Dure tekstschrijver inhuren

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Het oordeel dat de duurste tekstschrijver gelijk de beste is, dat klopt niet. Waarom zou je dan toch een dure tekstschrijver inhuren? Heeft dit met jouw gevoel of verwachtingen te maken, of geef je gewoon graag geld uit? Vandaag bekijken we het verschil tussen een dure tekstschrijver en een goedkope tekstschrijver.

Wat is duur en wat is goedkoop?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Goed, je hebt dus dure en goedkope tekstschrijvers maar ook dure en goedkope auto’s. Wat is nu duur of goedkoop? Hier is geen eenvoudig antwoord op, omdat deze twee begrippen relatief zijn. Om er toch maar een definitie aan te geven:

  • duur: het kost meer dan je ervoor wil betalen
  • goedkoop: het kost minder dan je zou verwachten

Laten we snel gaan kijken wat een dure tekstschrijver en een goedkope tekstschrijver is.

De gemiddelde prijs van tekstschrijvers

Op het gebied van tekstschrijvers gelden hier geen minimum of maximum tarieven. De tekstschrijver bepaalt zijn of haar eigen tarief. Natuurlijk zijn er wel gemiddelden, dit is de gemiddelde prijs die een tekstschrijver vraagt. Hoe ontstaat deze gemiddelde prijs? Dit is door verschillende tarieven met elkaar te vergelijken, gemixt met het uurtarief van zzp’ers.

Dit is de gemiddelde prijs van een tekstschrijver:

€ 50-€ 80 per uur

Nu heb je langzame en snelle tekstschrijvers. Hierdoor kan de prijs per artikel of per woord enorm verschillen. Dat is nu net wat een tekstschrijver duur, gemiddeld of goedkoop maakt.

Voorbeeld dure tekstschrijver

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: bij een dure tekstschrijver betaal je in ieder geval meer dan je zou willen. De een vindt € 150 voor een blog of artikel duur terwijl de ander tot € 300 gaat. De definitie duur is dus vrij vaag.

Hoe komt iemand aan een tarief van bijvoorbeeld € 150 per artikel? Dit heeft met verschillende zaken te maken. Bijvoorbeeld kennis en ervaring, werksnelheid en natuurlijk het uurtarief. Vaak is het een combinatie van meerdere factoren. Zo kan het dat iemand al snel op € 200 per geschreven artikel uitkomt.

Laten we er een tekstschrijver bijnemen met een uurtarief van € 75. Over een blog van 500 woorden doet hij 3 uur. De tekstschrijver brengt 3X € 75 in rekening, dit is een totaal van € 225.

Dan een tekstschrijver met een hoog uurtarief van € 130. Wel een snelle schrijver, in 40 minuten is de tekst klaar. Omgerekend komt dit neer op een bedrag van € 95. Zie je het verschil?

Is een dure tekstschrijver gelijk te beste?

Goedkoop is duurkoop, iets dat je vaak voorbij hoort komen. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat de duurste tekstschrijver ook gelijk de beste is. Vooral in de zakelijke wereld wordt dit gedacht. Om deze veronderstelling te ontkrachten, gaan we in Google op zoek naar een zakelijke tekstschrijver. Zoals je weet verschijnen goed geoptimaliseerde websites bovenaan in Google. Zo iemand moet toch wel verstand van zoekmachine optimalisatie hebben.

Het is leuk om te zien dat de zoekresultaten continu verschuiven. In 2020 stond ik met de zoekterm ‘zakelijke tekstschrijver’ op positie 2. Die eerste positie heb ik een jaar later nog steeds weten te behouden maar positie drie en vier zien er ineens heel anders uit.

Maar goed, iets dat direct opvalt is dat het tarief van de tekstschrijver niks zegt over diens positie in Google. Je ziet zowel de goedkope als dure tekstschrijver bovenaan in Google scoren. Dit betekent dus dat de prijs niet direct in verbinding staat met de kwaliteit.

Maar: er zijn ook dure tekstschrijvers die helemaal niet in Google staan. Ze hebben wel een website, maar ze weten gewoon niet hoe ze in de zoekresultaten terechtkomen (of in ieder geval hoger dan positie 11). Zo zie je maar, een dure tekstschrijver is niet gelijk de beste en een goedkope tekstschrijver kan bovenaan in Google staan. En andersom.

Wat kost een goedkope tekstschrijver dan?

De goedkope tekstschrijver start met een tarief vanaf € 0,01 per woord. Vraag je om een tekst van 500 woorden, dan krijg je deze voor slechts € 5. Dit klinkt aantrekkelijk, maar houd er rekening mee dat je de kwaliteit goed bewaakt. Wanneer het ontbreekt aan kennis of ervaring met betrekking tot zoekmachine optimalisatie dan scoort de geschreven tekst mogelijk minder goed in Google. Maar ook veel taalfouten zorgen ervoor dat de tekst niet hoger in aanzien stijgt..

Een dure tekstschrijver inhuren (of toch niet)

Ga je voor een dure tekstschrijver of voor resultaat? Het belangrijkste is wat een tekst jou oplevert. Vroeger was ik met tarieven vanaf € 10 redelijk goedkoop. Niet dat ik nu een hele dure tekstschrijver ben, vanaf € 25 kan ik nog steeds leveren. Ik ben van mening dat ondernemen betaalbaar moet blijven, ook voor jou.

Je mag een dure tekstschrijver inhuren of je gaat voor iets goedkoper, dat bepaal jij. Wanneer je de tarievenkaart aanvraagt weet je wat het allemaal kost. Heb je dit artikel bovenaan in Google gevonden? Dat is het werk van een SEO tekstschrijver. Laten we samen jouw website of webshop naar een hoger niveau tillen. Neem vrijblijvend contact op.


Hoe duur is een tekstschrijver?

Tussen de €0,01 en €0,40 per woord, maar goedkoop is soms duurkoop en duur is niet altijd de beste. Meer lees je in het artikel wat kost een tekstschrijver.

Wat is het uurtarief van een tekstschrijver?

Het gemiddelde ligt tussen €50 en €100 per uur, maar meer of minder is mogelijk. Bekijk het actuele uurtarief van tekstschrijvers.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven