Een goedkope tekstschrijver vinden wordt steeds lastiger

Bijgewerkt: 14 augustus 2022

Het is niemand ontgaan dat de inflatie torenhoog is. Energie, benzine en boodschappen zijn bijna niet meer te betalen. Ook de prijzen van SEO tekstschrijvers stijgen, hoewel dit bij de een wat sneller gaat dan bij de ander. Voor ondernemers met een beperkt budget is het steeds lastiger om een goedkope tekstschrijver te vinden. De oplossing: we rekenen niet per uur maar per tekst, waardoor je voordelig uit bent.

Je hebt niet veel aan een uurprijs

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Veel schrijvers hanteren een uurprijs. Bijvoorbeeld € 45 per uur, waarmee je voordelig uit zou zijn. Het nadeel hiervan is dat je van tevoren niet weet hoe lang een tekstschrijver bezig is. Schrijft hij/zij bijvoorbeeld 400 woorden per uur? Dan betaal je voor een tekst van 800 woorden € 90, en dat is niet zo goedkoop als beloofd.

Zoek je een goedkope tekstschrijver, ga dan direct uit van een prijs per tekst. In het verleden schreef ik ook wel per woord maar dit is vrij lastig. Wanneer er meer woorden nodig zijn om het verhaal compleet te maken, dan pakt dit voor de klant nadelig uit. Daarom krijg je van tevoren een vaste prijsopgaaf. Die extra woorden krijg je er gratis bij.

Stijgende prijzen: hoe duur is een SEO-tekstschrijver?

Tekstschrijvers mogen onderling geen prijsafspraken maken. Gelukkig maar want zo krijg je prijsconcurrentie. Wie op zoek is naar een SEO tekst kan dus verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

De gemiddelde marktprijzen liggen tussen de € 100 en € 300 per tekst. Studenten of beginnende schrijvers zijn goedkoper en doen het voor € 25 tot € 60 per tekst.

Steengoede SEO teksten en toch goedkoop

Er zijn twee dingen die jou bezighouden:

  • Je website moet hoger in Google scoren
  • Je wil zeker niet teveel betalen

Je hebt dus steengoede SEO-teksten nodig. Die overtuigen niet alleen zoekmachines, waardoor je hoger scoort, maar ook bezoekers. Het is immers belangrijk dat teksten óók converteren (omzet leveren).

Benieuwd hoe goedkoop het laten schrijven van die steengoede SEO teksten is? Voor minder dan € 80 heb je een geweldige tekst, en ook nog eens van meer dan 500 woorden. Naar mijn mening is 500 woorden toch echt wel het minimum om in Google op te vallen. Natuurlijk mag je voor een kortere tekst gaan, maar dat is niet mijn advies. Uitgezonderd korte productteksten (webshop).

Tip: kortere teksten zijn wat goedkoper, maar verhoudingsgewijs ben je met een langere tekst voordeliger uit.

Inclusief levenslange licentie

Bij het laten schrijven van teksten krijg je het auteursrecht er niet bij. Dat krijg je in principe nergens, tenzij je dit specifiek in een contract afspreekt én hier een fors bedrag voor neerlegt. Helaas denken velen dat bij betaling het auteursrecht erbij zit en wordt de tekst ongegeneerd vermenigvuldigd, doorverkocht of op verschillende sites geplaatst. Dit kan uiteindelijk tot een boete leiden. Ook zijn tekstschrijvers geneigd om een extra rekening te sturen wanneer je de tekst meerdere keren verspreidt, bijvoorbeeld op twee verschillende websites. Om jou niet in (financiële) problemen te brengen heb ik hier een passende oplossing voor gevonden.

Bij afname van één of meerdere (SEO) teksten ontvang je automatisch een levenslange licentie. Dit geeft je het recht om de tekst te gebruiken op het platform waar het voor bedoeld is. Het is niet nodig om voor deze licentie extra te betalen, dit zit er gratis bij. Je hoeft je licentie ook niet jaarlijks te verlengen. De licentie eindigt automatisch wanneer je de tekst van het platform haalt.

Wil je de tekst op meerdere sites tegelijk gebruiken? Geef dit tevoren aan, je ontvangt dan een uitgebreide licentie. Daar waar je bij anderen extra voor een uitgebreide licentie moet betalen, is dit bij mij in veel gevallen gratis. Het is wel belangrijk om je aan de (uitgebreide) licentie te houden. Hoe meegaand en meedenkend ik ook ben, ik heb natuurlijk ook mijn (auteurs)grenzen.

Kan ik korting krijgen?

Sommigen vragen om een korting. Als goedkope SEO tekstschrijver heb ik de standaard korting al in de prijs verwerkt. Het is dus niet nodig om extra korting te vragen. Bij grote opdrachten (meer dan 50 teksten) geldt een projectprijs. Over het algemeen ben je met een projectprijs voordeliger uit dan met het afnemen van losse teksten, hoewel de laatste nog steeds financieel interessant is.

Alle teksten zijn inclusief eenvoudig zoekwoordenonderzoek (zonder rapportage), waarbij de uitslag van het onderzoek direct in de tekst wordt verwerkt. Tevens wordt de tekst inclusief levenslange licentie geleverd.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven