Een nieuwe uitdaging: op een andere manier geld verdienen

Bijgewerkt: 23 augustus 2021

Je zoekt een nieuwe uitdaging in je werk of in je privéleven? Op een andere manier geld verdienen, je eigen tijd indelen en ook nog eens minder werken. Dat is pas een nieuwe uitdaging! Jaarlijks starten duizenden mensen hiermee. Toch zijn er slechts een paar die hier een volledig inkomen uithalen. Als expert laat ik je zien hoe je deze nieuwe uitdaging met twee handen aangrijpt, maar hem ook succesvol maakt.

Een passief inkomen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Vrijwel iedereen heeft een ‘actief’ inkomen. Dit betekent dat je maandelijks inkomsten ontvangt maar hier staat wel iets tegenover. Je verricht arbeid bij een werkgever of als ondernemer. Ook kan het dat je een uitkering ontvangt. Met een actief inkomen ben je elke maand verzekerd van inkomsten, zelfs wanneer dit minimaal is.

Zoek je een nieuwe uitdaging op het gebied van geld verdienen of je tijd indelen, dan moet je eens aan een passief inkomen denken. Hierbij verricht je arbeid voor jezelf, dus niet in opdracht van iemand anders. Bovendien bepaal je zelf waar, wanneer en hoe je werkt.

Dit kun je verdienen met een passief inkomen

Geloof me, een passief inkomen is een nieuwe uitdaging waar je niet zomaar in moet stappen. Veel websites laten je geloven dat je middels een passief inkomen stinkend rijk wordt. Ik houd me inmiddels meer dan 20 jaar met passieve inkomsten bezig. Wanneer je hier € 5000 per maand mee verdient dan hoor je echt tot de beteren. Inkomsten kunnen oplopen tot wel € 25.000 per maand!

Helaas is dit voor nog geen 5% van de passieve verdieners weggelegd. De meeste mensen komen niet verder dan enkele tientjes per maand. Dit komt omdat ze het helemaal verkeerd aanpakken.

Enkele tips

Twijfel je of je op een andere manier geld moet verdienen? Als ervaringsdeskundige kan ik zeggen dat een passief inkomen echt werkt. Duizenden euro’s per maand verdienen waarbij je van alle vrijheid geniet. Lekker een volle maand op vakantie en toch geld binnen zien stromen. Tussendoor wat dagen vrij nemen, gewoon omdat het kan. Dat zijn de voordelen van een passief inkomen.

Velen vergeten je de nadelen te vertellen. Om ervoor te zorgen dat je tot die 5% succesvolle verdieners behoort vind je hieronder enkele tips.

Tip 1: maak er echt een uitdaging van

Er zijn verschillende manieren om passieve inkomsten te creëren. Bijvoorbeeld middels affiliate marketing, beleggen, een webshop, verhuren van goederen, online diensten en nog veel meer. Niet alles valt onder een passief inkomen, soms ligt dit in een grijs gebied. Duidelijk is wel dat je zelf je tijd indeelt. Niemand die jou vertelt wat je moet doen en op welke manier.

Het is belangrijk dat je van deze nieuwe uitdaging ook echt iets spannends maakt. Vind je het saai om te bloggen, dan moet je dan niet doen. Durf je geen geld te investeren in cryptocurrency, dan zou je dat juist wel moeten doen. Omdat dit dus spannend voor jou is. Aan de andere kant moet je natuurlijk alleen tijd en geld investeren wanneer dit ook mogelijk is. Ga jezelf niet in de nesten werken.

Tip 2: zorg dat je veel tijd beschikbaar hebt

Vijf uur per week werken en toch € 2000 per maand verdienen. Ja het kan echt! Alleen niet wanneer je net start. Welke vorm van passieve inkomsten je ook kiest, in het begin moet je veel tijd investeren. Houd er rekening mee dat je vooral het eerste jaar 20 tot misschien wel 30 uur per week bezig bent.

Een en ander is natuurlijk ook afhankelijk van de methode die je kiest. Met de handel in aandelen en cryptocurrency ben je wekelijks ongeveer 4 tot 8 uur kwijt, terwijl bloggen je wekelijks wel 20 uur kost. Uit ervaring kan ik je zeggen dat het je uiteindelijk steeds minder tijd gaat kosten. Niet alleen omdat het passieve inkomen op gang komt, ook omdat je steeds meer ervaring opdoet.

Tip 3: laat anderen maar praten

Toen ik ongeveer 20 jaar geleden startte met deze nieuwe uitdaging verklaarde iedereen mij voor gek. Er zou geen brood inzetten en ik was mijn tijd aan het verdoen. Grote kans dat je dit soort kritiek ook over je heen gaat krijgen. Het is heel belangrijk dat je deze praatjes langs je heen laat gaan.

Luister wel naar goedbedoelde adviezen. Omdat steeds meer mensen voor een passief inkomen gaan zitten hier ook wel wat ervaringsdeskundigen bij. Het kan dus zomaar dat je hele interessante tips ontvangt.

Tip 4: de aanhouder wint

Een nieuwe uitdaging aangaan is echt niet makkelijk. Het kost minimaal een jaar voordat je hier de vruchten van plukt. In die tussentijd moet je wel een andere bron van inkomsten hebben. Is dit niet het geval dan ben je al snel geneigd op te geven.

Het is dus heel belangrijk dat je deze nieuwe uitdaging financieel goed voorbereidt. Zorg dat je voor minimaal een jaar verzekerd bent van inkomsten. Na dat eerste jaar maak je de balans op: stromen de inkomsten al binnen en in hoeverre kun je hiervan leven? In principe zou je na het eerste jaar toch wel 25% van het benodigde inkomsten binnen moeten halen.

Tip 5: deel nooit je geheim

Iedereen wil een passief inkomen. Daarom worden er op internet ook zoveel tips gedeeld. Toch zullen de meest succesvolle verdieners hun grootste geheim nooit delen. Ik ontvang regelmatig e-mails of telefoontjes met de vraag hoe ik toch zoveel passieve inkomsten binnen kan halen. Dan vertel ik over de methode maar niet hoe ik het exacte doe.

Waarom moet je nooit je grote geheim prijsgeven? Wanneer je dat doet kan iedereen met jouw techniek aan de slag. Hierdoor creëer je concurrentie, iets dat je niet wil. Bij veel concurrentie dalen jouw passieve inkomsten. Wees dus slim en houd je allergrootste geheim lekker voor jezelf.

Hulp bij het aangaan van een nieuwe uitdaging

Zie je het wel zitten om (online) een nieuwe uitdaging aan te gaan? Heb je hulp nodig op het gebied van bloggen of een goede zichtbaarheid in zoekmachines, neem dan contact op. Op het gebied van andere vormen van passieve inkomsten geef ik geen advies. Dit zijn dingen die je zelf moet onderzoeken.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven