeinnaam.nl. Verander het woordje domeinnaam.nl voor de URL van de website. Is dit bijvoorbeeld voorbeeldjes.com dan wordt het e-mailadres: info@voorbeeldjes.com. Mocht het e-mailadres niet bestaan dan ontvang je een terugmelding dat je e-mail niet is afgeleverd.

Gegevens Kamer van Koophandel

In het laatste geval kun je in het handelsregister van de Kamer van Koophandel zoeken. Vaak vind je bij het bedrijf de algemene contactgegevens zoals adres, telefoonnummer of e-mailadres.

E-mailadres zoeken van personen

Het e-mailadres van privépersonen zoeken is een stuk lastiger. Ten eerste omdat steeds meer mensen hun gegevens op privé zetten. Daarnaast gebruikt niet iedereen meer een e-mailadres. Hieronder een aantal methoden voor het opzoeken van e-mailadressen van privépersonen.

E-mailadres vinden via Google

Begin met de makkelijkste methode: een e-mailadres vinden via zoekmachines. Voer de volgende zoekopdracht in Google of Bing in:

“Volledige naam” email

Vervang volledige naam door de naam waarop je zoekt. Laat dit wel tussen aanhalingstekens staan. Houd er rekening mee dat je bij algemene namen heel veel zoekresultaten kunt krijgen.

Zoeken op social media

De makkelijkste methode om een e-mailadres te zoeken is door op social media te kijken. Sommige mensen hebben hun account openbaar staan. Hier staan dan ook de contactgegevens zoals het emailadres bij. Zoek op Instagram, Facebook, Twitter of andere sociale media platformen.

Vergeet ook het zakelijke LinkedIn netwerk niet. Veel werkende mensen hebben ooit een LinkedIn account aangemaakt, vaak kom je hier ook wel het e-mailadres van deze persoon tegen.

Zie je op social media geen emailadres staan? Je hebt nu in ieder geval wel een ingang. Je kunt de persoon namelijk via het social media platform benaderen. Houd er echter rekening mee dat berichten van onbekenden in de verzoekbox of spambox belanden. Het kan ook helpen om een vriendschap of connectieverzoek te verzenden.

Via de school

Op hogescholen en universiteiten is het vrij normaal dat alle leerlingen/ studenten een eigen e-mailadres hebben. Via het e-mail adresbestand van de school is het eenvoudig om het juiste e-mailadres te wenden. Houd er echter rekening mee dat scholen niet zomaar gegevens van studenten door mogen geven. Dit heeft namelijk met de privacywetgeving te maken.

Een persoon met een aparte naam

Het emailadres zoeken van iemand met een aparte (unieke) naam is in veel gevallen ontzettend makkelijk. Gewoon deze naam googelen. Wanneer er niks in de zoekresultaten verschijnt dan heeft deze persoon zich goed onzichtbaar weten te maken.

Emailadres controleren

Heb je een e-mailadres gevonden en wil je hier iets naartoe sturen? Wanneer het e-mailadres niet bestaat dan ontvang je een (Postmaster) terugmelding. Maar je kunt e-mailadressen ook van tevoren controleren. Zo weet je zeker of het e-mailadres wel bestaat. Dit controleren doe je via websites als mailtester.com of email hippo.

Helaas werkt bovenstaande methode niet altijd. Zo heb ik mijn eigen e-mailadres via bovenstaande websites proberen te verifiëren en bij de website zeggen dat mijn emailadres niet bestaat. Het is dus een beetje nattevingerwerk.

Even bellen

Problemen met e-mailadressen zoeken? Heb je wel het telefoonnummer van deze persoon of het bedrijf? Bel dan even. Aan de hand van een simpel telefoontje krijg je het e-mailadres. Bedrijven geven dit moeiteloos door, bij privépersonen moet je wel uitleggen waarom je het e-mailadres wil hebben.

Mag je iemand een mail sturen?

Een emailadres zoeken is één ding, maar mag je iemand een mail sturen? Bedrijven hebben zich aan bepaalde wetgeving te houden. Zo mogen bedrijven pas een e-mail sturen wanneer ze hier ook toestemming voor hebben. Ongevraagd mailtjes sturen is dus niet toegestaan.

Een en ander hangt wel een beetje van de inhoud van de mail af. Gaat het om een verkopende mail dan mag dit alleen wanneer het om daadwerkelijke klanten gaat of wanneer mensen hier toestemming voor hebben gegeven.

Privépersonen onderling mogen natuurlijk wel e-mails naar elkaar sturen. Ook wanneer je de andere persoon niet kent. Dit valt namelijk niet onder de privacywetgeving. Maar let op dat de e-mail geen bedrijfsmatige of verkopende lading krijgt, dan wordt het weer een heel ander verhaal.

SEO tekstschrijver: ook voor e-mails!

Als SEO tekstschrijver houd ik me bezig met creëren van goed vindbare wervende content (teksten). Hier hoort ook het schrijven van e-mails (onder andere acquisitiemail) bij.

Behoefte aan een acquisitie mail, nieuwsbrief of ander soort mail? Neem gerust contact op en informeer naar de mogelijkheden of tarieven. Alle tarieven zijn inclusief licentie voor het gebruik van teksten.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven